Η ηλιακή έκλειψη της 1ης Σεπτεμβρίου!

Η φύση της Ηλιακής Έκλειψης είναι ένα νέο ξεκίνημα ή μία μεγάλη αλλαγή. Η συγκεκριμένη ηλιακή έκλειψη πραγματοποιείται στην Παρθένο, ένα ζώδιο μεταβλητό, άρα δύσκολα θα συμβεί ένα νέο ξεκίνημα, όσο προσαρμογή στα δεδομένα που επιτάσσουν οι ανάγκες.

Έχει να κάνει με συγκεκριμένα θέματα, όπως ο θυμός και η διαχείρισή του, το κρύψιμο των αδυναμιών, η έλλειψη αναγνώρισης των ορίων, η αδιάκριτη εμπιστοσύνη χωρίς δεύτερη σκέψη.

Ο θυμός είναι το χειρότερο πράγμα για την ψυχή, ειδικά όταν δεν εκδηλώνεται. Σε αυτήν την περίπτωση, μας τρώει και μας αρρωσταίνει. Στην περίπτωση της Παρθένου αυτή η εσωτερίκευση, θα χτυπήσει τα έντερα από το άγχος. Από την άλλη, η άλογη εξωτερίκευση του θυμού, θα έχει την μορφή της υστερίας. Το δέον σε αυτήν την περίπτωση, είναι να μετατρέψουμε τον θυμό μας σε δύναμη για την καθημερινή μας επιβίωση. Σε αυτόν τον αγώνα, η κλειστή μορφή της κοινωνίας μπορεί να επιβιώσει.

Η αναγωγή των των αδυναμιών μας σε προτερήματα, τελικά μόνο εμάς βλάπτει και κανέναν άλλον, διότι οι άλλοι καταλαβαίνουν ότι λέμε ψέματα. Πώς μπορεί να κρυφτεί ο δειλός, ακόμη κι αν προσπαθεί να πας πείσει ότι είναι συνετός ή πώς μπορεί ο σπάταλος να μας πείσει ότι είναι γενναιόδωρος, όταν εμείς βλέπουμε στην πράξη τις αδυναμίες του. Η διατήρηση της μάσκας, τελικά το μόνο που μας δίνει είναι η χλεύη ή, ακόμη χειρότερα, την δυνατότητα στους άλλους να μας χειραγωγούν. Με αυτήν την έκλειψη ήλθε ο καιρός να αλλάξουμε και να πετάξουμε αυτήν την μάσκα από επάνω μας. Το επιθυμητό αποτέλεσμα θα έλθει όταν ολοκληρώσουμε την αυτοκριτική και την αυτοανάλυσή μας.

Τα όρια τι είναι; Νοητές  γραμμές που μπορούμε να πούμε «μέχρι εκεί»; Αυτό είναι το πρόβλημα όλων των σοφών, καθώς «ο τρομοκράτης του ενός είναι ο αγωνιστής της ελευθερίας του άλλου». Η θεωρία του κατευνασμού (το ζήσε και άσε τους άλλους να ζήσουν), τελικά μήπως βοηθά τον πιο ισχυρό; Έτσι και στις προσωπικές μας σχέσεις, πού είναι τα όριά μας; Η Παρθένος, μας δίνει τις λύσεις της. Η μία λύση είναι να γίνουμε τα «ταπεινά χαμομηλάκια», τα οποία όλοι πατούν αλλά τι να κάνουμε, αυτά έχει η ζωή. Η άλλη λύση είναι να θέσουμε με αυστηρότητα τα όριά μας, καθώς εκείνα θα βασίζονται στην λογική και όχι στο συναίσθημα.

Τέλος, η χωρίς διακρίσεις εμπιστοσύνη. Η τάση μας είναι να εμπιστευόμαστε τους άλλους ανθρώπους, ώστε να δημιουργήσουμε ομάδες και να είμαστε όλοι προστατευμένοι. Μέχρι εδώ καλά. Τι συμβαίνει όμως στην περίπτωση που δίνουμε την εμπιστοσύνη μας σε άτομα που δεν την αξίζουν; Και το χειρότερο, να την δίνουμε χωρίς να εξετάζουμε τα κίνητρα εκείνων. Σε αυτήν την περίπτωση γινόμαστε εκούσια θύματα. Για να βγούμε από αυτήν την κατάσταση δεν θα πρέπει να δεχόμαστε την «αλήθεια» ή την «προστασία» του άλλου χωρίς να σκεφτόμαστε. Η κοινή λογική θα πρέπει να πρυτανεύει στις σχέσεις των ανθρώπων για ισονομία ώστε να μην επικρατούν οι φαύλοι και οι κόλακες.

