Ξα μου!

 

Ξα μου>εξα μου = στην εξουσία μου

Δηλαδή, κάνω αυτό που πιστεύω, παίρνω την ευθύνη, δικό μου θέμα τι θα κάνω, άστο πάνω μου.

Και ταυτοχρόνως,  ο τίτλος της  πρώτης ταινίας της Κλειώς Φανουράκη.

Με άρωμα Κρήτης η ταινία είναι γυρισμένη εξ΄ολοκλήρου στη μεγαλόνησο και η  Κλειώ Φανουράκη και το σενάριο της  αποδυκνείουν  πώς κάποιος μπορεί μέσα από την κρίση, να βρει το πραγματικό νόημα της ζωής.

Ο Τζώνη, μέσα σε μια «high season» εποχή χάνει την θέση του ως διευθυντής μεγάλου ξενοδοχείου. Μετά από χρόνια, στα 56 του, καλείται να επαναπροσδιορίσει τον ρόλο του και να βρει το νόημα της ζωής του το οποίο είχε χάσει με την πιεστική δουλειά του και τις απαιτήσεις της. Έτσι, η επιστροφή στην φύση και την Κρητική γη έρχεται να του δώσει την απάντηση.

Στην ουσία της είναι μια αισιοδοξη ταινία για όλες τις κρίσεις που μπορεί να βιώσει ένας άνθρωπος! Τις κρίσεις που καταρρίπτουν τις σταθερές μας και μας αναγκάζουν να επανεφεύρουμε τους εαυτούς μας κ τη σχέση μας με τον κόσμο!

Στην ταινία, το Κρητικό στοιχείο, η κουλτούρα, τα έθιμα, η φύση του νησιού, η φιλοξενία των Κρητικών είναι πρωταρχικά στοιχεία  ενώ  η κρητική διάλεκτος  κυριαρχεί!

Πρωταγωνιστής είναι ο παγκοσμίου φήμης Έλληνας ηθοποιός Γιώργος Χωραφάς και μαζί του συμπρωταγωνιστουν οι Λευτέρης Ελευθερίου, Αννα Φόνσου,Σοφία Χιλλ και πολλοί άλλοι .Μαζί τους και  ντόπιοι που βοηθούν να στηθεί μια αισιόδοξη ιστορία μυθοπλασίας με στοχεία ηθογραφίας.

Γιατί στην τελική αυτό που όλοι θα έπρεπε να πούμε στις μέρες μας είναι :

Ξα μου!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s