Κανόνες ασφαλείας…

Ναι, ναι, το ξέρεις καλά, αυτή την εποχή πρέπει να είσαι πολύ καλά προφυλαγμένη από τον ήλιο. Αλλά δεν σημαίνει ότι δεν θα μαυρίσεις όσο επιθυμείς.

Υπάρχουν κανόνες για να αποφύγουμε ,ότι κακό!
Ακόμη και ένα  αντηλιακό, με υψηλό δείκτη προστασίας,  μπορεί να σε αφήσει να μαυρίσεις τέλεια.

Τόσο το SPF (που, χοντρικά, υποδεικνύει το μέγιστο χρόνο παραμονής σου στον ήλιο) όσο και τα αντηλιακά φίλτρα (η ισχυρή ασπίδα κατά της UV ακτινοβολίας) δεν αποτελούν ανασχετικούς παράγοντες στο μαύρισμά σου. Απλά το βοηθούν να γίνει σταδιακά ομοιόμορφο, χωρίς εγκαύματα, χωρίς τον κίνδυνο να εμφανίσεις ρυτίδες ή καρκίνο.
Συχνή επάλειψη

Η συχνότητα και όχι η ποσότητα είναι που κάνει τη διαφορά. Απαιτούνται περίπου 20 λεπτά χρήσης αντηλιακού πριν βγεις έξω και τουλάχιστον μια επάλειψη κάθε φορά που βγαίνεις από το νερό, ακόμη κι αν το προϊόν γράφει πως είναι αδιάβροχο.
Μη χρησιμοποιείς αυτοσχέδια λάδια

Στην κυριολεξία, αυτά τα λάδια ζητούν από τον ήλιο να εισβάλλει στο δέρμα σου και να το κατακάψει. Θα μαυρίσεις γρήγορα, δε στο αρνείται κανείς, αλλά θα τσούζει πολύ και για μέρες…

Μην καείς.

Οι 4 σημαντικότερες συμβουλές για να μαυρίσεις όμορφα και να αποφύγεις τα δράματα είναι:
α) Απόφυγε τον ήλιο του μεσημεριού. Ακόμη κι αν χρησιμοποιήσεις SPF 50+ δε γλιτώνεις το τσουρούφλισμα.
β) Όταν παίζεις στην παραλία , καλύψου με καπέλο και t-shirt αποφεύγοντας τα σκούρα υφάσματα.
γ) Άπλωνε αντηλιακό ακόμη και μέσα στο νερό. Όχι πως το νερό ελκύει την ακτινοβολία περισσότερο, απλά σου κάθεται ύπουλα, αφού δεν φλέγεσαι, ωστόσο «καίγεσαι».
δ) Μην είσαι βιαστική. Δεν μπορείς να μαυρίσεις σε ένα Σαββατοκύριακο αλλά θα το καταφέρεις μέσα στις επόμενες πέντε με έξι μέρες.
Μάθε  θα διατηρήσεις το μαύρισμά σου περισσότερο.

Άπλωνε ενυδατική κρέμα σε όλο το σώμα και το πρόσωπο καθημερινά. Αυτό θα παρατείνει τη χρονική περίοδο του μαυρίσματός σου, προφυλάσσοντας το δέρμα σου από το ξεφλούδισμα.

Άμα ξεφλουδίσεις  μην αποχαιρετάς το μπρούτζινο κορμί σου.
Επισκέψου ένα spa που ειδικεύεται στο μαύρισμα με τεχνητούς τρόπους (δεν εννοούμε σολάριουμ). Τα airbrush με χρώμα και τόνους της αρεσκείας σου αποτελούν μια πολύ αποτελεσματική, εύκολη, σχετικά φτηνή και σίγουρα ασφαλή λύση.

Κάντο είτε για να δημιουργήσεις μια καλή «βάση» πριν πας διακοπές, είτε επειδή δεν θα πας διακοπές.
Δοκίμασε τις κρέμες self-tanning. Έχουν πλάκα αν προσέξεις τις δόσεις και την τεχνική απλώματος στο δέρμα σου. Υπάρχουν τρόποι να τις χρησιμοποιήσεις χωρίς να γεμίσεις λεκέδες και πορτοκαλί στάμπες.

Σιγουρέψου ότι θα διαλέξεις μια κρέμα με ορατό χρώμα κι όχι διάφανη κρέμα ή gel ώστε να μπορείς να αντιληφθείς πόσο απλώνεις. Δοκίμασε πρώτα σε ένα μικρό σημείο του σώματός σου που δεν εκτίθεται σε κοινή θέα .

Θυμήσου επίσης να είσαι εντελώς στεγνή, ενώ καλό είναι να έχεις κάνει και απολέπιση με ένα σκληρό σφουγγάρι.
Καλό μαύρισμα!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s