Πως θα επηρεάσει η ηλιακή έκλειψη τα ζώδια

Εσείς οι Κριοί πρέπει να μάθετε αυτοσυγκράτηση και διαχείριση του θυμού σας. Πρώτα από όλα πρέπει να είστε πολύ προσεκτικοί και μετρημένοι όσον αφορά στην υγεία σας. Με το να είστε σε διαρκή ένταση, το μόνο που καταφέρνετε είναι να απορρυθμίζετε την υγεία σας. Κάποιες φορές η λογική πρέπει να υπερτερεί της δράσης. Για αυτό καλό θα είναι να μάθετε που είναι τα όριά σας. και να τα διατηρείτε. Επίσης, μην εμπιστεύεστε εύκολα τους ανθρώπους που φαινομενικά κάνουν την δουλειά σας για εσάς, ειδικά τις γυναίκες. Είναι πολύ πιθανόν τελικά εκείνες να είναι υπεύθυνες που εσείς τελικά θα χάσετε την θέση σας ή που δεν έχετε δουλειά. Εξετάστε όλων τα κίνητρα πριν τους εμπιστευτείτε πλήρως.

Εσείς οι Ταύροι αν θέλετε να νιώσετε τον έρωτα, θα πρέπει να πάψετε να το «ψυρίζετε» όσο δεν πάει άλλο, ούτε να γκρινιάζετε όταν τελικά οι άλλοι δεν είναι διαθέσιμοι. Δεν είναι κακό να ξοδεύετε χρήματα για πράγματα που σας αρέσουν, αλλά να μην τσιγκουνεύεστε όταν αφορά τους άλλους. Θα πρέπει να καταλάβετε ότι στην ζωή σας, δεν σας ανήκουν τα πάντα. Πρέπει να μάθετε να σέβεστε τα όρια των ανθρώπων που βρίσκονται δίπλα σας, και να τα τηρείτε. Προσέξτε επίσης σε ποιους εμπιστεύεστε τα μυστικά σας, κυρίως τα ερωτικά. Μην απορρήσετε αν ξαφνικά γίνεται «το πρόσωπο της ημέρας». Για αυτό, πριν ανοίξετε το στόμα σας, προσέξτε ποιον έχετε απέναντί σας. Αποφύγετε να δώσετε χρήματα σε φίλους ή σε γυναίκες για να σας τα επενδύσουν. Να είστε σίγουροι ότι θα τα χάσετε.

Εσείς οι Δίδυμοι θα πρέπει επιτέλους να σταματήσετε να μασκαρεύετε τις αδυναμίες σας και να τις διαλαλείτε ως προτερήματα. Όσο και να προσπαθείτε, δεν πείθετε κανέναν. Το μόνο που καταφέρνετε είναι να εκνευρίζετε τους άλλους ή να θυμώνετε με τους εαυτούς σας. Αυτή η έκλειψη σας δίνει την δυνατότητα να αλλάξετε μια και καλή και να γίνετε καλύτεροι. Η οικογένειά σας είναι το επόμενο θέμα που πρέπει να προσέξετε. Μην τους αφήνετε να παραβιάζουν τα προσωπικά σας όρια, ούτε κι εσείς τα δικά τους. Κάποια πράγματα πρέπει να μένουν προσωπικά και μακριά από το φως. Αν θέλετε να εκμυστηρευτείτε κάτι δικό σας, θα πρέπει να είστε σίγουροι για το άτομο που έχετε απέναντί σας. Η περίοδος αυτή κρύβει μέσα της χειραγώγηση, ειδικά από γυναίκες, οπότε προσέξτε.

