Πέθανε η Μιρέιγ Νταρκ!

Η διάσημη γαλλίδα ηθοποιός Μιρέιγ Νταρκ πέθανε σήμερα  σε ηλικία 79 ετών. Η ηθοποιός είχε υποστεί τρίτο εγκεφαλικό τον περασμένο Σεπτέμβριο και βρίσκονταν στο νοσοκομείο.

«Οταν υπέστη εγκεφαλική αιμορραγία επικράτησε πανικός, δεν έβλεπε πια, δεν μιλούσε πια», εξήγησε ο σύζυγος της ηθοποιού. Η Μιρέιγ Νταρκ υπέφερε από την καρδιά της από παιδί και είχε υποστεί εγχείρηση πριν από τρία χρόνια, με απόλυτη μυστικότητα.

Η Μιρέιγ Νταρκ έπαιξε με επιτυχία σε πολλές ταινίες τη δεκαετία του ’70. Υπήρξε για δεκαπέντε χρόνια σύντροφος του γάλλου γόη Αλέν Ντελόν.

Η πρώτη που φόρεσε το μαύρο φόρεμα ως πολύ χαμηλά στα οπίσθια ήταν η Μιρέιγ Νταρκ στην ταινία “Ο ψηλός ξανθός με ένα παπούτσι μαύρο” (1972). Αυτό το ρούχο σφράγισε μια εποχή και τα πνεύματα των γυναικών. Φέρει την υπογραφή του Guy Laroche, και αποκαλύπτει υπαινικτικά το άνω άκρο των οπισθίων της, χωρίς να είναι χυδαίο. Το φόρεμα πέρασε στο πάνθεον των σικ ρούχων του γαλλικού σινεμά.

Η Μιρέιγ Νταρκ έγινε διάσημη ενσαρκώνοντας την κόρη του διάσημου γάλλου κωμικού Λουί ντε Φινές, στην ταινία  «Pouic-Pouic»

 

Πηγή: Πέθανε η ηθοποιός Μιρέιγ Νταρκ -Σύντροφος του Αλέν Ντελόν, sex symbol της Γαλλίας [εικόνες] | iefimerida.gr

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s