Αντρική απιστία!

Ας ξανανοίξουμε το κεφάλαιο απιστία ( λές και κανένας μας τόχει κλείσει ποτέ, έστω και στο πίσω μέρος του μυαλού του.)

Ξανά λοιπόν γιατί απατούν και τι νοιώθουν οι άντρες!

Οι περισσότεροι άντρες είναι ακόμα ερωτευμένοι με τις γυναίκες τους όταν τις απατούν

Οι άντρες που απατούν δεν σημαίνει ότι δεν είναι ερωτευμένοι πια με τις γυναίκες τους. «Η απιστία συνήθως συμβαίνει στη φάση της συντροφικής αγάπης, όταν τα ζευγάρια έχουν τακτοποιηθεί, έχουν κάνει παιδιά και γενικά όταν έχει σταθεροποιηθεί η ζωή που έχουν χτίσει μαζί», λέει η ψυχολόγος Άντρα Μπρος.

Ενώ μπορεί να νιώθουν ικανοποιημένοι σε κάποιους τομείς, ίσως να αισθάνονται ότι έχει φύγει το πάθος.
Για να αποφύγετε τέτοιες καταστάσεις, φροντίστε να βρίσκεστε λίγες ώρες μέσα στην ημέρα που θα αφιερώνετε μόνο ο ένας στον άλλον: για σεξ, για ρομαντικά ραντεβού ή απλά για να συζητήσετε τα όνειρα και τις σκέψεις σας.

Οι άντρες συνήθως απατούν με γυναίκες που γνωρίζουν

Δεν θα μας απατήσουν με τυχαίες γυναίκες που γνώρισαν στο μπαρ. Η ειδικός γάμων Μέρι Τζο Ραπίνι εξηγεί: «Πολλές από εμάς νομίζουμε ότι οι γυναίκες με τις οποίες μας απατούν δεν είναι σοβαρές. Μέγα λάθος. Οι σχέσεις πρώτα είναι φιλικές και μετά γίνονται ερωτικές». Για την ακρίβεια, περισσότερο από το 60% των εξωσυζυγικών σχέσεων ξεκινούν από τον εργασιακό χώρο, σύμφωνα με έρευνα του Focus on the Family.

Οι άντρες απατούν για να σώσουν τους γάμους τους

«Οι άντρες αγαπούν τις γυναίκες τους, αλλά δεν ξέρουν πώς να διορθώσουν τα προβλήματα της σχέσης τους, για αυτό βγαίνουν έξω για να καλύψουν τις τρύπες», λέει η οικογενειακή σύμβουλος Σούζαν Μάντελ. Οι άντρες τα θέλουν όλα και έχουν την λανθασμένη άποψη ότι κάποια άλλη γυναίκα θα τους βοηθήσει να ξεπεράσουν τα θέματα του γάμου τους. Μετά, συνεχίζουν τη ζωή μαζί με τη γυναίκα -και την ερωμένη τους -χωρίς να αντιμετωπίζουν τα αληθινά προβλήματα.

Οι άντρες μισούν τους εαυτούς τους αφού απιστήσουν

Οι περισσότερες από εμάς έχουμε στο μυαλό μας εκείνους που απατούν ως άντρες χωρίς ηθικούς φραγμούς «Αν αφήσει τον εγωισμό του στην άκρη, θα νιώσει σαν σκουπίδι», λέει ο ειδικός σχέσεων Τσαρλς Ορλάντο.
Όταν απατάμε, μερικές φορές αισθανόμαστε ότι αποτύχαμε σαν άντρες.

Οι άντρες έχουν περισσότερη όρεξη για σεξ με τη γυναίκα τους όταν ξεκινούν να την απατούν

«Όταν ένας άντρας ξεκινήσει την απιστία, γίνεται σεξουαλικά υπερδραστήριος», λέει η Ραπίνι. «Οι ορμές του έχουν ξυπνήσει και η γυναίκα του είναι ακόμα εκείνη με την οποία νιώθει τελείως άνετα σε αυτόν τον τομέα. Αν παρατηρήσετε μία αλλαγή στη διάθεσή του για σεξ, ίσως να πρέπει να ανησυχήσετε. Όταν η εξωσυζυγική του σχέση σταθεροποιηθεί, ίσως να αρχίσει να απομακρύνεται ξανά».
Το ζευγάρι δεν θα τα βρει ποτέ όσο ο άντρας βρίσκεται ακόμα σε εξωσυζυγική σχέση

Μπορεί να συμφωνήσουν ότι πρέπει να βρουν μία λύση στα προβλήματά τους, αλλά τίποτα δεν θα αλλάξει στο τέλος. Αν είναι ακόμα στην αρχή μίας νέας, καυτής σχέσης δεν μπορείς να κάνεις τίποτα για να τον φέρεις κοντά σου. «Νιώθει όλα αυτά τα θετικά συναισθήματα, χωρίς να βασανίζεται από τους τσακωμούς που υπάρχουν σε μία σταθερή σχέση», λέει ο Ορλάντο. Ο γάμος μάλλον θα αποτύχει, εκτός και αν αποφασίσει μόνος τους ότι η ζωή δεν είναι καλύτερη με την άλλη γυναίκα. «Οπότε η λέξη κλειδί είναι η πρόληψη. Συνέχισε να είσαι η γυναίκα που ήσουν όταν σε παντρεύτηκε. Οι γυναίκες συνήθως από τρυφερές γίνονται ενοχλητικές και γκρινιάρες. Οι άντρες το μισούν αυτό».

Οι εξωσυζυγικές σχέσεις μπορεί και να φτιάξουν το γάμο

Τελικά η απιστία καταστρέφει ένα γάμο; Όχι πάντα. Παρόλο που μία νέα σχέση μπορεί να είναι πράγματι συναρπαστική «μπορεί να αναζωπυρώσει το γάμο», λέει ο Ορλάντο.
Αλλά να το σκεφτείς και δεύτερη φορά προτού γυρίσεις σε κάποιον που σε απάτησε. «Η απιστία δείχνει πόσο μικρό αυτοέλεγχο έχει κάποιος», συνεχίζει ο Ορλάντο.

Δεν φταίει η γυναίκα αν ο άντρας της την απατήσει  

Κατάλαβε το εξής: Αν ο άντρας σου είναι άπιστος, δεν φταις εσύ, ό,τι και αν λένε οι άλλοι. «Όταν ένας άντρας απατάει, το κάνει συνειδητά», λέει η Μπρος. «Κανείς δεν τον σπρώχνει στην αγκαλιά μίας άλλης γυναίκας». Ο Ορλάντο συνεχίζει «Οι άντρες δεν απατούν εξαιτίας αυτών που δεν είναι η γυναίκα τους -απατούν εξαιτίας αυτών που δεν είναι οι ίδιοι».
Και όπως καταλάβατε (αν καταλάβατε )είναι μη σου τύχει

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s