Τι μας εντυπωσιάζει πιά;

 

Αλήθεια πόσο εξακολουθείτε να εντυπωσιάζεστε απο πράγματα τα οποία είτε είναι υλικά  είτε απλά γίνονται για επίδειξη;

Αλήθεια  σε τι  έχουμε  στραφει με όλα όσα γίνονται στον κοσμο!

Μήπως ο μινιμαλισμός και ο ίνθρωποκεντρισμός είναι τα καινούργια trends;

Ο  Τζόσουα Μπέκερ αποφάσισε να γράψει ένα άρθρο για το μέτρο της επιτυχίας και του σεβασμού στον σύγχρονο κόσμο: “Άρχισα να αντιλαμβάνομαι τον κόσμο λίγο διαφορετικά από τότε που ξεκίνησα να κρατάω λιγότερα πράγματα.

Είδα από μια άλλη οπτική τον τρόπο που η κοινωνία μετράει την επιτυχία. Πολύ συχνά αυτοί που κερδίζουν, ξοδεύουν και αποταμιεύουν περισσότερα χρήματα από τους άλλους χαρακτηρίζονται αυτόματα “επιτυχημένοι.”

Ξέρω πολλούς υπέροχους ανθρώπους που έχουν επιλέξει να μην επικεντρωθούν σε υλικά αγαθά και για τον λόγο αυτό δεν θεωρούνται πετυχημένοι. Η εξάρτηση μας για κοινωνική αποδοχή βαθιές ρίζες μέσα στο μυαλό μας. Για αυτόν ακριβώς τον λόγο, πολλοί άνθρωποι ψάχνουν για ένα επάγγελμα που να αξίζει, για να χτίσουν το πρόσωπο της επιτυχίας.

Δείτε παρακάτω μια λίστα με 7 πράγματα που δεν εντυπωσιάζουν πλέον κανέναν:

Μάρκες ρούχων:

Ποτέ δεν θα καταλάβω, γιατί ένα εμπορικό σήμα στην ετικέτα είναι τόσο σημαντικό. Οι άνθρωποι πολλές φορές πληρώνουν για να είναι μια κινητή διαφήμιση με δυο πόδια. Δεν εκπλήσσομαι, όταν βλέπω ένα ακριβό λογότυπο πάνω σε ένα πορτοφόλι ή μια μπλούζα. Αντίθετα, θαυμάζω αυτούς που μπορούν να με εντυπωσιάσουν με τον χαρακτήρα και την προσωπικότητά τους.

Η τιμή του αυτοκινήτου:

Σίγουρα, η ασφάλεια είναι πολύ σημαντική, ειδικά αφού περνάμε πολλές ώρες οδηγώντας. Ωστόσο, τώρα τα ακριβά και γρήγορα αυτοκίνητα συμβολίζουν κάτι περισσότερο από ένα μέσο μεταφοράς: είναι ένας εύκολος τρόπος να προκαλέσεις τον θαυμασμό των άλλων όσο είσαι σταματημένος στο φανάρι.

Τα τετραγωνικά του σπιτιού:

Τα σπίτια μας παρέχουν ηρεμία και ασφάλεια και είμαι πραγματικά περήφανος που μπόρεσα να αγοράσω ένα σπίτι για την οικογένειά μου. Αλλά πριν από μερικά χρόνια μετακομίσαμε σε ένα μικρότερο και δεν το μετανιώνω καθόλου. Όταν περνάω μπροστά από επαύλεις, σκέφτομαι, ότι η δική μου οικογένεια είναι σε ένα μικρό, αλλά πολύ ζεστό και άνετο σπίτι.

 Το μοντέλο του κινητού μας:

Πρόσφατα, είχα πάει μια βόλτα στο πάρκο με τα παιδιά μου και τους φίλους τους. Σοκαρίστηκα, όταν άκουσα, ότι το κύριο θέμα συζήτησης τους είναι η τεχνολογία. Ποιο iPhone έχεις; Ποιο iPod είναι αυτό; Μάντεψε ποιος πήρε καινούργιο iPhone στα γενέθλιά του; Τα παιδιά κάτω των 10 ετών συζητάνε για τις σύγχρονες τεχνολογίες. Ήμουν έτοιμος να τους διακόψω, αλλά μετά θυμήθηκα πως οι μεγάλοι κάνουν ακριβώς το ίδιο.

Οι φωτογραφίες στα κοινωνικά δίκτυα:

Σχεδόν, όλοι δημοσιεύουν ωραίες φωτογραφίες στα κοινωνικά δίκτυα με τα καινούργια τους ρούχα, τα ταξίδια τους, το που τρώνε και που πίνουν το ποτό τους. Φυσικά, αυτές οι φωτογραφίες επιδέχονται πολλής επεξεργασίας. Είναι περίεργο που μετά κατηγορούμε τα περιοδικά και τις διαφημίσεις για υπερβολική χρήση photoshop, ενώ εμείς οι ίδιοι πάντα επεξεργαζόμαστε στιγμές της ζωής μας πριν τις δημοσιεύσουμε.

Πηγή: becomingminimalist.com

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s