Παράξενες αλήθειες!

Οπως υπάρχουν ιστορίες, που νομίζουμε πως είναι αληθινές, αλλά δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα, έτσι, αντίστοιχα υπάρχουν και  ιστορίες που ακούγονται εξωφρενικές, που  δείχνουν να έρχονται κόντρα με τη λογική, την ιστορία ή τους νόμους της φύσης, όμως είναι απολύτως αληθείς και ακριβείς.

 

Το άφθαρτο μέλι

Οι πυραμίδες της αρχαίας Αιγύπτου έδωσαν την αφορμή να επαναβεβαιωθεί ένα πολύ ξεχωριστό χαρακτηριστικό του μελιού. Το μέλι δεν χαλάει ποτέ, γι’ αυτό και το έβαζαν στους τάφους ως σύμβολο και μέθοδο αφθαρσίας. Στις πυραμίδες βρέθηκε μέλι, και μάλιστα βρώσιμο -δοκιμάστηκε από αρχαιολόγους- σε πείσμα των χιλιάδων ετών που είχαν περάσει από πάνω του…

 Το τατουάζ του κεραυνού

Το αποτύπωμα του κεραυνού σε κάποιους από όσους είχαν την ατυχία να χτυπηθούν δείχνει ως ένα περίπλοκο και περίτεχνο τατουάζ στο σημείο του σώματος από όπου πέρασε η ηλεκτρική εκκένωση .Το συγκεκριμένο “τατουάζ” δεν έχει μόνιμη, αλλά προσωρινή διάρκεια ζωής.

Πόσα διαστημόπλοια χωράνε στην τσέπη σας;

Η εξέλιξη της τεχνολογίας μέσα από μερικά απλά παραδείγματα δείχνει απολύτως εντυπωσιακή. Στο λανσάρισμά του, το iPhone είχε ακριβώς την ίδια ισχύ -σε επίπεδο ηλεκτρονικού υπολογιστή- με την πρώτη επανδρωμένη αποστολή της NASA στο φεγγάρι το 1969.

Επίσης, η 16 GB μνήμη ενός σημερινού iPhone 5 είναι 240.000 φορές μεγαλύτερη από τη μνήμη των 69,63 ΚΒ που είχαν τα διαστημόπλοια Voyager 1 και 2.

Στη φορά του ρολογιού

‘Οπως κάθεστε σε καρέκλα, σηκώστε ελαφρά το δεξί πόδι σας από το πάτωμα και ξεκινήστε να κάνετε με αυτό κύκλους στη φορά των δεικτών του ρολογιού. Την ώρα που συνεχίζετε να το κάνετε γράψτε στον αέρα με το δεξί σας χέρι τον αριθμό έξι (κανονικά, από πάνω προς τα κάτω). Θα δείτε ότι αυτομάτως η κίνηση του ποδιού σας θα αλλάξει φορά. Δεξιά το πόδι, αριστερά το χέρι …

 Πεθαίνουν οι αστακοί;

Μια εξαιρετικά διαδεδομένη θεωρία στο Ιντερνετ λέει πως οι αστακοί δεν πεθαίνουν! Για την ακρίβεια, πεθαίνουν από εξωτερικούς παράγοντες, όταν τους ψαρεύουν ή τους τρώνε, όμως δεν πεθαίνουν -λέει- από γηρατειά ή άλλα φυσικά αίτια. Ισχύει;

Αν ερευνήσουμε προσεκτικότερα βλέπουμε ότι οι αστακοί δεν κρύβουν το μυστικό της αθανασίας, έχουν όμως την ιδιότητα να μη γερνούν, να μη χάνουν τη δύναμή, την όρεξη ή την ικανότητα αναπαραγωγής τους και να μεγαλώνουν μέχρι τη μέρα που θα πεθάνουν!

Από εκεί και πέρα, οι έρευνες δείχνουν πως οι αρσενικοί αστακοί ζουν κατά μέσο όρο 31 χρόνια και οι θηλυκοί 54.

