Οι ταινίες της εβδομάδας!

Οχτώ ταινίες βγαίνουν στις κινηματογραφικές αίθουσες, μέσα Αυγούστου… Ανάμεσά τους το βραβευμένο με «χρυσό λιοντάρι», στο φεστιβάλ Βενετίας, «Από μακριά»,  η γαλλική κωμωδία δρόμου «Ο ιδιωτικός βίος του Μάξουελ Σιμ», η ισπανική επιτυχία «Έρωτας αλά Καταλανικά», αλλά και το τρυφερό και συγκινητικό «Μια αγελάδα στο Παρίσι», του Μοχάμεντ Χαμιντί. Όποια και να επιλέξετε, να θυμάστε ότι επιβάλλεται θερινός και έναστρος ουρανός!

 Από μακριά

Δράμα του Λορένσο Βίγας, με έντονα στοιχεία ψυχολογικού θρίλερ και πρωταγωνιστές τους Αλφρέδο Κάστρο και Λουίς Σίλβα, το οποίο απέσπασε το «χρυσό λιοντάρι», στο φεστιβάλ της Βενετίας το 2015.
Ο πλούσιος μεσήλικας, Αρμάντο, προσελκύει νεαρούς άντρες στο διαμέρισμα του και με αντάλλαγμα χρήματα, ζητά από αυτούς να τους κοιτά, από μακριά, δίχως να τους αγγίζει. Επίσης παρακολουθεί από μακριά, έναν ηλικιωμένο επιχειρηματία, με τον οποίο είχε μια τραυματική σχέση.
Η πρώτη επαφή του Αρμάντο με τον νεαρό Έλντερ είναι βίαιη, αλλά o Έλντερ συνεχίζει και επισκέπτεται τον Αρμάντο, λόγω των χρημάτων. Άθελά τους, δημιουργείται μια προσωπική σχέση, που επισκιάζεται από το στοιχειωμένο παρελθόν του Αρμάντο.

 

 

Το κείμενο είναι της Λόρας Μολυβιάτη.Περισσότερα στο   http://www.viewtag.gr/

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s