Πότε μια σχέση πρέπει να τελειώσει;

Αχ εμείς και οι σχέσεις μας ! Πόσες κουβέντες , πόσες σκέψεις και πόσες συζητήσεις για να καταλήξουμε σε κάποια συμπεράσματα  , που αργότερα και από απόσταση ασφαλείας θα τα θεωρούμε δεδομένα!

Τον πιο μεγάλο χωρο,πιάνουν οι συζητήσεις για την αρχή και για το τέλος μιας σχέσης!

Σήμερα ας δούμε το πιο δυσάρεστο(;) …το τέλος!

Όλες μας ξέρουμε πως για να πετύχει μια σχέση χρειάζεται προσπάθεια και από τις δυο μεριές, αμοιβαία κατανόηση και υποχωρήσεις καθώς και αληθινές και ουσιαστικές συζητήσεις με τον σύντροφό μας.
Ωστόσο υπάρχουν κάποια σημάδια  που  δείχνουν πως ο σύντροφός σου μάλλον δεν είναι ο ένας και μοναδικός για εσένα και η σχέση σας όσο και να προσπαθείς δεν πρόκειται να συνεχίσει:

 Δεν αισθάνεσαι πια ο εαυτός σου

Ό,τι παλιότερα σου άρεσε από τον εαυτό σου, την προσωπικότητά σου και αυτά που σε κάνουν ξεχωριστή έχουν μειωθεί ή εξαφανιστεί εντελώς. Δυστυχώς αυτό συμβαίνει συχνά στις σχέσεις, και μάλιστα σταδιακά χωρίς καν να το καταλαβαίνεις. Μερικές φορές ο σύντροφός μας προσπαθεί να μας “ελέγχει” και να μας ασκεί κριτική ονομάζοντας αυτή τη στάση αγάπη και ενδιαφέρον. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει πως είναι 100% λάθος του συντρόφου σου. Συχνά, εμείς οι ίδιες το προκαλούμε αυτό μέσα από την λανθασμένη εντύπωση που έχουμε για την αγάπη ως “αυτοθυσία”, και όχι ως αμοιβαία υποχώρηση και από τις δύο πλευρές.

 Συνεχώς προσπαθείς να αποδείξεις την αξία σου

Το να προσπαθείς να αναζητάς και να αποδείξεις την αξία σου στον υπόλοιπο  κόσμο, είναι κάτι που δυστυχώς κάνουμε σχεδόν όλες και είναι ένα κακό από μόνο του. Το να προσπαθείς όμως να αποδείξεις την αξία σου μέσα στη σχέση σου είναι σημάδι πως κάτι πάει λάθος. Μερικά σημάδια που σου δείχνουν ότι στις σχέσεις σου προσπαθείς συνεχώς να αποδείξεις το τι αξίζεις, είναι τα εξής: η μη υποστήριξη των ονείρων σου από τον σύντροφό σου, σπάνια μιλάς για τον εαυτό σου, ο σύντροφός σου δεν σε ακούει με προσοχή όταν μιλάς, νιώθεις αόρατη. Φυσικά δεν είναι δουλειά του συντρόφου σου να σε κάνει να αισθάνεσαι «αρκετή», αλλά είναι υποχρέωσή του να δημιουργήσει ένα ασφαλές μέρος στο οποίο θα μπορείς να αναπτύσσεσαι και να εξελίσσεις τον εαυτό σου. Η σχέση σου δεν θα πρέπει σε καμία περίπτωση να σε κάνει να νιώθεις αόρατη

 Νιώθεις ότι είσαι ένας απλός παρατηρητής της σχέσης σου

 Η σχέση κρατιέται από την επανάληψη της ρουτίνας και όχι από το πάθος. Αν μάλιστα αισθάνεσαι ότι για αυτό φταίει ο σύντροφός σου, τότε θα πρέπει να σταματήσεις τα σχέδια γάμου, γιατί δεν είναι γραφτό να είστε μαζί.

 Έχεις χάσει τον  εαυτό σου

Σε κάποιο σημείο σταμάτησες την σχέση που είχες με τον εαυτό σου. Πίστεψες πως αν άλλαζες τον εαυτό σου θα μπορούσες να κάνεις την σχέση σου να λειτουργήσει καλύτερα. Το αποτέλεσμα όμως είναι πως εσύ και οι ανάγκες σου , δεν είστε πια στο τοπίο.

Θέλεις κάποιο άλλο σημάδι για να καταλάβεις ότι αυτή η σχέση σου κάνει κακό και δεν πρόκειται να λειτουργήσει;

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s