“Όπλα” για το κρυολόγημα!

Βρισκόμαστε πάλι στην εποχή του κρυολογήματος και της γρίπης.Όπως λένε οι ειδικοί, υπάρχουν πολλοί τρόποι για να ενισχύσετε τις άμυνες του οργανισμού σας απέναντι σε αυτούς τους ιούς.

Καταρχήν, κρίσιμο είναι να έχετε καθαρά χέρια αφού το άγγιγμα με μολυσμένα χέρια αποτελεί την κύρια οδό μετάδοσης των ιών του κοινού κρυολογήματος.

Ακόμα και οι επιφάνειες σε ένα δωμάτιο “φιλοξενούν” μικρόβια.

Οι διακόπτες, τα στυλό, τα τηλέφωνα, τα χερούλια στις πόρτες, οι βρύσες και τα τηλεχειριστήρια είναι εστίες μικροβίων. Για αυτό, να πλένετε καλά τα χέρια σας τουλάχιστον πέντε φορές την ημέρα, ιδίως έπειτα από κάθε βήχα, φτάρνισμα ή φύσημα της μύτης.

Καλό πλύσιμο σημαίνει ότι θα χρησιμοποιήσετε ζεστό (όχι καυτό) τρεχούμενο νερό και σαπούνι, θα τρίψετε καλά όλες τις επιφάνειες των χεριών (κρατώντας τα μακριά από το νερό), θα τα ξεβγάλετε προσεκτικά και μετά θα τα στεγνώσετε καλά.

Σημαντικό είναι επίσης να τρώτε τρόφιμα που ενισχύουν τις άμυνές σας.

Η αυξημένη κατανάλωση φρέσκων φρούτων και λαχανικών, καθώς και ορισμένων ιχνοστοιχείων, σιδήρου, ψευδαργύρου και σεληνίου είναι οι καλύτερες άμυνες.

Επίσης και η άσκηση προστατεύει αλλά προσοχή: Να αποφεύγετε την υπερβολική σωματική καταπόνηση τους χειμερινούς μήνες των κρυολογημάτων και της γρίπης, εξασφαλίζοντας ότι δεν σας κουράζει η προπόνησή σας.

Τέλος και χωρίς πλάκα, έχει αποδειχθεί ότι όταν είμαστε χαρούμενοι έχουμε λιγότερες πιθανότητες να κρυολογήσουμε!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s