Γιατί χωρίζουμε τα καλοκαίρια;

Τι έγινε βρε παιδιά; Γιατί κάθε καλοκαίρι παιδιά; Μαζί σας στέλνω διακοπές ,μόνοι σας γυρίζετε ή στην καλύτερη δεν μιλιόσαστε και στην ακόμα καλύτερη απλά βριζόσαστε;

Αυτή τη στιγμή ο ώμος μου είναι αποκούμπι,  για δυό χωρισμένες, έναν που δεν θέλει να μιλήσει ποτέ ξανά στη σύζυγο και ζευγάρι φιλικό που σκέπτονται απλά «που να τρέχεις σε δικηγόρους τώρα μ΄αυτή την κρίση»

Και όλα αυτά γιατί είναι καλοκαίρι ! Ναι αγαπημένοι μου! Η εποχή που δεν μου αρέσει καθόλου,κάνει κακό και σε αυτούς που τη λατρεύουν.

Τώρα αποκαλύπτονται εκτός από κορμιά και θαμμένα προβλήματα και μεγάλες προσδοκίες!

Δεν είναι τυχαίο ότι αυτό που κάποτε οι ειδικοί πρότειναν δειλά- δειλά,  στην εποχή μας γίνεται επιτακτική ανάγκη.

Όλοι πιά συμφωνούν ότι αν μπορείτε,  ξεκλέψτε λίγες μέρες και πηγαίντε διακοπές χωρίς το έτερο ήμισυ.

Ο κ. Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης, διευθυντής του Ανδρολογικού Ινστιτούτου Αθηνών απορεί: “Αδυνατώ να συλλάβω με τον κοινό νου μου πώς, μέσα σε δέκα – το πολύ – μέρες, οι νεκροί στο πνεύμα και βαλσαμωμένοι στη σάρκα του άστεως θα ξαναγεννηθούν, όπως οι μεταξοσκώληκες σε πεταλούδες “ και  εξηγεί τους  λόγους που ο …απαγορευμένος καρπός είναι πιο θελκτικός στις καλοκαιρινές διακοπές, με αποτέλεσμα οι άνθρωποι να χωρίζουν.
-Στο διάστημα συμβίωσης των πιστών στον γάμο και στη μακροχρόνια σχέση, πολλοί ανακαλύπτουν ότι ο νόμος της έλξης που τους κρατούσε μαζί στην πόλη, με «μαγικό τρόπο» εξαφανίζεται.

-Τα εγώ των συντρόφων συγκρούονται και οι άνθρωποι συνειδητοποιούν στις διακοπές ότι ίσως δεν διάλεξαν και το καλύτερο ταίρι. Οπότε αρχίζουν να ξενοκοιτάνε.

– Πολλά ζευγάρια, που στην καθημερινότητα τους βλέπονται λίγο, στις διακοπές είναι μαζί συνέχεια κι αυτή η εντατική συνύπαρξη φέρνει εντάσεις.

-Η αγωνία πολλών να περάσουν εξαιρετικά αυτές τις λίγες μέρες, συχνά κάνει τους συντρόφους τους να φαίνονται λίγοι.

-Η αγωνία των ζευγαριών να μην πάνε μόνα τους διακοπές, γνωρίζοντας όλα τα παραπάνω, τα κάνει να διαλέγουν παρέες, που στην πόλη δεν θα τους έλεγαν ούτε καλημέρα, νομίζοντας ότι η δυστυχία της μονότονης ζωής τους θα εξαφανιστεί.

-Η απότομη διακοπή από τη ρουτίνα προκαλεί αλλαγές και ψυχοσωματικά προβλήματα.

-Πολλοί έχουν την αγωνία να μετατραπούν από σύντροφοι σε εραστές κι αυτό φέρνει το γνωστό «άγχος της επίδοσης», που έχει καταστροφικά αποτελέσματα για τον έρωτα. Επιπλέον, παρατηρείται ο ψυχαναγκασμός του οργασμού, το να κάνω σεξ οπωσδήποτε, το να φλερτάρω οπωσδήποτε.

– Η έντονη προπόνηση και οι δίαιτες πριν από τις διακοπές, προκαλούν εκνευρισμό και επιθετική συμπεριφορά, που ξεσπά συνήθως στα οικεία πρόσωπα.

-Στις διακοπές υπάρχει πολύς ελεύθερος χρόνος για να σκεφτούν τα ζευγάρια τα προβλήματα που θα φέρει η επόμενη χρονιά στη ζωή τους. Τα υπαρξιακά άγχη και η κατάθλιψη εντείνονται.

– Στις διακοπές γεννιέται ένα σύνδρομο, που έχει σχέση με εκείνο της Σταχτοπούτας. Ο καθρέφτης συνήθως λέει, πως δεν είστε οι πιο όμορφοι στην παραλία, ούτε οι πιο πλούσιοι, ούτε οι πιο ευτυχείς. Το σύνδρομο αυτό γεννά φθόνο για τους γύρω σας και για τον εαυτό σας, κάτι που έχει συνέπειες στις σχέσεις.
-Το σύνδρομο του μεγέθους. Η έκθεση των ανατομικών προσόντων πάντα δημιουργεί σε κάποιους ανησυχίες και ανασφάλειες.
-Το σύνδρομο «τρίγωνο του διαβόλου» (μαστοί, οπίσθια, κοιλιακοί) κάνει τις παραλίες πασαρέλες, καθώς πολλές γυναίκες περπατούν στην άμμο στις μύτες, μιμούμενες το εφέ των ψηλοτάκουνων.

«Στις διακοπές δεν χρειάζονται πολλά ρούχα, ούτε πολλές προσδοκίες για επιδόσεις… . Και πρέπει να καταλάβουμε ότι ο καλύτερος σύντροφος είναι αυτός που έχουμε και όχι αυτός που θα θέλαμε να έχουμε. Γιατί η ιδανική σχέση, το ιδανικό σεξ, ο ιδανικός σύντροφος είναι σαν την αλήθεια, άπιαστη ακόμη για τον ανθρώπινο νου» διασαφηνίζει ο κ. Κωνσταντινίδης.

Με ένα λόγο επισημαίνει ότι” αν νομίζετε πως είστε καλά στο Παγκράτι, να πάτε και στο ξερονήσι.

Αν όχι, καλύτερα να μείνετε σπίτι, γιατί θα φαγωθείτε μέχρι και για τα κουνούπια”

 

 

 

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s