Αλλάξτε την καθημερινή σας ρουτίνα,για να γίνετε πιο χαρούμενοι!

 

Η κατάθλιψη συνήθως προκαλείται απο παράγοντες που δεν μπορούμε να ελέγξουμε, όπως ο θάνατος κάποιου αγαπημένου προσώπου,η ανεργία,τα οικονομικά προβλήματα.
Αλλά υπάρχουν μικρές καθημερινές συνήθειες, τις οποίες απλά πρέπει να επιλέξουμε να τις αλλάξουμε και να δο ύμε να αλλάζει και η ζωή μας προς το καλύτερο.Κάποιες συνηθειες μας δε, δεν θα τις πιστεύετε!

Μπορούμε να αλλάξουμε τον τρόπο που περπατάμε:

Το πως περπατάμε μπορεί να επηρεάσει τον τρόπο πουνοιώθουμε..Σε μελέτες που έγιναν αυτοί που περπατούσαν σκυφτοί και με λιγότερες κινήσεις των χεριών, βίωναν χειρότερες διαθέσεις απο εκείνους που περπατούσαν στητοί. Με έναν περίεργο τρόπο οι πρώτοι θυμόντουσαν περισσότερο τα αρνητικά παρά τα θετικά πράγματα που τους είχαν συμβεί.
Οπότε πηγούνι επάνω, ώμοι πίσω και οι θετικές σκέψεις θάρθουν μόνες τους.

 Μην αφήνετε κανέναν να σας εκφοβίζει:

Ο εκφοβισμός δεν τελειώνει όταν φεύγουμε απο το σχολείο.Ακόμα και στους χώρους δουλειάς , θα βρεθεί ένας νταής που θα παίξει με τον ψυχισμό μας,την περηφάνεια μας και την αυτοπεποίθησή μας
Ξέρω δεν είναι τόσο εύκολο.Αλλά ας το προσπαθήσουμε δουλεύοντας με το εαυτό μας και αν χρειάζεται και με έναν ειδικό.Μην αφήνετε τον οποιονδήποτε να σας κάνει δυστυχισμένους απο τη στιγμή που ξυπνάτε για να πάτε στη δουλειά.

Άσκηση

Σας το λέει ο άνθρωπος που δεν πήγαινε ουτε ένα μέτρο με τα πόδια! Δεν είναι ανάγκη να γραφτείτε σε γυμναστήριο.Περπατήστε και ανεβείτε ανηφόρες και σκάλες, με το παραμικρό!Βοηθάει το μυαλό να μένει θετικά προσανατολισμένο!

Είμαστε σε τοξικές σχέσεις

Πολλές φορές το άγχος και η κατάθλιψη οφείλονται αποκλειστικά στις τοξικές σχέσεις ,οι οποίες δε είναι κατ΄ανάγκη ερωτικές και παίρνει πολύ χρόνο,  για να καταλάβουμε τι μας συμβαίνει.
Πρώτα απ΄όλα διαβάστε προσεκτικά τα σημάδια και μετά δεν είναι ανάγκη να απευθυνθείτε σε κάποιον ειδικό αν δεν το σηκώνει η τσέπη σας Οι δικοί σας άνθρωποι σίγουρα θα εχουν καταλάβει πολλά και θα σας βοηθήσουν.

Μη παίρνετε τη ζωή πολύ στα σοβαρά

Το γέλιο είναι το πιο φθηνό και το πιο γρήγορο φάρμακο για το άγχος και την κατάθλιψη.Εδώ μόνο εσεις ξέρετε τι σας κάνει να γελάτε ,αλλά όπως και νάχει γελάστε!

Να κοιμάστε καλά

Ο ύπνος επηρεάζει τα πάντα ακόμα και τις συναισθηματικές και τις νοητικές ικανότητες, αλλά και τη λειτουργία του σώματός μας.Ο ύπνος είναι για το σώμα μας, τρόπος αναγέννησης

Δεν υπάρχουν οδηγίες χρήσεως,φτιάξτε ο καθένας το περιβάλλον που τον ηρεμεί και αδειάστε το μυαλό σας.

Δεν είστε ποτέ μόνοι

Μεταξύ παιδιών , δουλειάς , γάμου και άλλων δραστηριοτήτων , δεν μπορείτε να βρείτε μια στιγμή να είστε μόνος (το κλείδωμα στο μπάνιο δεν μετράει).

Προγραμματίστε ένα ραντεβού με τον χρόνο σας. Και το πιο σημαντικό, να είστε εκεί.

Και κάτι πολύ απλό παρ΄οτι νομίζουμε ότι είναι δύσκολο
Κατεβάστε το τηλέφωνο, κλείστε την τηλεόραση, και δώστε προσοχή σε ό, τι κάνετε και ότι συμβαίνει γύρω σας.
Επιτρέποντας στο μυαλό σας να επεξεργάζεται όλα όσα σας συμβαίνουν σε πραγματικό χρόνο -και όχι σε απευθείας μετάδοση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης- μπορεί να είναι το καλύτερο πράγμα που μπορείτε να κάνετε για την ψυχική υγεία σας.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s