Το μπικίνι σήμερα γίνεται 70 ετών !

Αντίθετα με τη πεποίθηση ότι το μπικίνι είναι μια μοντέρνα εφεύρεση,υπήρχε και στην αρχαιότητα και μάλιστα  τοιχογραφίες το αποδεικνύουν!

chfidvtompikini
Στις 5 Ιουλίου του 1946, ο Λουί Ρεάρ, ένας παρισινός μηχανικός, παρουσιάζει ένα μικρό μαγιό, φτιαγμένο με μόλις 30 ίντσες υφάσματος και ονομάζει αυτό το μαγιό μπικίνι, από την ατόλη μπικίνι στον Ειρηνικό Ωκεανό, όπου έγινε η πρώτη δοκιμή ατομικής βόμβας. Το μοντέλο που φορά το πρώτο μπικίνι είναι η αισθησιακή χορεύτρια, Μισελίν Μπερναρντίνι.

Bikini_historyΗ ΤΟ Τι μπικίνι έμεινε για αρκετό καιρό απαγορευμένο, ώσπου η Μπριζίτ Μπαρντό προκαλεί πάταγο στο Φεστιβάλ των Καννών, όταν φωτογραφίζεται φορώντας ένα μπικίνι σε κάθε παραλία στο νότιο τμήμα της Γαλλίας. Σταρ του Χόλιγουντ, όπως η Μέριλιν Μονρόε και η Έσθερ Γουίλιαμς ακολουθούν το παράδειγμά της στις ΗΠΑ.

βαρδο

Μια αξέχαστη στιγμή στην ιστορία του κινηματογράφου ήρθε το 1962, όταν η ηθοποιός Ούρσουλα Άντρες βγαίνει από τα τροπικά νερά της Καραϊβικής φορώντας ένα μπικίνι στην ταινία του Τζέιμς Μποντ «Δρ. Νο». Σχεδόν 40 χρόνια αργότερα, πουλήθηκε έναντι 60.000 δολαρίων σε δημοπρασία το 2001.

andrew
Το 1964,  το Sports Illustrated δημοσιεύει για πρώτη φορά στο εξώφυλλο του μια γυναίκα με μπικίνι.

Ο μύθος,  πίσω από αυτό το εξώφυλλο, λέει πως ο εκδότης Andre Laguerre δεν μπορούσε να βρει κανένα συναρπαστικό αθλητικό γεγονός για να γεμίσει τις σελίδες του περιοδικού κατά τους χειμερινούς μήνες και ζήτησε από την δημοσιογράφο μόδας Jule Campbell να βοηθήσει, συμπεριλαμβανομένου του εξωφύλλου, με ένα μοντέλο.

Βρήκε την Babette March, και τα υπόλοιπα ανήκουν στην ιστορία.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s