Πέφτεις σε λάθη…

Κορίτσια μου αγαπημένα ,ναι έχουμε πέσει ξερές με την πρώτη …άντε την τρίτη ματιά…ναι θέλουμε να είμαστε για πάντα μαζί… ναι, ναι,  ναι…μπορώ να απαριθμήσω χιλιάδες ναι!

Ειμαι δε και της άποψης ότι η γυναίκα τελικά φτιάχνει και κρατάει τη σχέση .

Όταν μια γυναίκα αλλάζει, ταυτόχρονα αλλάζει και η σχέση που έχει ένας άνδρας μαζί της!

Το κακό είναι ότι όλες κάνουμε κάποια λάθη,νομίζω από κεκτημένη ταχύτητα και όχι από κακή πρόθεση…συνήθως!

Πολύ μπίρι-μπίρι  βρε κορίτσια, πολύ κήρυγμα! Έχουμε την τάση να ξεκινάμε πρώτες τις συζητήσεις καλώς ή κακώς (κακώς –κάκιστα λέω εγώ) και αντί να πούμε ευθέως αυτό που μας ενοχλεί η στεναχωρεί , αρχίζουμε τις υποδείξει για το πώς πρέπει να γίνονται τα πράγματα και μάλιστα σχεδόν πάντα με το ύφος της αυθεντίας.

Πάμε από το ένα άκρο στο άλλο. Ένα απλό παράδειγμα, σ΄αυτό το θέμα είναι ας πούμε η διαθεσιμότητα. Από την πλήρη διαθεσιμότητα , στην πλήρη αδιαφορία.Υπάρχει και το ενδιάμεσο στάδιο ξέρετε! Ούτε σιαμαίοι, ούτε απόμακροι!

Λένε ότι  όταν μια γυναίκα είναι πάντα διαθέσιμη για τον σύντροφό της, χάνει την αξία για τον ίδιο της τον εαυτό, αλλά και για τον σύντροφό της. Και όταν μια γυναίκα λειτουργεί ως ο σκληρός «άντρας», χάνει την σεξουαλικότητα  και τη  γοητεία της .

Νομίζω, από εμπειρία , ότι αυτό το πιστεύω. Γιατί  υπάρχει και μια κατάσταση στην οποία είμαστε πολύ καλές ,λέγεται ευελιξία!

Είμαστε πολύ επικριτικές, όταν μας τη δώσει!

Οι περισσότερες γυναίκες προσπαθούν να επιστήσουν την προσοχή των αντρών στο γεγονός, ότι δεν ανταποκρίνονται στις προσδοκίες τους. Χρησιμοποιούν φράσεις όπως “Είσαι τεμπέλης”, “Πότε θα βγάλεις χρήματα” ή “Πάρε επιτέλους μια απόφαση.” Βέβαια, αυτές οι φράσεις συνήθως χειροτερεύουν τα πράγματα. Αντ’ αυτού μπορούν να χρησιμοποιήσουν φράσεις, όπως “Είμαι πολύ αναστατωμένη, γιατί όταν σου εξήγησα πόσο σημαντικό είναι αυτό για μένα, νόμιζα ότι το κατάλαβες.”

Με αυτόν τον τρόπο, είναι σαν να μοιραζόμαστε την ευθύνη της κατάστασης με τον αγαπημένο μας.

Πιέζουμε να μιλήσουν

Την έχουν βέβαια και αυτοί την προβληματάρα τους,  στο να λένε ευθέως τι θέλουν και τι αισθάνονται.

Ένα απλοϊκό παράδειγμα: Για τους άντρες, αν γυρίζουν σπίτι από την δουλειά και τρώνε αυτό που τους έχει μαγειρέψει η γυναίκα τους, σημαίνει ότι την αγαπούν. Οι γυναίκες, όμως, δεν το βλέπουν έτσι. Οι γυναίκες προσέχουν τις λεπτομέρειες. Έτσι, όταν οι γυναίκες κάνουν κάτι και ρωτούν την γνώμη του συντρόφου τους, εκείνος μπερδεύεται, γιατί θεωρεί ότι πρέπει να βρει την σωστή απάντηση.

Τι σημαίνει αυτό; Απλά είμαστε διαφορετικοί Ας μη νοιώθουμε ανεπιθύμητες όταν δεν μας μιλάνε. Συνήθως δεν ισχύει!

Ναι βρε κορίτσια ωραίες είμαστε! Όταν συμβαίνει το αντίθετο το ξέρουμε πολύ καλά Δεν χρειάζεται ο δύστυχος να μας το λέει 100 φορές τη μέρα! Και αυτός θα βαρεθεί και εμείς από τις πολλές φορές θα πάψουμε να το πιστεύουμε!

Αυτά τα λίγα σκέφτηκα! Δέχομαι προτάσεις – παρατηρήσεις – προσθέσεις – αφαιρέσεις και από τα δύο  φύλα!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s