Τι ρόλο παίζει το χρήμα στον έρωτα;

Δεν ξέρω αν η έρευνα είναι απ΄τα κινέζικα, πάντως Κινέζοι την έκαναν.
Κινέζοι ερευνητές, λοιπόν, προσπάθησαν να επιβεβαιώσουν και να συγκρίνουν το κατά πόσο συνδέονται τα συναισθήματα και των δύο φύλων με την τσέπη τους.

«Θέλαμε να κατανοήσουμε καλύτερα τη ψυχολογική σημασία του χρήματος στην ανάπτυξη των ρομαντικών σχέσεων, διότι πολύ λίγα είναι γνωστά σχετικά με αυτό το θέμα», εξήγησε ο καθηγητής του Darious Chan από το Τμήμα Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου του Χονγκ Κονγκ.

Για την έρευνα, σε πρώτη φάση οι ερευνητές ζήτησαν από άνδρες να απαντήσουν σε ερωτήσεις σχετικά με την οικονομική τους κατάσταση. Στη συνέχεια, τους ζητήθηκε να αναφέρουν το πόσο ικανοποιημένοι είναι από την οικονομικής τους κατάσταση, αλλά και να κάνουν μία σύγκριση με τα οικονομικά των συντρόφων τους.

Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι οι άνδρες που πίστευαν πως είναι πιο πλούσιοι από τις γυναίκες που είχαν στο πλάι τους, δεν ήταν τόσο ικανοποιημένοι από την εξωτερική εμφάνιση των συντρόφων τους, ενώ είχαν συνάψει αρκετές σχέσεις με μικρή διάρκεια.
Από την άλλη, όσοι είχαν μέτριο έως χαμηλό εισόδημα ήταν πιο πρόθυμοι στις μακράς διάρκειας σχέσεις.

Αυτό υποδηλώνει ότι οι προτιμήσεις των ανδρών επηρεάζονται άμεσα από το πόσα χρήματα βγάζουν. Ακόμη μεγάλο ποσοστό των ανδρών που έχουν πιο παχυλό εισόδημα από τους φίλους τους, δύσκολα δεσμεύονται, προτιμώντας να μένουν single.

Στις γυναίκες, όμως, δεν ισχύει το ίδιο, καθώς δεν σημειώθηκε τόσο μεγάλη διαφορά που να εξαρτάται από το εισόδημα.Οι περισσότερες, ωστόσο είχαν ως κριτήριο πρώτα την εξωτερική εμφάνιση και μετά τα υπόλοιπα.

«Έχουμε παρατηρήσει ότι οι πλούσιοι άνδρες έχουν πολύ πιο υψηλά στάνταρ στην αναζήτηση μίας συντρόφου και δεν κάνουν μία σχέση μόνο και μόνο επειδή βρίσκουν την άλλη ελκυστική», είπε ο Chan.

Ωστόσο η ερευνητές διευκρίνισαν πως το αποτέλεσμα αυτό μπορεί να διαφέρει από πολιτισμό σε πολιτισμό, αλλά θα μπορούσε να βγει ένα γενικό συμπέρασμα για τις ανθρώπινες σχέσεις.

Ότι καταλάβατε,καταλάβατε και όπου σας φανεί χρήσιμη η έρευνα την χρησιμοποιείτε!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s