Αργυρονήσι:Silver Island Yoga!

Μερικές φορές δεν χρειάζεται τίποτα άλλο από έμπνευση και φαντασία.Ούτε φοβερές υποδομές ούτε  μεγάλες επενδύσεις.

 Κάπως έτσι η ελληνικής καταγωγής οικογένεια Christie, στην ιδιοκτησία της οποίας βρίσκεται εδώ και 50 χρόνια, ένα νησάκι 60 στρεμμάτων,λίγα μίλια από τον Βόλο και λίγα μίλια από τους Ωρεούς της Εύβοιας, το Αργυρονήσι, έκανε την φαντασία, πραγματικότητα. Έκαναν το  νησί τους, διεθνή προορισμό, έτσι απλά.

Γιατί πως να το κάνουμε, έχουμε Μykonos, Rodos, Santorini  με διασκέδαση μέχρι πτώσεως και greek syrtaki, έχουμε να δείξουμε την δική μας αρχαιοελληνική και νεοελληνική κουλτούρα,  αλλά έχουμε  και …γιόγκα.!

Βασικός ιδιοκτήτης, είναι η Ελληνοαφρικανή Lissa Christie,   η οποία μεγάλωσε στο Κέιπ Τάουν,μέχρι τα 18 της,από εκεί μετακόμισε στο Λονδίνο και αφού πήρε το πτυχίο της στις Καλές Τέχνες, υπηρέτησε σε φιλανθρωπική εταιρία και δημιούργησε την εταιρία Start που μέχρι σήμερα λειτουργεί κάποια από τα μεγαλύτερα art workshops του Λονδίνου.

Μετά από αρκετά χρόνια στο Λονδίνο, η Lissa αποφάσισε να κάνει κάτι ξεχωριστό στο οικογενειακό νησί, όπως και έκανε.

Ρόλο σε αυτό, έπαιξε και η αδελφή της, Clair, η ιστορία της οποίας έχει μάλλον μεγαλύτερο ενδιαφέρον.Η Clair, αφού τέλειωσε το σχολείο στη Νότια Αφρική, έφυγε για την Ινδία, όπου δούλεψε με τη Μητέρα Τερέζα σε φιλανθρωπικές αποστολές! Η εμπειρία της από τη συνεργασία με τη Μητέρα Τερέζα, την έκανε, όταν έφυγε από την Καλκούτα (με τον θάνατο της Μητέρας Τερέζας) να σπουδάσει νοσηλευτική και φαρμακευτική. Και, ως νοσηλεύτρια ταξίδεψε σε δεκάδες ανθρωπιστικές αποστολές των Ηνωμένων Εθνών και ΜΚΟ. Αφησε τα φιλανθρωπικά ταξίδια, μόνο για να γυρίσει σπίτι της, ώστε να φροντίσει τον πατέρα της που έπασχε από τον καρκίνο. Αφού υπηρέτησε στο μεγαλύτερο νοσοκομειακό σύμπλεγμα του πλανήτη (στο Κέιπ Τάουν), λέει πως κατάλαβε ότι κάθε λεπτό σε αυτή τη ζωή, μετρά. Γι’ αυτό και το 2013, δημιούργησε τον προσωπικό της παράδεισο, στον οποίο μένει σχεδόν μόνιμα, μαζί με την αδελφή και τον σύζυγό της.

Στο  νησί υπάρχουν μικροί λόφοι, παμπάλαιες ελιές, πολλά δέντρα και  άγρια βλάστηση που περιβάλλονται από το απέραντο γαλάζιο του Αιγαίου.

Μέσα σε αυτό το ειδυλλιακό τοπίο, ξεπηδούν μικρά σπιτάκια, μια εκκλησία και ένας φάρος και φυσικά απίθανες παραλίες.

Στα σπιτάκια υπάρχουν λίγα (6)  δωμάτιά ιδιαίτερα περιποιημένα  με τους άσπρους τοίχους και τα χρωματιστά παράθυρα, Στο νησί δεν υπήρχε μέχρι πρότινος τουλάχιστον κεντρική ηλεκτροδότηση, όμως δεν είναι τόσο… πρωτόγονο όσο φαίνεται. Η Αργυρόνησος φιλοξενεί ως και 12 επισκέπτες στα έξι δωμάτια.

Και τι είναι αυτό το νησί, τελικά; Είναι το μέρος που έγινε διεθνώς γνωστό ως κέντρο γιόγκα,διαλογισμού και ευεξίας, με την ονομασία Silver Island Yoga

Οι επισκέπτες  απολαμβάνουν πρωινά και απογευματινά μαθήματα γιόγκα και διαλογισμού, με αρκετά  διαστήματα ξεκούρασης, μπάνιου στις όμορφες παραλίες, περιπλάνησης  στο νησί ή απλά προσωπικό χρόνο ησυχίας και χαλάρωσης. Ολα αυτά  συνδυάζονται με τα ωραιότατα  φαγητα (κυρίως ελληνικά) που φτιάχνονται κάθε μέρα,  με υλικά από το νησί.

Οι έμπειροι δάσκαλοι γιόγκα παρέχουν υψηλής ποιότητας μαθήματα.

Η μετάβαση στο Αργυρονήσι γίνεται και με φέρρυ από τους Ωρεούς της Εύβοιας. Σαφώς απαιτείται  συνεννόηση και κράτηση.

Το ταξιδιωτικό ένθετο της βρετανικής εφημερίδας Guardian,έχει συμπεριλάβει στο Top 20 των προορισμών για διακοπές (τέτοιου τύπου)  παγκοσμίως,  το  –άγνωστο σε εμάς-  ελληνικό νησί. Το Αργυρονήσι. Για το “Silver Island Yoga”,   λέει η Guardian, ότι αν δεν μπορείς να αποκτήσεις το δικό σου ιδιωτικό νησί, η καλύτερη λύση είναι να το… μοιραστείς με κάποιον που το έχει κάνει ήδη.

Η Claire, είναι η διευθύντρια marketing και υπεύθυνη κρατήσεων για το Silver Island Yoga.

 

Γι’αυτό,  όσοι έχετε τις μπαταρίες σας αδειανές, όσοι έχετε τα νεύρα σας χορδές και θέλετε να συνδυάσετε χαλάρωση, ξεκούραση, γέμισμα  “μπαταρίας”, με γιόγκα-διαλογισμό-ησυχία, ρωτήστε το κόστος και ….καλή αναζωογόνηση!

Το κείμενο είναι της Σίσσυς Χριστοπούλου

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s