“Ο τελευταίος του πάρτι”

“Μια παραλία με λευκή, ψιλή άμμο, μια καλοκαιρινή νύχτα με πανσέληνο. Στη μια της άκρη ένα μικρό μπαράκι. Μουσική ρέγκε, αγόρια και κορίτσια που χορεύουν ξυπόλυτα στην παραλία, ζευγάρια που φιλιούνται παθιασμένα…

Ένα ψηλόλιγνο, όμορφο αγόρι, γύρω στα είκοσι, προχωρά γεμάτο αυτοπεποίθηση στην ακροθαλασσιά. Στο ένα χέρι ένα μπουκάλι βότκα καπελωμένο με πλαστικά ποτήρια. Στο άλλο μια σακούλα με πάγο,

που αφήνει στο διάβα της σταγόνες νερού. Φτάνει στην άλλη άκρη της παραλίας, πλησιάζει μια παρέα που ’ναι αραχτή στην άμμο και κάθεται κι εκείνος. Μοιράζει ποτήρια, γεμίζει πάγο και βότκα. Υψώνουν τα ποτήρια.

«Στους πιο όμορφους, στους πιο έξυπνους, στους πιο ικανούς, δηλαδή σ’ εμάς!» λέει και πίνουν όλοι γελώντας.”

Και μετά το πάρτι τελειώνει…

Στο μυθιστόρημα «Ο τελευταίος του πάρτι»,   της Ιφιγένειας Κολλάρου, συμβαίνουν  στην ψυχή και τη ζωή των ηρώων, με ρυθμούς καταιγιστικούς και ακατανόητους,   αυτό που συμβαίνει σε όλους μας  τα τελευταία χρόνια.

Μια παρέα με λαμπρό παρελθόν, στάσιμο παρόν και θολό μέλλον, ένας μεγάλος έρωτας σε παρακμή, ένας νεοάνεργος μεσήλικας με τα υπαρξιακά του σε έξαρση, μια μεγαλοκοπέλα που φοβάται τη δέσμευση και μια χώρα σε κρίση.

Σε μια εποχή περικοπών όλα είναι σε ύφεση και υπό διαπραγμάτευση: συναισθήματα, όνειρα, σχέσεις. Οι ισορροπίες χάνονται, τα υπαρξιακά γιγαντώνονται και τα ερωτηματικά κάνουν παρέλαση.

Η αβεβαιότητα και το παράλογο γίνονται μέρος της καθημερινότητας και ο καθένας ψάχνει τους δικούς του μηχανισμούς επιβίωσης.

«Ο τελευταίος του Πάρτι» άρχισε το ταξίδι του πριν λίγες μέρες από τις εκδόσεις Λιβάνη.

Ifigenia P. Kollarou (1) (755x1024)

Με την Ιφιγένεια, γνωριζόμαστε και είναι δικός μου άνθρωπος, από τα πρώτα χρόνια της ιδιωτικής τηλεόρασης. Χρόνια  όμορφα, δημιουργικά, παραγωγικά και έντονα σε επαγγελματικό και προσωπικό επίπεδο.

Είναι από τους ανθρώπους που γράφουν,   μόνο όταν  έχουν ανάγκη να διηγηθούν μια ιστορία, γιατί οι ήρωες της ζουν όχι μόνο δίπλα της αλλά και μέσα της.

Είναι τρυφερή αλλά μπορεί να γίνει και σκληρή όταν βλέπει να γίνονται πράγματα που αντιβαίνουν τις αρχές της  , είναι ρομαντική και πολύ ρεαλίστρια,  και έχει πολύ χιούμορ με γενναίες δόσεις κυνισμού!

Γενικά  η Ιφιγένεια Κολλάρου ,είναι ένας άνθρωπος,  που όλοι θα θέλαμε να υπάρχει στη ζωή μας !

Έτσι ακριβώς είναι και τα βιβλία της, από το « Μ’ ένα Κλικ Αλλάζουν Όλα»,  μέχρι το ολόφρεσκο «Ο τελευταίος του πάρτι».

«Ο τελευταίος του πάρτι» είναι ένα βιβλίο που με συγκίνησε , πιστεύω ακράδαντα ότι θα με καταλάβετε ,αμέσως μόλις το πάρετε στα χέρια σας !

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s