 Η μανία της φωτογραφίας

Η μία στις 10 φωτογραφίες που έχουν τραβηχτεί στην ιστορία της ανθρωπότητας, προέρχεται από το 2014 και μετά .Γεγονός που καταδεικνύει με εντυπωσιακό τρόπο τη μανία της φωτογραφίας, που κατέλαβε την ανθρωπότητα τα τελευταία χρόνια με την ανάπτυξη των social media. Υπολογίζεται μάλιστα ότι μέσα στο 2014 τραβήχτηκαν περίπου 880 δισεκατομμύρια φωτογραφίες -οι περισσότερες selfie.

Να συμπληρώσουμε εδώ ότι κάθε μέρα στο Youtube ανεβαίνουν βίντεο μεγαλύτερης  διάρκειας  των 16 χρόνων. Υπολογίζεται πως κάθε λεπτό αναρτώνται βίντεο συνολικής διάρκειας 100 ωρών.

Ανθρωποι και μπανάνες

Γενετικά, ο άνθρωπος έχει πολλά κοινά στοιχεία με τον χιμπαντζή κι αυτό δεν ξενίζει κανένα (το 95% του DNA μας είναι το ίδιο). Αυτό που ξενίζει και ακούγεται ως παραδοξολογία είναι ότι ο άνθρωπος και η μπανάνα μοιράζονται το ίδιο DNA σε ποσοστό 50%!

Ο γύρος του κόσμου με μια φλέβα

Το συνολικό μήκος των αρτηριών που μεταφέρουν το αίμα στο ανθρώπινο σώμα μπορεί να καλύψει τη διάμετρο της Γης πάνω από 12 φορές! Μέσα στο ανθρώπινο σώμα, οι αρτηρίες καλύπτουν απόσταση 100.000 μιλίων, ενώ η διάμετρος της Γης είναι στα 7.900 μίλια.

Σε… βλέπω!

Το ανθρώπινο μάτι είναι τόσο ευαίσθητο που αν η Γη ήταν επίπεδη, θα μπορούσε να διακρίνει τη φλόγα ενός κεριού στο σκοτάδι από απόσταση 20 μιλίων!

Αυτή τη στιγμή, το μακρινότερο αντικείμενο που είναι ορατό δια γυμνού οφθαλμού είναι ο γαλαξίας της Ανδρομέδα, ο οποίος βρίσκεται 2,6 εκατ. έτη φωτός από τη Γη.

Χορευτική …πανώλη!

Το 1518 στο Στρασβούργο, μια επιδημία χορού προκάλεσε πολλαπλούς θανάτους! Εδώ δεν έχουμε να κάνουμε με μύθο, αλλά με μια απόλυτα αληθινή ιστορία, που έχει ως εξής: ένα πρωινό του Ιουλίου μια γυναίκα στο Στρασβούργο άρχισε να χορεύει ξέφρενα σε ένα δρομάκι της πόλης. Ο εκστατικός χορός κράτησε για μέρες, δεκάδες άνθρωποι την ακολούθησαν και μέσα σε ένα μήνα τα κρούσματα έφτασαν τους 400!

Πολλοί από τους χορευτές άφησαν στο δρόμο την τελευταία πνοή τους, άλλοι από καρδιακές προσβολές κι άλλοι από εγκεφαλικά, εξάντληση και αφυδάτωση. Τι είχε συμβεί στο φαινόμενο που έμεινε στην ιστορία ως «χορευτική πανώλη»!

Οι επιστήμονες έχουν προτείνει διάφορες ερμηνείες όπως ότι επρόκειτο για μαζική υστερία που οφειλόταν σε εκτεταμένο στρες, ή για μαζική δηλητηρίαση. Φαίνεται πως ένας μύκητας που αποτελεί τη βάση του LSD αναπτύχθηκε στο σιτάρι και μέσω της κατανάλωσης ψωμιού οδήγησε δεκάδες ανθρώπους στον ασταμάτητο χορό και τον θάνατο.