Εσείς οι Καρκίνοι θα πρέπει να σταματήσετε να θυμώνετε, επειδή οι άλλοι κάνουν αυτό που πρέπει να κάνουν, ενώ εσείς μένετε στάσιμοι. Για όλα φταίει το γεγονός ότι στο μυαλό σας είστε «ταπεινά χαμομηλάκια», τα οποία οι άλλοι ποδοπατούν αδιακρίτως ή χρησιμοποιούν για τις δικές τους ανάγκες. Το γεγονός αυτό σας θυμώνει, αλλά αν δεν μιλήσετε και δεν διεκδικήσετε αυτό που σας αναλογεί θα πρέπει να είστε έτοιμοι να ζήσετε μόνιμα με το άγχος. Αλλάξτε επιτέλους νοοτροπία. Δεν κάνει καλό να εμμένετε σε παρωχυμένες ιδέες, τις οποίες όλοι γνωρίζουν ότι δεν σας κάνουν καλό, εκτός βεβαίως από εσάς. Να εμπιστεύεστε ανθρώπους που αξίζουν την εμπιστοσύνη σας, και μόνο τότε να εμπιστεύεστε την γνώμη τους. Μην αφήνετε να σας κάνουν οι άλλοι ό,τι θέλουν, επειδή σας δείχνουν συμπάθεια, ειδικά οι γυναίκες. Πριν πείτε κάτι, να είστε σίγουροι ότι δεν σας χειραγωγούν για τις δικές τους ανάγκες.

Εσείς οι Λέοντες με την έκλειψη αυτή θα έχετε την δυνατότητα να κάνετε το δικό σας άλμα προς τα εμπρός, όσον αφορά στην αυτοεκτίμησή σας και την διαχείρηση των οικονομικών σας, και να σταματήσετε να κωλυσιεργείτε. Μερικές φορές, είναι προτιμότερο να ακούσετε την συμβουλή ενός ατόμου που πραγματικά εμπιστεύεστε παρά όλων αυτών που σας γεμίζουν τα αυτιά και το μυαλό με επαίνους, μόνο και μόνο για να μπορούν να σας χρησιμοποιούν για τις δικές τους ανάγκες. Σταματήστε να είστε των άκρων. Δεν μπορείτε από την μία να είστε απίστευτα τσιγκούνηδες για τους δικούς σας ανθρώπους, και να σπαταλάτε όλα τα χρήματά σας σε άλλους ή για την προσωπική σας ευχαρίστηση. Πρέπει να καταλάβετε ότι υπάρχουν και όρια.

Η ηλιακή έκλειψη που πραγματοποιείται τώρα στο ζώδιό σας, έρχεται να υπενθυμίσει σε εσάς τους Παρθένους ότι είναι καιρός για μεγάλες, προσωπικές αλλαγές. Πρέπει να αλλάξετε τόσο εσείς, όσο και η εικόνα που προβάλετε στον κόσμο. Δεν μπορείτε άλλο να κρύβετε τις αδυναμίες και να τις προβάλετε ως τα δυνατά σας σημεία. Δεν είστε συνετοί, είστε δειλοί. Δεν είστε οικονόμοι, είστε τσιγκούνηδες. Τώρα όμως, σας δίνετε η ευκαιρία να αλλάξετε και να σταματήσετε να είστε θυμωμένοι για όλα όσα σας συμβαίνουν. Μην αφήνετε τους όλους να καρπώνονται τους κόπους της εργασίας σας. Βάλτε επιτέλους όρια και αναδείξτε την αξία σας. Επίσης, προσέξτε κάποιους φίλους ή μέλη της οικογένειάς σας, και ειδικά τις γυναίκες. Ενώ εσείς βάζετε το χέρι σας στην φωτιά για εκείνους κι εκείνες, αυτοί/ες προσπαθούν να σας χρησιμοποιήσουν, και ειδικά για να απομυζήσουν ότι χρήματα έχετε.

