Ψέμα είναι θα περάσει

Κορίτσια , εγώ τους άνδρες τους αγαπώ.

Δεν τους βλέπω ούτε ως τον εχθρό που πρέπει να πολεμήσουμε, ούτε ως το κατώτερο ον που πρέπει να πατήσουμε !

Τους βλέπω ως φίλους, αγαπημένους, εραστές, συντρόφους και πάνω απ΄όλα συνοδοιπόρους.

Γι΄αυτό πολλές φορές από εδώ,  καταπιάνομαι με θέμα,  που τις πιο πολλές,  μας τσαντίζουν και μας βγάζουν από τα ρούχα μας, αλλά συνήθως τους υπερασπίζομαι.

Ένα από αυτά είναι το ψέμα.

 

Ενώ εμείς είμαστε διατεθειμένες  ανά πάσα ώρα και στιγμή να συζητήσουμε  και να αναλύσουμεμέχρι τελικής πτώσεως,   τη σχέση και τα προβλήματά της, ο άντρας,  επειδή πιστεύω ακράδαντα ότι  βαριέται, προτιμά να πει ένα ψεματάκι και να προσπεράσει κάπως την κρίση.

Μην τους παρεξηγείς και κυρίως μην τους κατηγορείς γι’ αυτό το ελάττωμα,  γιατί χωρίς υπερβολή έτσι δουλεύει το μυαλό τους, δηλαδή τελείως διαφορετικά από το δικό μας.

Ας προσπαθήσουμε να δούμε γιατί λέει ψέματα

Δεν θέλουν να μας πληγώσουν:

Ας το παραδεχτούμε κορίτσια, όσο το ψέμα μας βολεύει και κυρίως μας κάνει χαρούμενες, απλά το λατρεύουμε! Από το πιο απλό που είναι φυσικά η κλασική ερώτηση για τα κιλά μας με την κλασική και μόνιμη απάντηση, όχι καθόλου, παρά το γεγονός ότι μπορεί να έχουμε γίνει τόφαλοι , μέχρι τα πιο σκληρά, σχετικά με κέρατο και τα συναφή, που ενώ ξέρουμε ότι εκείνο το βράδυ που είχε βγει με τους φίλους του μάλλον είχε γίνει το μοιραίο, η άρνησή του και μόνο, μας αρκεί για να είμαστε ευτυχισμένες και φυσικά πλήρως εξαπατημένες! Εδώ που τα λέμε, κάποιες φορές είσαι πιο ευτυχισμένος στη άγνοια σου. Ή όχι;

Αποφεύγουν το δράμα:

Και αφού λοιπόν έρθει η εξομολόγηση ακολουθούν οι υστερίες τα κλάματα και άλλα πολλά! Ο άντρας ,σύμφωνα με τις προσωπικές μου εμπειρίες, τα σιχαίνεται γιατί πολύ απλά του προκαλούν πονοκέφαλο και τα θεωρεί ανούσια .

Οπότε λοιπόν, προκειμένου να έχει το κεφαλάκι του ήσυχο, προτιμά να σου πει ένα αθώο μικρό ψεματάκι, και όλα μέλι γάλα!

Αφού δεν εκτιμάς την αλήθεια  έτσι κι αλλιώς:

Αν πραγματικά θέλεις ειλικρίνεια,πρέπει  να μάθεις να την εκτιμάς και να την επιβραβεύεις, όχι μετά ο χριστιανός να μαρτυρά την ώρα και τη στιγμή που ξεστόμισε τα λόγια αυτά τα οποία σήμαναν και την καταδίκη του.

Όποιος θέλει αλήθεια, πρέπει να ξέρει και να τη διαχειρίζεται. Και επειδή εμείς από μικρά κοριτσάκια, έχουμε μάθει λίγο διαφορετικά, μάλλον δεν είμαστε σε θέση, να εκτιμήσουμε μία ειλικρινή εξομολόγηση .

 Θέλουν να μας εντυπωσιάσουν:

Οι άντρες έχουν ένα θεματάκι με την αυτοπεποίθηση Πάντα, όσο κι αν δεν το παραδέχονται,  στην αρχή τουλάχιστον αυτοπλασάρονται ως κάποιοι – λίιιιιγο- διαφορετικοί!

Συνήθως λοιπόν έχουν επάγγελμα καριέρας με πολύ καλό μισθό, ενώ έχουν βγάλει και μία βαρβάτη πανεπιστημιακή σχολή. Το ερωτικό τους παρελθόν είναι… αμαρτωλό, ενώ να που τώρα με σας θέλει να σοβαρευτεί!

Αν τους αφήσεις, μπορούν να μιλούν ώρες για το φανταστικό εαυτό τους.

Το αστείο είναι,  ότι εμείς κατά κύριο λόγο,  ξέρουμε ή καταλαβαίνουμε  ότι όσα λένε είναι ψέματα!

Αλλά είναι τόσο γλυκούληδες όταν τα λένε ,πάντα για την αρχή μιλάμε, γιατί μετά μπορώ να φανταστώ τι τους περιμένει.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s