Στέκα is back!

Τη δεκαετία του ’80, ήταν το αγαπημένο αξεσουάρ όλων των γυναικών,  ακόμα  και  των γαλαζοαίματων  της Βρετανίας, με  την πριγκίπισσα Diana να την φορά σε όλα τα χρώματα και σχέδια, καθιερώνοντας ένα κομψό(;)  αλλά και πρακτικό look.

Ο λόγος φυσικά για τη στέκα, ένα από τα πιο δημοφιλή αξεσουάρ μαλλιών της «πολύχρωμης» εποχής του ’80.

Με το πέρασμα των χρόνων, η στέκα είχε την κατάληξη,  που είχαν όλα ανεξαιρέτως τα trends εκείνης της «ντροπιαστικής» εποχής: έγινε συνώνυμο του κιτς και εξαφανίστηκε σιγά-σιγά από τα περιοδικά μόδας, δίνοντας τη θέση της σε πιο μοντέρνα look και χτενίσματα. Η χρήση της, δε, περιορίστηκε σταδιακά στο εσωτερικό του σπιτιού, με κάποιες γυναίκες να την φορούν ακόμη λόγω της πρακτικότητάς της.

Ωστόσο, όπως φαίνεται, αυτή η περίοδος «περιθωριοποίησης» της πρακτικής στέκας πλησιάζει στο τέλος της και το δημοφιλές αξεσουάρ των ’80s ετοιμάζεται να κάνει ένα δυναμικό comeback, χάρη σε μία σύγχρονη γαλαζοαίματη που έχει αρχίσει να την προτιμά στις εμφανίσεις της.

Η Kate Middleton έχει εμφανιστεί αρκετές φορές τους τελευταίους μήνες με το πρακτικό αξεσουάρ, ενώ το παράδειγμά της έχουν μιμηθεί και άλλες κυρίες της βρετανικής και αμερικάνικης σόου μπιζ, όπως η Gwyneth Paltrow, η Rita Ora και η Emma Watson.

H «επιστροφή της στέκας» έχει σχολιαστεί εκτενώς από τα βρετανικά ΜΜΕ, που την ταυτίζουν με μια προσπάθεια της Δούκισσας του Κεντ να πλασάρει ένα πιο συντηρητικό και βασιλικό look δημιουργώντας συνειρμούς με την αδικοχαμένη πριγκίπισσα Νταϊάνα.

Όσο για το βρετανικό κοινό, αυτό παραμένει διχασμένο, με κάποιους να βρίσκουν το νέο look της αγαπημένης τους δούκισσας χαριτωμένο και προσιτό και άλλοι να το θεωρούν δείγμα… προχειρότητας και κακογουστιάς.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s