Άντρες στην κουζίνα!

Σήμερα, όλο και περισσότεροι άντρες αναλαμβάνουν τα ηνία, μπαίνουν στην κουζίνα και με μεγάλη μας έκπληξη τις περισσότερες φορές ανακαλύπτουμε πως η μαγειρική τους είναι εκπληκτική!

Δεν είναι ότι οι άνδρες είναι γεννημένοι σεφ,  αλλά μαγειρεύουν με μεγάλη επιτυχία και συχνά πολύ καλύτερα από τις γυναίκες για άλλους λόγους.

Γι’ αυτούς η μαγειρική είναι μια πρόκληση που φυσικά πρέπει να βγάλουν εις πέρας με απόλυτη επιτυχία. Η αποφασιστικότητα, η επιμονή και ο αντρικός εγωισμός να ξεπεράσουν τις μαγειρικές δυνατότητες των γυναικών βοηθούν για το πιο νόστιμο αποτέλεσμα.

Μαγειρεύουν μια στο τόσο, όποτε έχουν όρεξη, διάθεση και χρόνο.
Αντιθέτως, οι περισσότερες γυναίκες στην προσπάθειά τους να συνδυάσουν καριέρα, υποχρεώσεις του σπιτιού και προσωπική ζωή, μαγειρεύουν σε στενά πλαίσια χρόνου βιαστικά ενώ υπάρχουν μέρες που νιώθουν πως μαγειρεύουν από αγγαρεία και υποχρέωση μόνο.

Κάνουν πειράματα στην κουζίνα και χρησιμοποιούν κάθε υλικό που θα φανταστούν ότι ίσως ταιριάζει. Οι γυναίκες από την άλλη μεριά σπάνια διακινδυνεύουν να μαγειρέψουν ένα φαγητό που δεν έχουν ξαναφτιάξει χωρίς να ακολουθούν κατά γράμμα τη συνταγή που έχουν μπροστά τους.

Προσθέτουν μπαχαρικά, και επιπλέον υλικά σε διάφορες ποσότητες και, αν κάτι πάει λάθος, έχουν τον τρόπο τους να φέρουν και πάλι την κατάλληλη ισορροπία.

Ίσως γιατί δεν έχουν τόσες αναστολές και φυσικά δεν υπεραναλύουν τα πάντα, όπως οι γυναίκες.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s