Αυτός που κοιμάται δίπλα μας!

 

Ότι  οι άνδρες δεν είναι σαν εμάς , το έχουμε εμπεδώσει;

Μπράβο μας !

Ότι και αυτοί θέλουν και λίγο κανάκεμα και λίγο υποστήριξη και λίγη κατανόηση  το ξέρουμε;

Ξαναμπράβο μας!

Καλού κακού όμως ας κάνουμε μια ανακεφαλαίωση,για τα πράγματα που όχι μόνο πρέπει αλλά θέλουμε και οφείλουμε να ξέρουμε, γιαυτόν που κοιμάται δίπλα μας.

 

 Οφείλεις να ξέρεις ότι  θέλει το χρόνο του

Εμείς οι κόρες,  ως γνωστόν . είμαστε πολυεργαλεία, οι πληροφορίες που έχουμε πρέπει να λεχθούν και να κοινοποιηθούν αμέσως.

Δυστυχώς, τα αγόρια, θέλουν το χρόνο τους να προσαρμοστούν .

Η στιγμή που επιστρέφει κουρασμένος, δεν είναι η κατάλληλη για να μάθει όλα τα νέα μαζεμένα. Δώστου λίγο χρόνο χρόνο να συνέλθει – μισή ωρίτσα βρε αδερφέ- και θα δεις που από μόνος του θα έρθει να σε ρωτήσει πως ήταν η μέρα σου. Αν δεν το κάνει, δυο τρία μαρτύρια , τάχεις στο τσεπάκι μέχρι να αναγκαστεί οικιοθελώς πάντα να ρωτήσει

 

Πότε ακούει τι του λες

Μετά από χρόνια σκληρής  προπόνησης, στο να αγνοεί τα όσα του λέει η μαμά, η γιαγιά, η θεία, και πολλές ακόμα γυναίκες, κάθε άντρας έχει ένα σύστημα που ναι μεν δείχνει πως σε ακούει αλλά τελικά μόνο ένα βουητό φτάνει στα αυτιά του.

Οπότε, αν όντως απλά θες να πεις πέντε κουβέντες για να ξαλαφρώσεις, κάντο κι ας μην ακούσει τίποτα. Δεν είναι όλα τα πράγματα τόσο σοβαρά για να τον πρήζεις κάθε μέρα.

 

Πώς θα μαλώσεις μαζί του παραγωγικά

Καυγάδες προκύπτουν σε κάθε ζευγάρι, σε κάθε γάμο και σε κάθε σοβαρή σχέση. Το θέμα είναι πως υπάρχει ο σωστός και ο λάθος τρόπος για να καυγαδίσεις. Έρευνα απέδειξε πως οι φωνές στη διάρκεια των καυγάδων, μπορεί να οδηγήσει ένα ζευγάρι στο χωρισμό πιο εύκολα. Το ίδιο κακό αποτέλεσμα είχαν και τα ζευγάρια που απέφευγαν εντελώς τους καυγάδες.

Η καλύτερη τακτική είναι να μην μαζεύεις θυμό και κρατούμενα και να μιλάς ατάκα και επιτόπου για όσα σε απασχολούν.Μετά το μυαλό τα μεγενθύνει και άστα να πάνε.

 

 Πότε μια διαφωνία δεν βγάζει πουθενά

Για κάποιες διαφωνίες, δεν υπάρχει παραγωγικός τρόπος να λυθούν, είτε τις αποδέχεσαι, είτε αποχωρείς. Φυσικά, προτού αποχωρήσεις, πρέπει να αξιολογήσεις τη σημασία του καυγά που δεν θα βγάλει πουθενά.

Πότε και πως να τον στηρίξεις:

Τα ζευγάρια που έχουν την ισχυρή στήριξη του άλλου του μισού, αντιμετωπίζουν 50% λιγότερο στρες καθημερινά και είναι πιο χορτάτα, σύμφωνα με έρευνες.

Οι δε άντρες, νιώθουν περισσότερη στήριξη, ειδικά όταν τους εκτιμούν, τους θαυμάζουν, τους χρειάζονται και τους προτείνουν την βοήθεια. Μην περιμένεις δηλαδή να έρθει μόνος του. Προσφέρσου να τον βοηθήσεις και νιώσε τις ανάγκες (καλά,αν πει και αυτός κάτι θα βοηθήσει την κατάσταση)

Ποια πράγματα αγαπά, ονειρεύεται και τον ευχαριστούν

Για να προχωρήσετε μαζί, καλό είναι να γνωρίζεις και τα όνειρα και τα καθημερινά του αγαπημένα πράγματα. Ναι, όπως εσύ θέλεις να σου λέει πόσο όμορφη είσαι όταν βάφεις τα μαλλιά σου, κι εκείνος θέλει να ξέρεις το αγαπημένο του φαγητό, ποιά ώρα παίζει η ομάδα του, ποιό είναι το αυτοκίνητο των ονείρων του, ποια δουλειά ήθελε να κάνει όταν ήταν μικρός. Όχι ότι θα αλλάξει κάτι αν ήθελε να γίνει αστροναύτης αλλά το να ξέρεις το όνειρο και τον κρυφό του πόθο σε καλό θα σου βγεί .

Ποτέ δεν ξέρεις τα πάντα για κανέναν

Όσο καλή επικοινωνία κι αν έχετε, δεν γίνεται να γνωρίζεις ή να γνωρίζει τα πάντα για εσένα. Καλό είναι λοιπόν, όποτε έχεις μια απορία, να τον ρωτάς. Όποτε θέλεις κάτι, να το ζητάς. Οι μεγαλύτερες παρεξηγήσεις ανάμεσα στα ζευγάρια έγιναν για πράγματα που ο ένας πίστευε πως το ήξερε για τον άλλο, αλλά ο άλλος δεν είχε ιδέα.

Αυτάαααααα! Ιδέες ρίχνουμε,  κρατήστε ότι πάει καλύτερα στην κάθε μία!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s