Μήπως δεν σας παίρνει ο ύπνος;

Η έλλειψη ύπνου μπορεί να είναι ένας λόγος για μερικά από τα πιο σοβαρά προβλήματα υγείας και μπορεί να ενεργοποιήσει διάφορες ασθένειες. Μελέτες έχουν δείξει ότι οι άνθρωποι που κοιμούνται λιγότερο από 6 ώρες την ημέρα είναι επιρρεπείς σε καρδιακά προβλήματα.

Μελέτη με  475.000 συμμετέχοντες έδειξε ότι οι άνθρωποι με μικρότερο κύκλο ύπνο είχαν 48% αυξημένο ρίσκο θανάτου από στεφανιαία καρδιακή νόσο. Έδειξαν επίσης ότι αυτοί οι άνθρωποι είχαν 15% περισσότερο πιθανότητες  να πεθάνουν από εγκεφαλικό επεισόδιo.

Μία άλλη έρευνα έδειξε ότι η έλλειψη ύπνου προκαλεί αύξηση της αρτηριακής πίεσης. Για τους περισσότερους ανθρώπους, το σώμα τους χρησιμοποιεί την ώρα που κοιμούνται,  για να μειώσει την αρτηριακή τους πίεση, και με την μικρή διάρκεια ύπνου  δεν έχει αρκετό χρόνο για να το πετύχει αυτό.

Τώρα θα μου πείτε γιατί σας τα λέω αυτά.Διαβασα σε ένα ξένο περιοδικο ότι με δύο συστατικά μπορούμε να φτιαξουμε ένα πολύ βοηθητικο σκεύασμα.Είναι τοσο φυσικά που καλό μπορεί να κάνουν κακό όχι.Έχουμε και λέμε!

 

• 5 κουταλιές του γλυκού οργανικό μέλι

• 1 κουταλάκι του γλυκού ροζ αλάτι Ιμαλαΐων.

Ανακατέψτε αυτά τα δύο και τοποθετήστε τα σε ένα γυάλινο βάζο. Μπορείτε να φτιάξετε όσο θέλετε, αλλά μία αναλογία 5:1 λειτουργεί καλύτερα. Απλά βάλτε μία μικρή ποσότητα κάτω από την γλώσσα σας κάθε βράδυ πριν κοιμηθείτε και αφήστε το να διαλυθεί φυσιολογικά.

Το ροζ αλάτι Ιμαλαΐων διαθέτει 8 ανόργανα στοιχεία που χρειάζεται το σώμα μας για διαφορετικές λειτουργίες .

Το μέλι περιέχει γλυκόζη που τροφοδοτεί τα κύτταρα του οργανισμού σας με ενέργεια.

Αυτός ο συνδυασμός από αλάτι και μέλι λειτουργεί επίσης για την αύξηση της σεροτονίνης, που σας βοηθάει να καταπολεμήσετε φυτικά το άγχος σας και να έχετε έναν καλύτερο ύπνο.

Δοκιμάστε λοιπόν αυτή την εύκολη συνταγή και ξεκουραστείτε γνωρίζοντας ότι το σώμα σας θα είναι σωστά προετοιμασμένο για να αντιμετωπίσει την επόμενη μέρα.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s