Τράβα μου μία φωτογραφία!

Είμαι από εκείνους που όταν θέλεις να μου βγάλεις μια φωτογραφία είναι σαν να μου δίνεις σπανακόρυζο,που το απεχθάνομαι.Θα με βρεις σπάνια μόνη μου και καταναγκασστικά με πολλούς σε γιορτές και πανηγύρεις΄.

Επίσης θεωρώ ότι όσοι βγάζουν συνεχώς φωτογραφίες χάνουν τον χρόνο τους.

Έρχονται πάλι όμως, οι επιστήμονες και μου γκρεμίζουν τις θεωρίες

Σύμφωνα με τους ερευνητές, δεν φαίνεται να ισχύει το επιχείρημα των «πολέμιων» της φωτογραφίας, οι οποίοι εκτιμούν ότι αυτή η συνήθεια αποσπά κάποιον από το να βιώνει πραγματικά μια εμπειρία.

Αφού μελέτησαν πάνω από 2.000 ανθρώπους, οι ερευνητές,  διαπίστωσαν ότι όσοι φωτογραφίζουν τις εμπειρίες τους, από μια βόλτα σε μια ξένη πόλη ή μουσείο έως το γλυκό που απολαμβάνουν, περνούν καλύτερα σε σχέση με όσους αποφεύγουν τις φωτογραφίες.

«Η φωτογράφηση μπορεί να αυξήσει την ευχαρίστηση των θετικών εμπειριών, ενισχύοντας την προσωπική εμπλοκή κάποιου σε αυτές»,λένε.

Οι ερευνητές πραγματοποίησαν τρία πειράματα σε πραγματικές συνθήκες και έξι στο εργαστήριο, ζητώντας από τους εθελοντές είτε να φωτογραφίζουν ό,τι τους άρεσε γύρω τους, είτε όχι.

Σχεδόν σε όλα τα πειράματα, εκείνοι που τράβηξαν φωτογραφίες δήλωσαν στη συνέχεια ότι ένιωθαν καλύτερα συγκριτικά με όσους δεν είχαν φωτογραφίσει τίποτε.

Σύμφωνα με τους ερευνητές, αυτό εξηγεί γιατί οι χρήστες του Facebook ¨”ανεβάζουν” στο κοινωνικό δίκτυο περίπου δύο δισεκατομμύρια φωτογραφίες κάθε ημέρα, ενώ του Instagram γύρω στα 80 εκατομμύρια.

Σε ένα από τα πειράματα σε κάποιο μουσείο, όπου οι εθελοντές φορούσαν ειδικά γυαλιά που κατέγραφαν τις κινήσεις των ματιών τους, όσοι τραβούσαν φωτογραφίες, περνούσαν περισσότερη ώρα κοιτάζοντας τα εκθέματα, όπως υποστηρίζουν οι ερευνητές.

Παράλληλα, σε ένα άλλο πείραμα, διαπιστώθηκε ότι ακόμη και όταν κανείς απλώς σκέφτεται την προοπτική ότι θα τραβήξει φωτογραφίες, αυτό τον κάνει να νιώθει πιο χαρούμενος, τη στιγμή που ζει μία νέα εμπειρία.

Πάντως, οι ερευνητές προειδοποιούν ότι, εάν η κάμερα είναι βαριά ή το αντικείμενο της φωτογράφησης δυσάρεστο, τότε είναι πολύ πιθανό οι πρωταγωνιστές να δυσανασχετήσουν.

Με ένα λόγο μου λένε οτι δυσανασχετώ με τα πάντα.Σας Βεβαιώνω πως όχι και θα συνεχίσω να αποφεύγω τις φωτογραφίες.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s