 Κόκα Κόλα που μοιάζει με βότκα

Μια Κόκα Κόλα, το χρώμα της οποίας θα είναι διάφανο σαν αυτό της βότκας παρήγγειλε ο Σοβιετικός στρατάρχης Γκεόργκι Ζούκοφ, προκειμένου να μπορεί να πίνει δημοσίως το αναψυκτικό που είχε γίνει σύμβολο του αμερικανικού ιμπεριαλισμού. Χημικός αφαιρώντας το χρώμα καραμέλας από το αναψυκτικό, έφτιαξε μια διάφανη Κόλα, 50 κιβώτια της οποίας στάλθηκαν στη Ρωσία. Η ιστορία, ωστόσο, έδειξε πως δεν της έμελλε να μακροημερεύσει…

 Πόλεμος με τη θάλασσα

Ο,τι κι αν πει κανείς για τον Καλιγούλα, προφανώς θεωρείται πιστευτό, δεδομένου ότι στην ιστορία καταγράφηκε ως μια από τις πιο παρανοϊκές προσωπικότητες. Μεταξύ των πολλών παρανοιών του, ιστορικά έχει καταγραφεί πως ήταν ο αυτοκράτορας της Ρώμης, ο οποίος έστειλε τα στρατεύματά του να πολεμήσουν την θάλασσα! Ζητούσε, μάλιστα, να του φέρουν κοχύλια ως λάφυρα πολέμου, που θα υποδήλωναν τη θριαμβευτική νίκη του επί του Ποσειδώνα.

Ένα χαρτί φτάνει στο φεγγάρι

Ας υποθέσουμε ότι έχετε ένα απλό κομμάτι χαρτί. Αν μπορούσατε να το διπλώσετε στη μέση 42 φορές, τότε το πάχος του θα έφτανε μέχρι το φεγγάρι

. Ενα χαρτί έχει πάχος περίπου 0,1 χιλιοστό. Διπλώνοντάς το κάθε φορά το πάχος του διπλασιάζεται. Αν το διπλώσουμε 10 φορές, το πάχος του θα είναι 102 χιλιοστά, στις 15 φορές φτάνει τα 3.276 στις 20 φορές τα 104 μέτρα και στις 42 φορές τα 440.000 χιλιόμετρα! Ποια είναι η απόσταση από τη Γη στο φεγγάρι; περίπου 384.000 χιλιόμετρα.

Να σημειωθεί βεβαίως, πως οι περισσότερες φορές που έχουμε καταφέρει να διπλώσουμε στη μέση ένα χαρτί είναι 13.

Το Ιντερνετ ζυγίζει όσο μια φράουλα

Οι πληροφορίες που κυκλοφορούν ψηφιακά στο Ιντερνετ αποτελούνται από ηλεκτρόνια. Εχει υπολογιστεί ότι η παγκόσμια κίνηση στο Διαδίκτυο ζυγίζει περίπου 50 γραμμάρια. Οσο δηλαδή και μια φράουλα…

Νόμπελ Ειρήνης στον Χίτλερ

Ο Αδόλφος Χίτλερ είχε προταθεί για Νόμπελ ειρήνης το 1939 από τον Σουηδό πολιτικό, Ερικ Μπραντ, ο οποίος τέσσερις μέρες μετά απέσυρε την πρότασή του…

Η ανθρωπότητα χωρά σε έναν κύβο ζάχαρης

Αν αφαιρέσουμε το κενό διάστημα που υπάρχει ανάμεσα στα άτομα που συνθέτουν έναν άνθρωπο, τότε ολόκληρη η ανθρώπινη φυλή θα μπορούσε να χωρέσει σε έναν… κύβο ζάχαρης! Ο άνθρωπος είναι φτιαγμένος από άτομα, τα οποία κατά 99,9999999999999% είναι κενός χώρος. Αν τον αφαιρέσουμε, είμαστε πολύ μικρότεροι από ό,τι μπορούμε να φανταστούμε.

Οσο για το βάρος μας; Ο πληθυσμός των ανθρώπων σήμερα υπολογίζεται πως ζυγίζει ακριβώς όσο το σύνολο των μυρμηγκιών που βρίσκονται στη Γη! Πώς γίνεται αυτό; Υπολογίζεται πως σε κάθε άνθρωπο αντιστοιχούν 1.000.000 μυρμήγκια, οπότε έτσι κάπως βγαίνει η εξίσωση.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s