Αυτή η ηλιακή έκλειψη είναι πολύ δύσκολη για εσάς τους Ζυγούς  καθώς βγαίνουν στην επιφάνεια όλες οι φοβίες σας. Πλέον έρχεστε αντιμέτωποι με εκείνες, και τώρα αναγνωρίζετε ότι τόσο καιρό τις αδυναμίες σας τις βαπτίζατε προτερήματα, μόνο και μόνο για να μην ασχοληθείτε με αυτές. Τώρα όμως δεν κρύβονται, για αυτό κάντε κάτι για αυτές και να σταματήσουν πλέον να ορίζουν την ζωή σας. Βάλτε όρια! Είστε άνθρωποι που τα καταπατούν, μόνο που αυτά είναι τα δικά σας. Αφήνετε τους άλλους να σας κάνουν ό,τι θέλουν επειδή δεν αντέχετε την μοναξιά. Για αυτό βάλτε κόκκινες γραμμές, τις οποίες δεν πρέπει να παραβείτε. Να έχετε τα αυτιά σας ανοικτά διότι στο παρασκήνιο παίζουν πολλά παιγνίδια εις βάρος σας, κυρίως γυναίκες. Προσέξτε σε ποιους εμπιστεύεστε τα βαθύτερα μυστικά σας. Είναι αρκετά πιθανό να τα χρησιμοποιήσουν εις βάρος σας.

Για εσάς τους Σκορπιούς αυτή η έκλειψη σηματοδοτεί την απαρχή εκείνων των αλλαγών που χρειάζονται να γίνουν ώστε να προσαρμοστείτε στα τρέχοντα δεδομένα κι έτσι να επιστρέψει και πάλι η ελπίδα στην ζωή σας. Αυτή την φορά πρέπει να καταλάβετε ότι για να κατακτήσετε τους στόχους της ζωής σας, θα πρέπει να βάλετε την κοινή λογική να δουλέψει και όχι το θυμικό σας. Ειδικά το τελευταίο είναι υπεύθυνο για πολλές αποτυχίες σας, επειδή του δίνατε περισσότερη σημασία από την πρέπουσα. Είναι καιρός να βάλετε όρια, κυρίως σε εσάς. Μόνο έτσι θα μπορέσετε να χειραγωγήσετε τον θυμό που κρύβεται μέσα σας, και να τον μετατρέψετε σε κάτι δημιουργικό. Από την άλλη, όταν νιώσετε το ένστικτό σας να σας προειδοποιεί για κάποια άτομα, κυρίως φίλους αλλά και γυναίκες, να το ακούσετε ώστε να μην βρεθείτε προ εκπλήξεως.

Για εσάς τους Τοξότες η ηλιακή έκλειψη της 1ης Σεπτεμβρίου ανοίγει πραγματικά ένα νέο κεφάλαιο στις ζωές σας. Μην περιμένετε καινούργια ξεκινήματα, όσο προσαρμογή στα δεδομένα του τώρα. Αγαπητοί Τοξότες, τέλος με τις κακές συνήθειες που είχατε αλλά τις μασκαρεύατε ως χαριτωμένα προτερήματα. Δεν είστε γενναιόδωροι, είστε σπάταλοι. Δεν είστε χαριτωμένοι, είστε ανώριμοι. Όλα αυτά, πρέπει να τα αλλάξετε, διότι έχετε κάνει αρκετούς εχθρούς με τα καμώματά σας. Βάλτε όρια, αν θέλετε να γίνετε χρήσιμα μέλη στην οικογένεια, στην εργασία, στον κοινωνικό σας κύκλο. Χρησιμοποιείστε την κοινή λογική πριν κάνετε οτιδήποτε. Μάθετε επιτέλους, ότι πρέπει να ολοκληρώνετε τα έργα που έχετε αναλάβει. Μην είστε από εκείνους που παίρνουν από την οικογένειά τους, για να τα δώσουν σε γυναίκες, ποτά και διασκεδάσεις. Σταματήστε να είστε τα θύματα της κολακείας των άλλων. Να εμπιστεύεστε άτομα που πραγματικά σας δίνουν και αυτοί κάτι πίσω.

