Το δεξί χέρι του Ζούκερμπεργκ,μας συμβουλεύει:

Sheryl Sandberg Facebook CEO
Sheryl Sandberg Facebook CEO

Είναι από τις πιο ισχυρές γυναίκες στον πλανήτη, δεξί χέρι του Μαρκ Ζούκερμπεργκ και εδώ και περίπου ένα χρόνο εργάζεται ως Διευθύνων Σύμβουλος της Facebook.

Με τον μισθό της να είναι μεγαλύτερος από του ιδρυτή του Facebook, η Σέριλ Σάντμπεργκ είδε τον εαυτό της να σκαρφαλώνει από το 0 στην 5 θέση με τις πιο ισχυρές γυναίκες του κόσμου.

Εκτός του ότι είναι απίστευτα επαγγελματίας, γράφει βιβλία, δίνει συνεντεύξεις, η CEO έχει οικογένεια και θα ήθελε κάποια στιγμή να πολιτευτεί.

Με το knowhow στο τσεπάκι της  δίνει τις πιο χρήσιμες συμβουλές για το πως να γίνεις μία επιτυχημένη καριερίστα, χωρίς αυτό να σημαίνει πως θα αφιερωθείς αποκλειστικά σ΄αυτό.

Για τον συνδυασμό μεταξύ μητρότητας και καριέρας

«Όταν ξεκινάτε να εργάζεστε, να μην σκέφτεστε πως υπάρχει και η εκδοχή της «εξόδου». Μην βάζετε φρένο σε τίποτα. Ο μόνος τρόπος για να πετύχετε είναι να πατάτε μόνο το γκάζι».

Για το αίσθημα της αυτοεκτίμησης

«Όλοι έχουμε ανασφάλειες εν τέλει: Στο σχολείο ψηφίστηκα ως η πιο επιτυχημένη μαθήτρια, αλλά ζήτησα από την δασκάλα μου να το βγάλει. Δεν νομίζω να άρεσει μελλοντικά σε κανέναν».

Για τους συναδέλφους

«Όταν με προσέλαβε ο Μάρκ Ζούκερμπεργκ μου έδωσε μία συμβουλή: Το να προσπαθείς να αρέσεις σε όλους τους συναδέλφους σου, θα σε κρατήσει πίσω. Ήταν τότε 23χρονών και ήταν η πιο χρήσιμη συμβουλή που μου έχουν δώσει».

Για το να είσαι εργαζόμενη γυναίκα

«Είναι σίγουρο πως από τις πιο δύσκολες αποφάσεις είναι να γίνεις μητέρα. Ωστόσο πρέπει να είναι το ίδιο δύσκολο και για τον σύντροφό σου».

Γα τις διαπραγματεύσεις

«Όταν μου έκανε πρόταση ο Ζούκερμπεργκ να έρθω στο Facebook δεν ήθελα να διαπραγματευτώ. Έβρισκα την προσφορά του πάρα πολύ καλή. Ωστόσο όταν το είπα στον άνδρα μου, μου είπε το εξής: Θα σε εκτιμήσουν, μόνο αν διαπραγματεύεσαι τα πάντα».

Τις θεωρώ καλές και εφαρμόσιμες συμβουλές. Σας το λέει κάποια -μπορεί να είμαι και η μονή στον πλανήτη γή, σε παράλληλα σύμπαντα δεν ξέρω- που κατόρθωσα να μου μειώσουν τον μισθό, γιατί τους είπα ότι είναι πολύ εύκολα  αυτά που μου ζητάνε και δεν άξιζαν τα λεφτά που μου πρότειναν.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s