Ηγέτες…

 

Απογοητευμένη καθε μέρα και πιο πολύ από τους ανθρώπους, που έχουν ή αποκτούν εξουσία (προς θεού μην πίστέψετε ότι εννοώ μόνο την πολιτική μας έξουσία) προσπάθησα να δω ποιά, εγώ τουλάχιστον, θεωρώ θεμελιώδη χαρακτηριστικά ενός ατόμου που ηγείται μιας ομάδας!

Νοιάζονται πραγματικά για την επιτυχία των άλλων

Οι  ηγέτες θα κάνουν ό,τι μπορούν για να κρατήσουν το δρόμο προς την επιτυχία ανοιχτό για όλους. Στους χώρους εργασίας θα βοηθήσουν στην πνευματική και επαγγελματική ανάπτυξη των εργαζομένων και θα προσφέρουν οι ίδιοι ευκαιρίες προς αυτή την κατεύθυνση.

Λένε «Ναι, και…» αντί «Ναι, αλλά…»

Πριν υλοποιήσουν κάποια ιδέα, μπορούν να αναγνωρίσουν τη δουλειά που πρέπει να γίνει.

 Είναι ανοιχτοί σε νέες ιδέες – και όχι μόνο τη δική τους

Το να μπορεί κανείς να πει «όχι» είναι σημαντικό, αλλά εάν χρησιμοποιείται πάρα πολύ γρήγορα ή πολύ συχνά, θα καταπνίξει τη δημιουργικότητα. Υποστηρίζουν τις νέες ιδέες και είναι εκείνοι που θα κάνουν τις ενέργειες για να εξελιχθούν οι ιδέες αυτές.

  Είναι συναισθηματικά ανοιχτοί, με επαγγελματικό τρόπο

Θα δείξουν τον ενθουσιασμό τους, αλλά και την απογοητευσή τους. Θα γιορτάσουν τις νίκες και θα συμπαρασταθούν στις αποτυχίες. Κατά καιρούς μπορεί να απογοητευτούν ή να γίνουν εύθραστοι και τότε θα ζητήσουν συγγνώμη. Επαγγελματισμός μέσα από μια ανθρώπινη διάσταση. Ο ιδανικός συνδυασμός.

Εκτιμούν τους άλλους

Οι  ηγέτες δίνουν γρήγορα θετική ανατροφοδότηση. Λόγω του τρόπου που διοικούν, οι εργαζόμενοι αισθάνονται σαν να συνεργάζονται μαζί τους και όχι σαν να δουλεύουν για εκείνους. Οι άνθρωποι εργάζονται πιο αποτελεσματικά όταν ξέρουν ότι κάποιος τους προσέχει και τους παρατηρεί.

  Είναι ταπεινοί

Όταν τα πράγματα πάνε άσχημα, θα κατηγορούν πρώτα τον εαυτό τους. Όταν τα πράγματα πάνε καλά, θα χειροκροτήσουν τις προσπάθειες των γύρω τους. Έχουν καλή αυτο-αντίληψη, κάνουν περισσότερη αυτοκριτική και είναι ταπεινοί.

  Δεν είναι επιθετικοί

Οι επιθετικοί  μπορεί να οδηγήσουν μια ολόκληρη ομάδα σε σύγκρουση. Η παραγωγικότητα μειώνεται, καθώς η έμφαση μετατοπίζεται στην αντιμετώπιση της σύγκρουσης και απομακρύνεται από τις καλές επιδόσεις.

  Νοημοσύνη με εντιμότητα

Η νοημοσύνη είναι σημαντική, αλλά δεν αρκεί από μόνη της. Υπάρχουν πολλοί ευφυείς αρχηγοί που έχουν πάρει κακές αποφάσεις. Όταν ένας έντιμος ηγέτης παίρνει μια απόφαση, ακόμα και αν η απόφαση αυτή δεν είναι πολύ αρεστή από τους υπολοίπους, τελικά θα γίνει αποδεκτή από τους υπολοίπους και δεν θα προκληθούν τεράστιες αναταραχές.

  Είναι συμπαθητικοί

Οι άνθρωποι δεν θα ακολουθήσουν ηγέτες που δεν τους αρέσουν. Κάποιος  συμπαθητικός  θα εμπνεύσει και άλλους προς την βέλτιστη απόδοση. Οι ηγέτες μπορούν να είναι μορφωμένοι και εντυπωσιακοί, αλλά, αν δεν είναι συμπαθητικοί, η επιρροή τους θα είναι περιορισμένη.

  Δουλεύουν κι εκείνοι

Έχουν δουλέψει στο παρελθόν. Ξέρουν πώς γίνεται η δουλειά.  Ποτέ δεν αισθάνονται τόσο σημαντικοί, ώστε απλώς να επιβλέπουν πώς λειτουργούν τα πράγματα. Αν χρειαστεί, θα αναλάβουν δράση.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s