Κοιλιά για παραλία!

Οι δίαιτες και η γυμναστική δεν φέρνουν πάντα το αποτέλεσμα που θέλουμε. Πολλές φορές το φούσκωμα παραμένει ακόμα και όταν το βάρος μας είναι φυσιολογικό. Τι πρέπει να κάνουμε για να φορέσουμε με αυτοπεποίθηση τα καυτά μπικίνι του καλοκαιριού.

ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΔΙΝΟΥΝ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ

Ναι σε απλές αλλά  στοχευμένες ασκήσεις
Αναπνοές
Ξαπλώνετε μπρούμυτα με τα χέρια σταυρωμένα μπροστά και το κεφάλι να ακουμπά επάνω τους. Παίρνετε μια βαθιά ανάσα φουσκώνοντας την κοιλιά και εκπνέετε ρουφώντας την προς τα μέσα. Επαναλαμβάνετε για 1′-2′.
Σανίδα
Στηρίζεστε στα χέρια και στα πόδια έχοντας τους γλουτούς όσο πιο ψηλά μπορείτε. Λυγίζετε εναλλάξ το κάθε πόδι με φορά προς το αντίθετο χέρι. Επαναλαμβάνετε 10 φορές.
Κοιλιακοί
Ξαπλώνετε ανάσκελα με το δεξί πόδι τεντωμένο και το αριστερό λυγισμένο να ακουμπά στο έδαφος. Τεντώνετε τα χέρια προς τα πάνω και κάνετε 15 κοιλιακούς. Επαναλαμβάνετε και για το αντίθετο πόδι.

H σημασία της διατροφής
Ναι στα προβιοτικά
«Ενισχύουν την ομαλή λειτουργία του εντέρου και βοηθούν στην καλύτερη πέψη. Με αυτό τον τρόπο θα καταπολεμήσετε τα φουσκώματα» σχολιάζει ο trainer. Οι συγκεκριμένες ουσίες περιέχονται στα γαλακτοκομικά προϊόντα (γιαούρτι, κεφίρ, τυριά μακράς ωρίμανσης), στο ξινολάχανο και στα αφεψήματα σόγιας.

Όχι στις επεξεργασμένες τροφές
Προτιμήστε μόνο φρέσκα προϊόντα και ροφήματα. Για παράδειγμα δοκιμάστε να φτιάξετε χυμούς από φρούτα εποχής. Ο οργανικός καφές αποτελεί επίσης μια πολύ καλή επιλογή.

Χαλαρώστε, κάνει καλό!

Το στρες και η κακή ποιότητα ύπνου «ξυπνούν» την κορτιζόλη, την ορμόνη που απελευθερώνεται από τα επινεφρίδια και συνδέεται με την αύξηση της όρεξης και κατά συνέπεια του κοιλιακού λίπους. Προσπαθήστε να ξεκουράζεστε και να κοιμάστε τουλάχιστον 8 ώρες την ημέρα. Εναλλακτικά μπορείτε να δοκιμάσετε διαλογισμό.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s