Οι ταινίες της εβδομάδας!

«Το παιχνίδι του χρήματος», με τους Τζωρτζ Κλούνεϊ και Τζούλια Ρόμπερτς

Θρίλερ με πολιτικές προεκτάσεις είναι «το παιχνίδι του χρήματος», η τέταρτη σκηνοθετική απόπειρα της Τζόντι Φόστερ, που κρατά σε σωστό ρυθμό την δράση και δεν φοβάται να αφήσει τους πρωταγωνιστές της ελεύθερους εκφραστικά, κάτι που συνήθως δεν βλέπουμε, όταν ηθοποιοί σκηνοθετούν συναδέλφους τους.

Ο Τζωρτζ Κλούνεϊ υποδύεται τον Λη Γκέιτς, έναν καταξιωμένο οικονομικό αναλυτή, ιδιαίτερα δημοφιλή, εξαιτίας της τηλεοπτικής εκπομπής του, που τον έχει καθιερώσει ως τον γκουρού της Wall Strett, ενώ η Τζούλια Ρόμπερτς έχει τον ρόλο της Πάττυ Φεν, της παραγωγού του.

Είναι άλλη μια ρουτινιάρικη μέρα και όλα δείχνουν να κυλούν ομαλά, μέχρι την στιγμή, που ένας άνδρας (Τζακ  Ο΄Κόννελ) εισβάλλει στο στούντιο και  υπό την απειλή όπλου, σε απευθείας μετάδοση, τους κρατάει ομήρους.

Όπως αποδεικνύεται είναι ένας οργισμένος επενδυτής, που φτάνει σε αυτό το σημείο, μετά την σκανδαλώδη προώθηση μιας μετοχής φούσκας. Το κουβάρι της οικονομικής απάτης ξετυλίγεται σιγά σιγά, ενώ παράλληλα ο παρουσιαστής και η παραγωγός του, παλεύουν να παραμείνουν ζωντανοί.

Τι να μας πουν για χρηματιστηριακές φούσκες, μαϊμού – μετοχές και παπαγαλάκια οι Αμερικανοί, θα πείτε και με το δίκιο σας, αν ανήκετε σε εκείνους που όλο και κάποιον γνωρίζετε να έχασε οικονομίες ετών, πριν ορισμένα χρόνια…

Από την άλλη καλό είναι που τον τελευταίο καιρό, ακόμα και το Χόλιγουντ, όλο και περισσότερο θίγει την «βρώμικη πλευρά» του χρήματος.

Οι προτάσεις είναι της Νόρας Μολυβιάτη. Περισσότερα στο  http://www.viewtag.gr/

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s