Θέατρο και για ΑΜΕΑ, μήπως γινόμαστε αξιοπρεπέστεροι;

Αυτό που μου έκανε εντύπωση σε αυτή την παράσταση-  και εγώ δεν έχω ξανακούσει να γίνεται (αν έχει γίνει συγχωρέστε με) – είναι ότι μπορούν να την παρακολουθήσουν,  κανονικότατα και τυφλοί και κωφοί, σε όλη την Ελλάδα

.Σας μεταφέρω αυτούσια τα λόγια των συντελεστών:

“ Υπάρχει υποδομή από την παραγωγή, έτσι ώστε σε όλα τα θέατρα που θα παρουσιαστεί η παράσταση, να μπορούν να την παρακολουθήσουν ΑΜΕΑ. Θα υπάρχει ταυτόχρονη διερμηνεία στην νοηματική γλώσσα για κωφούς και ακουστική περιγραφή για τυφλούς καθώς και υπότιτλοι. Ο πολιτισμός ανήκει σε όλους και έχουν δικαίωμα σε αυτόν όλοι οι συμπολίτες μας.”

«Η ασπίς και το συμπόσιο», είναι η απόδοση των έργων του Μενάνδρου και του Λουκιανού και παρουσιάζονται σε μια ενιαία παράσταση ,την οποία έκαναν ο Χριστόφορος Χριστοφής και ο Παναγιώτης Δημητρόπουλος .

Είναι μια διαχρονική σάτιρα «φιλοσοφίας και φιλοσόφων», που έρχεται από το χθες και φτάνει στο μέλλον με μια αναγκαστική στάση στο παρόν.

Πρόκειται για μια αρχαία κωμωδία ύφους, ήθους και σαρκασμού του ελληνισμού και των Ελλήνων, που αν και γνωρίζουν το καλό, πράττουν το ανάποδο κατά τη σωκρατική «ακρασία»!

Είναι μια θεατρική παράσταση που επιχειρεί να ερμηνεύσει τα σημερινά δεινά ως σύνδρομο των αρχαίων παθών μας, προσφέροντας όχι μόνο αβίαστο γέλιο αλλά και μια γλυκόπικρη αίσθηση στους θεατές που συμπράττουν διαδραστικά σε όλη τη διάρκεια του έργου.

Τους κεντρικούς ρόλους ερμηνεύουν ο Δημήτρης Πιατάς, ο Τάσος Παλατζίδης και ο Γιάννης Σαμσιάρης μαζί με έναν πολυπληθή θίασο και τη σκηνοθεσία υπογράφουν ο Χριστόφορος Χριστοφής και ο  Γιώργος Παπαθεοδώρου

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s