Ασφαλώς D για επίπεδη κοιλιά!

Η έλλειψη της βιταμίνης D, την οποία συνθέτει ο οργανισμός μας με λίγα λεπτά έκθεσης στον ήλιο, φαίνεται να είναι ο μεγάλος ένοχος πίσω από την πρησμένη κοιλιά. Ειδικότερα, έρευνα που έγινε επί τρεις μήνες σε μια ομάδα πληθυσμού με ευερέθιστο έντερο (τα συμπτώματα περιλαμβάνουν φούσκωμα, διάρροια, δυσκοιλιότητα κ.ά.) έδειξε πως το 82% από αυτούς είχαν χαμηλότερα επίπεδα της βιταμίνης από το φυσιολογικό.

Η μελέτη δημοσιεύτηκε στην επιστημονική έκδοση British Medical Journal. Όπως φάνηκε συγκεκριμένα, ακόμα και εκείνοι που λάμβαναν συμπλήρωμα με προβιοτικά για να ανακουφιστούν από τα συμπτώματα και να αποκαταστήσουν τη χλωρίδα του εντέρου συνέχιζαν να παρουσιάζουν ενοχλήσεις εξαιτίας ανεπάρκειας στην εν λόγω βιταμίνη.

Η παραπάνω έρευνα έρχεται να προστεθεί σε ένα μεγάλο αριθμό προηγούμενων που κάνουν λόγο για τα οφέλη της D και τις επιπτώσεις που έχει η έλλειψή της. Ενδεικτικά, πρόσφατα αποδείχτηκε πως τα χαμηλά επίπεδά της συνδυαστικά με την έλλειψη του συνενζύμου Q10 και της B2 αυξάνουν τις κρίσεις ημικρανίας.

Πηγές βιταμίνης D:

-Λιπαρά ψάρια, όπως σαρδέλες, σολομός, τσιπούρα

-Αυγά

-Μανιτάρια πορτομπέλο

-Γαλακτοκομικά εμπλουτισμένα με βιταμίνη D

-Ελβετικό τυρί

-Ήλιος

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s