Η σχολική ζωή τριών αιώνων!

Έκθεση στις 16 Σεπτεμβρίου. με στόχο τη διατήρηση της ιστορικής μνήμης μέσω της διάσωσης, της έρευνας και της μελέτης της ιστορίας της εκπαίδευσης και των σχολείων διοργανώνει το Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης του Εθνικού Κέντρου Έρευνας και Διάσωσης Σχολικού Υλικού .

To Mουσείο αξιοποιεί μία από τις καλύτερες συλλογές σχολικών βιβλίων και σχολικού υλικού τα οποία χρονικά καλύπτουν διάστημα περίπου τριών αιώνων. Πολλές από τις εκδόσεις αυτές είναι σπάνιες και δυσεύρετες, ενώ πολλά βιβλία δεν υπάρχουν στις επίσημες βιβλιογραφίες και στις μεγάλες βιβλιοθήκες.

Συγκεκριμένα, οι Συλλογές του Μουσείου περιλαμβάνουν αναγνωστικά δημοτικού και γυμνασίου, χρηστομάθειες, σχολικά βιβλία για όλες τις τάξεις και για όλα τα μαθήματα  Επίσης, υπάρχουν παιδικά βιβλία (ελληνικά και ξένα), τετράδια, αρχεία σχολείων, έλεγχους, βαθμολόγια, εποπτικό υλικό, χάρτες, παιδικά περιοδικά και κόμικς.  Ένα ακόμα ενδιαφέρον κομμάτι της συλλογής είναι σχολικά βιβλία από άλλες χώρες.   Οι Συλλογές του Μουσείου εμπλουτίζονται καθημερινά με αγορές και δωρεές ιδιωτών και σχολείων.

Το Μουσείο στεγάζεται σε ένα ιδιαίτερο διατηρητέο, νεοκλασικό κτίριο του 1850, στην οδό Τριπόδων 23, στην Πλάκα,  πολύ κοντά στο Μουσείο Ακρόπολης. Τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων και είναι μέλος του Δικτύου Μουσείων και Πολιτιστικών Φορέων Ιστορικού Κέντρου Αθηνών.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s