Τι ωραίο ντεκολτέ! Προσλαμβάνεστε!

Μια φοιτήτρια η Sevag Kertechian θέλοντας να γράψει μια εργασία για το μεταπτυχιακό της, παρατήρησε ότι η επιρροή του ρούχου στην διαδικασία πρόσληψης, δεν είχε ποτέ μελετηθεί στο παρελθόν.

Για τη θέση της πωλήτριας, η υποψήφια με το ντεκολτέ έλαβε 62 προτάσεις πρόσληψης περισσότερες από τις άλλες υποψήφιες. Για την θέση της λογίστριας, η υποψήφια με το ντεκολτέ έλαβε 68 επιπλέον προτάσεις.

Mπορεί  λοιπόν να μη δείχνει επαγγελματισμό, αλλά ένα προκλητικό ντεκολτέ μπορεί να εξασφαλίσει μια θέση εργασίας

“Ενα ντεκολτέ μπορεί σημαντικά να επηρεάσει την επιλογή των εργοδοτών, ακόμη και για  μια θέση λογίστριας”, συμπεραίνει η Sevag Kertechian.

Θεωρεί ότι τα αποτελέσματα της έρευνάς της,  είναι  σοκαριστικά και αρνητικά,  αλλά δεν προκαλούν έκπληξη και αποδεικνύουν ότι χρειάζεται περισσότερη έρευνα πάνω στο θέμα.

Όπως γράφει η σεξουαλική προτίμηση, η ηλικία αλλά και η εξωτερική εμφάνιση μπορεί να θεωρηθούν παράγοντες προτίμησης ή απόρριψης για τους περισσότερους εργοδότες.

Σύμφωνα με μια δημοσκόπηση του 2013 που διενεργήθηκε στη Γαλλία από την εταιρεία Ifop για την υπεράσπιση των Δικαιωμάτων των γυναικών , η εμφάνιση, δηλαδή τα εξωτερικά προσόντα και το ντύσιμο, είναι τα πρώτα κριτήρια απόρριψης,  όπως προέκυψε από ερωτηματολόγια σε εργοδότες που συμμετείχαν στην έρευνα.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s