Εδώ θα βρείτε id 24.7.365

 

Ένα νέο meeting point,  ξεκινά το ταξίδι του,   σήμερα στην Αθήνα.

Σε έναν από τους σημαντικότερους χώρους του κόσμου όχι μόνο ιστορικά αλλά και ενεργειακά, κάτω από τον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης, στην πλατεία Αγίων Ασωμάτων 1 του Θησείου, δημιουργήθηκε ο πολυχώρος εστίασης και ψυχαγωγίας id 24.7.365.

Στόχος του να δημιουργηθεί ένα σημείο στην πόλη με εξαιρετικά υψηλές προδιαγραφές αισθητικής, ώστε να ενεργοποιούνται στο έπακρο με τον αρτιότερο τρόπο και οι πέντε αισθήσεις των φίλων του .

Το id 24.7.365 είναι πρωτόγνωρος χώρος για τα ελληνικά δεδομένα.Σχεδιάστηκε με έμπνευση και  αγάπη  από τον σκηνοθέτη – σκηνογράφο – theater designer Νίκο Πετρόπουλο, ώστε να εναρμονιστεί με την τοποθεσία που  βρίσκεται, αλλά και να καλύψει τις απαιτήσεις των φίλων του  στη διάρκεια μιας ολόκληρης ημέρας.

Καλημέρα – καλό μεσημέρι – καλό απόγευμα – καλό βράδυ:

4 ενότητες,

4 διαφορετικές συμπεριφορές,

4 φορές αλλαγή πλεύσης στη λειτουργία του.

Στο παιχνίδι με το χρόνο συμμετέχει και η σκηνογραφία των τοίχων, στους οποίους  δημιουργήθηκε ένας καμβάς γραμμάτων, συνθέτοντας το μέγα μυστήριο της ύπαρξής μας μέσα στο σύμπαν. Σε περίοπτη θέση, ο κύκλος της ζωής, το άλυτο σύμβολο της γνώσης, όπως δημιουργήθηκε στην αρχαιότητα.

Η κεντρική ιδέα για την δημιουργία του  id 24.7.365 και τα θεάματα που θα φιλοξενεί,  είναι ο χρόνος: ο χρόνος ως πολύτιμο κοίτασμα, ως γνώση, ως ευκαιρία για ψυχαγωγία.

Η φιλοσοφία του χώρου συνοψίζεται ακριβώς στα δύο στοιχεία που συνθέτουν το όνομά του: id (ταυτότητα) και 24.7.365 (24ώρες, 7 ημέρες η εβδομάδα, 365 ημέρες το έτος), δηλαδή στην ταυτότητά μας μέσα στο χρόνο.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s