Οι νέες ταινίες ως τις 8 Ιουνίου

Η Κέιτ Γουίνσλετ γίνεται… μοδίστρα!

Βασισμένη στο μυθιστόρημα της Ρόζαλι Χαμ, «η Μοδίστρα» αφηγείται την ιστορία της Τίλι, μιας όμορφης, ταλαντούχας και ιδιαίτερης μοδίστρας, που μετά από χρόνια απουσίας από τη γενέτειρά της, αποφασίζει να επιστρέψει, όταν μαθαίνει ότι η μητέρα της έχει άνοια.

Με τη ραπτομηχανή της ανά χείρας, θα αποδείξει στους ντόπιους, ότι είναι ιδιοφυία στην υψηλή ραπτική. Με όπλα της το ύφασμα και τη βελόνα, μεταμορφώνει κι απελευθερώνει τις γυναίκες στην πόλη, ενώ με την εκρηκτική παρουσία της, αναστατώνει τον ανδρικό πληθυσμό! Από πολλούς, όμως, είναι ανεπιθύμητη, καθώς στο παρελθόν είχε κατηγορηθεί για φόνο. Στόχος της Τίλι είναι να βρει στοιχεία που θα την αθωώσουν, αναζητώντας ταυτόχρονα γλυκιά εκδίκηση από εκείνους που την αδίκησαν.
Στην ταινία, πρωταγωνιστεί η Κέιτ Γουίνσλετ, η οποία αποδίδει με σιγουριά την αγέρωχη και πετυχημένη Τίλι, δημιουργώντας ισχυρές αντιθέσεις με «τις ρωγμές» ευαισθησίας, που της ανοίγει το παρελθόν της. Για τις ανάγκες του ρόλου αγόρασε και έμαθε ραπτομηχανή, μια παλιά Singer 201K2, την οποία μετέφερε και στην Αυστραλία για τα γυρίσματα. Η Τζούντι Ντέιβις ερμηνεύει την μητέρα, με καυστικό χιούμορ και πικρή μελαγχολία. Το καστ συμπληρώνουν οι  Λίαμ Χέμσγουορθ, η Άιλα Φίσες και η Ελίζαμπεθ Ντεμπίκι. Η σκηνοθεσία είναι της Τζόσελιν Μούρχαους, που προσπαθεί να ισορροπήσει πολλά και διαφορετικά κινηματογραφικά είδη και περνά τον θεατή σε μια διαδρομή από το ερωτικό δράμα, έως στη μαύρη κωμωδία και από το θρίλερ, έως στη σάτιρα.

Το κείμενο είναι της Νόρας Μολυβιάτη. Περισσότερα στο www.viewtag.gr

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s