Τι συμβαίνει στα “ξένα”, γιατί εδώ…

Μου είπαν πως η είδηση είναι παλιά,  αλλά δεν με ενδιαφέρει καθόλου,  θα σας τη γράψω.

Αφού εδώ λόγω συνθηκών και έλλειψης δουλειών συμβαίνουν τα χειρότερα,ας δούμε τους “άλλους ” και ας το φχαριστηθεί η ψυχή μας

Πρόσφατα η Robin Wright, πρωταγωνίστρια της επιτυχημένης τηλεοπτικής σειράς House of Cards απαίτησε να αμείβεται με το ίδιο ποσό με τον συμπρωταγωνιστή της, Kevin Spacey, όπως ανέφερε η ίδια σε εκδήλωση που έγινε στο Rockefeller Foundation.

«Είπα “θέλω να πληρώνομαι με το ίδιο ποσό με τον Kevin”, είπε η Wright, η οποία υποδύεται την Claire Underwood, σύζυγο και πολύτιμο βοηθό του Frank Underwood στις μηχανορραφίες και τις συνωμοσίες.

Η Wright είναι επίσης παραγωγός και μερικές φορές αναλαμβάνει και τον ρόλο σκηνοθέτη στη σειρά.

ρ1

«Ήταν το ιδανικό παράδειγμα. Υπάρχουν πολύ λίγες τηλεοπτικές σειρές όπου ο άνδρας και η γυναίκα είναι ίσοι και παίζουν στο House of Cards», ανέφερε η Wright που έχει μιλήσει και άλλες φορές για την ισότητα στους μισθούς.

«Κοιτούσα τα στατιστικά και ο χαρακτήρας της Claire Underwood ήταν πιο δημοφιλής από τον χαρακτήρα του Frank για κάποιο χρονικό διάστημα. Οπότε είπα: “καλά θα κάνετε να με πληρώσετε ή θα βγω να μιλήσω δημόσια. Και το έκαναν.»

Το 2014 πληροφορίες λένε ότι ο Spacey έπαιρνε 500.000 δολάρια για κάθε επεισόδιο και στην τρίτη σεζόν, φήμες λένε ότι ο μισθός του άγγιξε το 1 εκατομμύριο δολάρια. Το Forbes ανέφερε πέρυσι ότι η Wright έλαβε συνολικά από την σειρά 5,5 εκατομμύρια ευρώ, κάτι το οποίο μεταφράζεται σε 420.000 δολάρια ανά επεισόδιο.

Η Wright είπε την ιστορία της αφού ρωτήθηκε από την Judith Rodin, Πρόεδρο του «The Rockefeller Foundation», σχετικά με το πιο εμπόδια αντιμετώπισε ως γυναίκα στο Χόλιγουντ. Η ίδια έγινε γνωστή στο ευρύ κοινό παίζοντας στο Forest Gump, αλλά μετά  δεν κατάφερε να απογειώσει την καριέρα της.

«Επειδή δεν δούλευα full time, δεν “έχτιζα” τον μισθό μου. Αν δεν τον “χτίσεις” με κακή φήμη και παρουσία δεν είσαι πια στο παιχνίδι. Γίνεσαι ηθοποιός δεύτερης κατηγορίας. Δεν κάνεις για box office. Δεν διατηρείς την αξία που έχεις αν κάνεις 4 ταινίες τον χρόνο, όπως έκαναν η Nicole Kidman και η Cate Blanchett την ίδια στιγμή που εγώ μεγάλωνα τα παιδιά μου. Τώρα επιστρέφω στα 50 μου χρόνια»., δήλωσε η ίδια.

Η Wright αντιπροσωπεύει μία μεγάλη μερίδα ηθοποιών που εκφράζουν ανοιχτά το δικαίωμά τους να πληρώνονται ισάξια με τους άντρες συναδέλφους της. Πριν έναν χρόνο, η Jennifer Lawrence είχε τραβήξει την προσοχή όταν είχε πει ότι είχε πληρωθεί με λιγότερα χρήματα από τον άντρα συμπρωταγωνιστή της στην ταινία «American Hustle» και από τότε προσπαθεί να διεκδικήσει για εκείνη και για τις συμπρωταγωνίστριές της, τις αμοιβές που τους αξίζουν.

Respect κυρία Wright

 

Την είδηση διάβασα στη Huffington Post  Greece

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s