Με την έκλειψη να πραγματοποιείται στην Παρθένο, θα φαίνονται σε εσάς τους Αιγόκερους όλα μεγεθυμένα. Από εσάς θα εξαρτηθεί εάν λυγίσετε από το βάρος του άγχους ή αν θα μπορέσετε να ανακαλύψετε το κρυμμένο θάρρος που κρύβεται μέσα σας. Όσο θα διαρκεί η έκλειψη (η οποία θα κρατήσει περίπου τρία έτη) θα έχετε την ευκαιρία ή την ατυχία να κάνετε τα όνειρά σας ή τους εφιάλτες σας πραγματικότητα. Βάλτε όρια στο πόσο εργάζεστε. Η εργασία δεν είναι το μέσο για την ευτυχία σας, ούτε το παν. Δείτε τα πράγματα απλά, και βάλτε προτεραιότητες. Να εμπιστεύεστε ανθρώπους που εμπράκτως σας έχουν δείξει ότι σας εκτιμούν. Μην αφήνετε τον θυμό σας να γίνει υστερία. Κοιτάξτε την υγεία σας. Να μην είστε ισχυρογνώμονες  και μην πιστέψετε ότι η τσιγκουνιά μπορεί να ονομαστεί σύνεση και οικονομία. Πάνω από όλα  μην φοβηθείτε την αγάπη, ειδικά όταν σας την δίνουν απλόχερα.

Για εσάς τους Υδροχόους, αν  η έκλειψη  αποτελέσει έκπληξη, ευχάριστη ή δυσάρεστη θα εξαρτηθεί από εσάς. Το επόμενο διάστημα θα έλθετε αντιμέτωποι με όλα εκείνα που βάζατε κάτω από το χαλί και περιμένατε να χαθούν δια μαγείας. Τώρα είναι ο καιρός που θα ανακαλύψετε για ποιο λόγο είστε θυμωμένοι. Ο καλύτερος τρόπος να αντιμετωπίσετε τα γεγονότα της ζωής σας, είναι να αναγνωρίσετε τις αδυναμίες σας. Όχι, η ευθύτητά σας δεν είναι ειλικρίνεια, αλλά τρόπος για να πληγώνετε τους άλλους. Όχι, δεν είστε αγωνιστές-επαναστάτες αλλά αναρχικοί-μηδενιστές. Δείτε λοιπόν κατάματα τις αδυναμίες και παραδεχθείτε ότι τις έχετε. Το επόμενο βήμα, είναι να θέσετε όρια και να χρησιμοποιήσετε την κοινή λογική για το πού είναι αυτά. Προσέξτε τα «ήσυχα» άτομα. Από εκείνους θα βιώσετε τα μεγαλύτερα χτυπήματα και προδοσίες. Να ξέρετε επίσης, ότι υπάρχουν άνθρωποι που μπορούν να σας βοηθήσουν, αν τους αφήσετε δηλαδή.

Για εσάς τους Ιχθύες αυτή η έκλειψη θα είναι κρίσιμη για το μέλλον των σχέσεών σας, τόσο των προσωπικών όσο και των επαγγελματικών. Πρώτα από όλα, σταματήστε είτε να εκθειάζετε τον/την σύντροφό σας ή να κολλάτε επάνω του απαιτώντας του από εκείνον/η να σας αγαπάει. Κάποια πράγματα δεν γίνονται επειδή το απαιτείτε. Επίσης, καλώς ή κακώς, η μαγεία του έρωτα χάνεται μέσα στην τριβή της καθημερινότητας. Οπότε μην νιώθετε πληγωμένοι ούτε να πληγώνετε τον άνθρωπό σας επειδή δεν είναι πλέον «εκείνος/ή που είχατε γνωρίσει». Μπορεί να μην σας αρέσει, αλλά πρέπει να προσαρμόζεστε στην καθημερινότητα, ειδάλλως, η υστερία, η ζήλεια, η αδιαφορία, το κλείσιμο στον εαυτό σας, όλα αυτά θα φέρουν αυτά που φοβόσαστε. Μην δίνετε αδιάκριτα την αγάπη και την εμπιστοσύνη σας. Πίσω από τα όμορφα λόγια, φίλων, συνεργατών, συντρόφων, μπορεί να κρύβονται συμφέροντα, τα οποία εξυπηρετείτε μια χαρά με την αθωότητα ή την αφέλειά σας. Βάλτε όρια και επιτέλους, τηρήστε τα!

Τον Αγγελο Πέτσιο θα βρείτε στο: http://periastrologias.gr/

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s