Είναι το στρώμα σου καλό;

Ένα πολύ σημαντικό κομμάτι της ζωής μας είναι το κρεβάτι μας!

Οι άνδρες συνήθως λένε ότι εκεί … γίνονται τα θαύματα…

Ίσως,  μπορεί,  δεν αποκλείεται…αλλά για τους περισσότερους είναι το αγαπημένο μας μέρος, με τα καθαρά και δροσερά του σεντόνια, τα βολικά του μαξιλάρια, το χουχούλιασμα η ξεκούραση και όλα τα υπόλοιπα βεβαίως –βεβαίως!

Ισχύει αυτό;

Οι έρευνες λένε πως όχι και αποκαλύπτουν ότι ορισμένες από τις συνήθειές μας είναι εκείνες που μας προκαλούν προβλήματα ακόμα και στην υγεία μας.

Είναι το στρώμα σου, παλιό;

Έρευνες που έγιναν στη Βρετανία απέδειξαν ότι δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι κοιμούνται σε στρώματα που έχουν περισσότερα από 40 χρόνια. Παλιό στρώμα σημαίνει λιγότερη υποστήριξη στο σώμα, κακός ύπνος και άρα αντί για ξεκούραστος θα ξυπνήσεις κουρασμένος. Για αυτό το λόγο οι ειδικοί προτείνουν να αλλάζουμε τα στρώματα κάθε 8 χρόνια.

Ακάρεα παντού

Όπως ήδη θα γνωρίζεις τα ακάρεα είναι παντού στο κρεβάτι. Τι μπορούν να προκαλέσουν; Από ρινική καταρροή και ρινική συμφόρηση μέχρι έντονο βήχα. Πως θα τα αποφύγεις; Πλύνε συχνά τις μαξιλαροθήκες.

Οργανωθείτε

Η αποδιοργάνωση και η ακαταστασία έχει αποδειχθεί ότι προκαλεί άγχος στους ανθρώπους και αυτό ισχύει και για το κρεβάτι.

Αν ροχαλίζει ο διπλανός τι γίνεται;

Εκτός από το ότι είναι ενοχλητικό, το να κοιμάσαι με κάποιον που ροχαλίζει επηρεάζει και την υγεία σου. Σύμφωνα με έρευνα το ροχαλητό μπορεί να ξυπνήσει κάποιον μέχρι και 21 φορές σε μία ώρα κάτι που σημαίνει ότι ο βαθύς ξεκούραστος ύπνος πάει περίπατο.

Κοιμάστε με το σκύλο η τη γάτα σας;

Επειδή ο κίνδυνο μόλυνσης από παράσιτα είναι μεγάλος, καλό θα ήταν να φροντίζετε τακτικά την υγεία και το τρίχωμα του ζώου σας και να θέσετε όρια ως προς το κρεβάτι σας. Αν έχετε κατοικίδιο, καλό θα ήταν να πλένετε τα σεντόνια σας ακόμα πιο συχνά.

Αυτές είναι οι συμβουλές που δίνουν οι ειδικοί!

Καλού κακού, ας τις ακολουθήσουμε αν είναι ,κυρίως, για την ξεκούρασή μας!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s