Τα μυστικά της τεμπέλας!

Θα σας εξομολογηθώ κάτι!

 Όλοι οι άνδρες της ζωής μου με πόθησαν, με  ερωτεύτηκαν, με αγάπησαν, γιατί είμαι νοικοκυρά!

Γιατί είμαι δούλα και κυρά !

Όχι  σαν κάποιες ανοικοκύρευτες, ονόματα δεν λέμε, υπολείψεις δεν θίγουμε!

Καλά ντε μη βαράτε όλοι μαζί ,μια πλάκα έκανα!

Αλλά πέραν αυτής ,επειδή ακριβώς δεν είμαι και πολύ νοικοκυροκόριτσο, ανακάλυψα μεθόδους που μου κάνουν τη ζωή πιο εύκολη .

Τις μοιράζομαι μαζί σας και ότι σας διευκολύνει …δικό σας!

Αέρισε τα δωμάτια

Μόλις σηκωθείς και μέχρι να  πλυθείς και να ντυθείς, αέρισε το δωμάτιό σου. Και συνέχισε έτσι σε όλα τα δωμάτια, ένα- ένα και από λίγο. Χειμώνα καλοκαίρι δεν θα καταλάβεις για πότε το έκανες Είναι και καλό για την υγεία μας!

Άδειασε τα χαρτια του μπάνιου

Οι μικροί σκουπιδοτενεκέδες στο σπίτι είναι πολύ πιθανό να ξεχαστούν, μέχρι και να ξεχειλίσουν. Κάθε πρωί, και αφού τελειώσεις την τουαλέτα σου φεύγοντας από το μπάνιο, πάρε τη γεμάτη σακουλίτσα,  από το καλάθι του μπάνιου και βάλε αμέσως μια καθαρή. Δεν θα πάρει περισσότερο από μερικά δευτερόλεπτα

Ξεσκόνισε την τηλεόραση

Λες και δεν μένει λεπτό χωρίς σκόνη. Μπορείς όμως να έχεις κοντά -ίσως στο ντουλάπι από κάτω- ένα από τα ειδικά πανάκια πολλαπλών χρήσεων και πριν την ανοίξεις, όποια ώρα της ημέρας και να είναι, ρίξε της και ένα γρήγορο ξεσκονισματάκι.

Καθάρισε κανέναν καθρέφτη

Κοιτάζεσαι για έναν τελευταίο έλεγχο πριν βγεις από το σπίτι και τα βλέπεις λίγο… θαμπά τα πράγματα. Μην το αφήσεις για την επόμενη φορά που θα κάνεις γενική. Πάρε ένα πανάκι και καθάρισέ τον καθρέφτη. Μπορείς να χρησιμοποιήσεις μόνο νεράκι, αν έχεις ειδικά πανάκια από δέρμα ή εναλλακτικά, εφημερίδα και ξύδι (!). Για δοκίμασέ το και αυτό.

Άλλαξε τις πετσέτες στο μπάνιο ή στην κουζίνα

Μόλις αντιλαμβάνεσαι ότι οι πετσέτες σου αρχίζουν να μυρίζουν ύποπτα, άλλαξέ τες αμέσως. Και ας μην είναι η μέρα τους! Αλλάζοντας συχνά τις πετσέτες περιορίζεις τη δημιουργία βακτηρίων και μικροβίων. Και έχεις πάντα φρεσκάδα στα χέρια σου. Χωρίς κόπο.

Πλύνε καμία συσκευή

Πόσες φορές δεν έχεις αναστενάξει βλέποντας το πλυντήριο πιάτων, την κουζίνα ή το ψυγείο σου γεμάτα δαχτυλιές; Μην τα κοιτάζεις μόνο. Την επόμενη φορά που κάτι θα σου τραβήξει την προσοχή, άρπαξε ένα πανάκι και καθάρισέ τα αμέσως. Δεν θα πάρει πολύ χρόνο και σκέψου ότι όσο πιο καθαρές διατηρείς της συσκευές σου τόσο περισσότερο χρόνο θα γλιτώνεις από τη ζωή σου όταν είναι να κάνεις πιο γενική καθαριότητα

Άλλαξε τη σακούλα της ηλεκτρικής σκούπας

Αυτή είναι μια δουλειά που δεν βάζεις ποτέ στο πρόγραμμα. Φτάνεις κάποια στιγμή στο… αμήν και τότε το κάνεις. Και συνήθως αυτό συμβαίνει όταν θέλεις να τη χρησιμοποιήσεις, οπότε με την όλη διαδικασία, απλά αργείς πολύ περισσότερο. Αν όμως το βάλεις στο νου σου και ρίξεις μια ματιά στη σακούλα, κάποια άσχετη στιγμή, τότε δεν θα σπαταλήσεις πάνω από μισό λεπτό από τον χρόνο σου, αλλά και όταν θα θελήσεις να τη χρησιμοποιήσεις, θα είσαι σίγουρη ότι δεν θα βρεθείς προ εκπλήξεων.

Αυτά τα λίγα! Μόνες σας μπορεί να ανακαλύψετε περισσότερα!

Διαδώστε αυτά τα ..υπέροχα μυστικά και στις άλλες τεμπέλες η πολυάσχολες φίλες!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s