Χωρίσατεεεεεε;;;;;;;

Μόλις χώρισες και η κατάσταση είναι δύσκολη.

Πριν το” άνοιξε πέτρα να κρυφτώ χάνω αυτόν που αγαπώ” μόνο μια μικρούλα σκέψη, όλα αλλάζουν!

Και επειδη δεν υπάρχει ψυχή ζώσα που να μην το εχει ζήσει, λίγα λόγια απο παθόντες προς πρωτάρηδες!

Βίωσε το θυμό και την απογοήτευση. Ξέσπασε. Μην το καταπίνεις, μην καταπιέζεις τον εαυτό σου. Όσο το κρατάς μέσα σου, τόσο χειρότερα είναι για σένα.

Ακολούθησε τις ανάγκες σου. Είναι απολύτως φυσιολογικό να νιώθεις στεναχωρημένη, θλιμμένη. Κλάψε, αν έτσι νιώθεις.

Δες την αλήθεια.  Σκέψου αντικειμενικά, δες τους πραγματικούς λόγους που σας οδήγησαν στον χωρισμό.

Προσπάθησε να αποφύγεις τις συναισθηματικές υπερβολές όταν κρίνεις, έτσι ώστε ούτε τον εαυτό σου να αδικήσεις, ούτε τον άλλον. Ούτε να δικαιολογείς τα αδιακαιολόγητα, αλλά ούτε και να αυτομαστιγώνεσαι αδίκως.

Μάθε από τα λάθη σου. Μάθε τα αληθινά σου “θέλω” και “δεν θέλω”. Έτσι, ώστε στην επόμενη σχέση να μην τα επαναλάβεις.

Αποφάσισε!  Τι θέλεις; Τι ονειρεύεσαι; Τι σε κάνει ευτυχισμένη; Τι προσδοκάς από έναν σύντρφο; Τι σε ικανοποιεί;

Χρησιμοποίησε τη σχέση που μόλις τελείωσε για να βοηθηθείς: τι σε κάλυπτε, τι όχι.

Προσπάθησε να μην χάνεις την απαισιοδοξία σου και φυσικά να μην απογοητεύεσαι. Μπορεί να νιώθεις ότι έχασες τον “άντρα της ζωής σου” αλλά ο χρόνος είναι ο καλύτερος γιατρός.  Μια μέρα θα δεις πως έπρεπε τελικά να τελειώσει αυτή τη σχέση για να δώσει τη θέση της σε κάτι καλύτερο.

Πήγαινε κομμωτήριο, κάνε γυμναστική, βάλε νέους στόχους, χαμογέλα. Εκμεταλλεύσου τον ελεύθερο χρόνο που έχεις για να περιποιείσαι τον εαυτό σου, για να επαναπροσδιορίσεις τη σχέση σου με σένα.

Αφιέρωσε χρόνο στους φίλους σου. Το διάστημα που διανύουμε χωρίς σχέση αποδεικνύεται τελικά ευχάριστο. Μπορείς να βγεις, να φλερτάρεις, να ξεκινήσεις κάποιο χόμπι, να νιώσεις όμορφα.  Οι “ανεξάρτητες” γυναίκες είναι πολύ γοητευτικές.

Κι αν μερικές φορές σε πιάνει το παράπονο και θέλεις να κλειστείς στον εαυτό σου κάν’ το. Μην καταπιέζεσαι. Άφησε τον πόνο και τα αρνητικά συναισθήματα να βγούνε στην επιφάνεια. Μην τα πολεμάς.  Αποδέξου τα, άφησέ τα να εκδηλωθούν και σιγά-σιγά θα υποχωρήσουν.

Μπορεί τώρα να σου φαίνεται αδιανόητο, αλλά θα συμβεί.Έρχεται πάντα η μέρα που όλα μοιάζουν μακρινά και πονάνε λιγότερο έως και καθόλου.

Ο εγωισμός είναι κακός σύμβουλος. Και κυρίως όταν πρόκειται για τη σχέση με τον ίδιο σου τον εαυτό.

Δώσε την ευκαιρία στο χρόνο να κάνει τη δουλειά του.  Τίποτα δεν μπορεί να νικήσει τη δύναμή του. Μην βιάζεσαι και μην επηρρεάζεσαι από τυχόν σχόλια. Ο κάθε άνθρωπος έχει το δικό του “χρονοδιάγραμμα”.  Μπορεί να σου πάρει δύο εβδομάδες, μπορεί και μήνα, ίσως και παραπάνω.Μην νιώθεις άσχημα για αυτό και μην απολογείσαι σε κανέναν.

Κάνε ένα flashback σε παλιότερες δύσκολες στιγμές. Θυμάσαι πως ένιωθες; Θυμάσαι πως τότε που το ζούσες σε έπνιγε ο πόνος; Πώς νιώθεις τώρα για αυτό το γεγονός; Η ζωή σου έχει πιθανώς ήδη αποδείξει πως όλα περνάνε μια μέρα ή τουλάχιστον παύουν να πονάνε τόσο.

Αν θέλεις να γυρίσεις πίσω. Δεν είναι αυτό η λύση. Κι αν είναι, αυτό σίγουρα δεν είναι μια απόφαση που μπορείς να πάρεις εν βρασμώ. Τα πισωγυρίσματα που συμβαίνουν από φόβο, πανικό, ανασφάλεια δεν έχουν συνήθως θετικά αποτελέσματα.

Κι αν σκέφτεσαι να καταφύγεις σε μια νέα σχέση “δεκανίκι” αυτό που πρέπει να γνωρίζεις είναι ότι το μόνο που θα καταφέρεις είναι να νιώσεις χειρότερα ή να κάνεις   άλλη μια σχέση και άσχημη κατάληξη. Αν δεν έχεις ξεμπερδέψει με το παρελθόν και τα συναισθήματα που σου προκαλεί, δεν γίνεται να προχωρήσεις σωστά παρακάτω…

Και πάντα, μα πάντα να αγαπάς τον εαυτό σου!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s