Αποφύγετε όποιον πίνει τζιν τόνικ!

 

Σύμφωνα με τους ψυχολόγους , το να απολαμβάνεις πικρά φαγητά και ποτά, όπως το τζιν τόνικ, είναι σύμπτωμα ψυχοπάθειας, μακιαβελισμού, σαδισμού και ναρκισσισμού.

Μακιαβελισμός είναι η άρση κάθε ηθικού φραγμού, και ροπή προς την μηχανορραφία και τη  δολοπλοκία για την επίτευξη προσωπικών στόχων, ακόμα και άνομων, στα πλαίσια των ρυθμιστικών κανόνων μιας κοινωνικής ομάδας ή οποιασδήποτε μορφής κοινότητας.

Όπως περιγράφει η έρευνα το τρίο του μακιαβελισμού, σαδισμού και ναρκισσισμού, είναι τα στοιχεία που συνθέτουν τον χαρακτήρα ενός ψυχοπαθούς και διπρόσωπου ατόμου, το οποίο δεν θα δίσταζε να χρησιμοποιήσει οποιοδήποτε μέσο για να πετύχει τον στόχο του.

Κάπως έτσι οι ερευνητές του Πανεπιστημίου Innsbruck της Αυστρίας πραγματοποίησαν ένα πείραμα στο οποίο συμμετείχαν 1000 άνθρωποι, προκειμένου να αποδείξουν αν η παραπάνω θεωρία είναι σωστή.

Το μόνο που είχαν να κάνουν οι συμμετέχοντες ήταν να καταγράψουν τα φαγητά και τα ποτά που τους αρέσουν περισσότερο, ενώ στη συνέχεια έπρεπε να απαντήσουν σε ερωτηματολόγια με ερωτήσεις που αφορούσαν την προσωπικότητά τους

Από τα ερωτηματολόγια οι ψυχολόγοι κατάφεραν να εκτιμήσουν την συναισθηματική τους σταθερότητα, την επιθετικότητα και τον μακιαβελισμό.

Από τις αναλύσεις προέκυψε πως οι άνθρωποι που προτιμούν τα πικρά φαγητά και ποτά είναι πιο πιθανό να εμφανίσουν συμπτώματα ψυχοπάθειας, κατάθλιψης και ναρκισσισμού.

Οι ερευνητές δεν κατάφεραν να συμπεράνουν γιατί αυτοί οι άνθρωποι προτιμούν τα πικρά φαγητά και ποτά, ωστόσο η εξήγηση που δίνουν είναι ότι, μάλλον, τους εξιτάρει ο κίνδυνος και το ρίσκο του να απολαμβάνουν κάτι που δεν είναι αρεστό στην πλειοψηφία του πληθυσμού.

Επειδή, η εξήγηση που δίνουν οι επιστήμονες δεν είναι και πολύ πειστική, αν σας αρέσει το τζιν τόνικ συνεχίστε να το απολαμβάνετε ελεύθερα!

 

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s