Όταν οι γυναίκες μισούν το φύλο τους!

Το ήμισυ περίπου των μισογυνικών tweets που αναρτώνται στην υπηρεσία κοινωνικής δικτύωσης Twitter προέρχονται από γυναίκες, σύμφωνα με το πόρισμα πρόσφατης μελέτης.

Κατά τη διάρκεια μιας περιόδου 3 εβδομάδων ο ερευνητικός οργανισμός Demos υπολόγισε τον αριθμό χρήσης δύο συγκεκριμένων λέξεων ως δείκτη μισογυνισμού. Τα αποτελέσματα έδειξαν μισογυνισμό σε μεγάλη κλίμακα, με 6.500 μοναδικούς χρήστες να έχουν γίνει στόχος 10.000 προσβλητικών tweets, μόνο στη Μεγάλη Βρεττανία.

Η μελέτη του Demos εξέτασε επίσης tweets σε διεθνές επίπεδο και βρήκε ότι σε τουλάχιστον 200.000 φορές χρησιμοποιούνταν η λέξη «πόρνη» τα οποία στάλθηκα σε 80.000 ανθρώπους, επίσης κατά τη διάρκεια 3 εβδομάδων.

Η κοινή λογική για την ανάρτηση σχολίων στα κοινωνικά δίκτυα υποδεικνύει ότι ποτέ δεν πρέπει να λες σε κάποιον στο Διαδίκτυο κάτι που δεν θα του το έλεγες πρόσωπο με πρόσωπο. Ωστόσο η πλειονότητα των χρηστών φαίνεται ότι αγνοεί παντελώς αυτόν τον απλό κανόνα.

Όπως αναφέρει στο δημοσίευμά του το BBC, η κακομεταχείριση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δεν είναι κάτι νέο και δεν αποτελεί αποκάλυψη το γεγονός ότι πολλές γυναίκες συμβάλουν σε αυτό. Ωστόσο, το φλέγον ερώτημα είναι τι μπορεί να γίνει για την κατάσταση αυτή.

Τα τελευταία χρόνια έχουμε δει τις αστυνομικές αρχές να παίρνουν πολύ σοβαρά το ζήτημα της διαδικτυακής κακομεταχείρισης και πολλοί είναι αυτοί που αντιμετωπίζουν μεγάλες ποινές φυλάκισης, με ορισμένους εκ των οποίων να έχουν ζητήσει δημόσια συγνώμη από τα θύματά τους.

Ωστόσο, οι πιο πολλοί επιμένουν ότι το κλειδί για την αντιμετώπιση αυτής της κατάστασης είναι η παιδεία. Εάν διδάξουμε τα παιδιά μας, τα οποία δεν έχουν ακόμη ενταχθεί στις διαδικτυακές κοινωνικές πλατφόρμες, ότι η ευγένεια δεν εκλείπει στις μέρες μας και ότι εάν κάνουμε προσβλητικά σχόλια σε άλλους θα τους προκαλέσουν θλίψη, ίσως τα παιδιά της επόμενης γενιάς να σκέφτονται πρώτα πριν πληκτρολογούν.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s