Ο Χαραλαμπόπουλος είναι ο Συρανό!

Για μένα ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος είναι ένας απο τους μεγαλύτερους σύγχρονους ηθοποιούς που έχουμε ως χώρα !

Γι΄αυτό μου είναι ιδιαίτερα ευχάριστο που έμαθα ότι η μεγάλη επιτυχία που μονοπώλησε δύο θεατρικές περιόδους στην Αθήνα  και γνώρισε την ανταπόκριση κοινού και κριτικών,η  κωμωδία του Εντμόν Ροστάν «Συρανό ντε Μπερζεράκ», σε σκηνοθεσία Γιάννη Κακλέα με τον Βασίλη Χαραλαμπόπουλο στον ομώνυμο ρόλο και την Δήμητρα Ματσούκα στον ρόλο της Ρωξάνης, ετοιμάζεται να ταξιδέψει σε όλα τα μεγάλα φεστιβάλ της Ελλάδας το καλοκαίρι.

Το καλοκαίρι σε όλη την Ελλάδα
Το καλοκαίρι σε όλη την Ελλάδα

Ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος ενσαρκώνει τον εκκεντρικό ήρωα με τη διάσημη μύτη και την πολυσχιδή προσωπικότητα, έναν ξεχωριστό, πολυτάλαντο άνθρωπο, τρυφερό, αστείο, ποιητή και δεινό ξιφομάχο και κατ’ εξοχήν τραγικό πρόσωπο, που θα παραδεχτεί τον μεγάλο του έρωτα για την εξαδέλφη του Ρωξάνη μόνο λίγο προτού ξεψυχήσει.

Ο Συρανό γίνεται υπό τη σκηνοθετική μαεστρία του Γιάννη Κακλέα ένα σκηνικό θέαμα με 40 χαρακτήρες που ξεδιπλώνουν έρωτες και πάθη, σκαρώνουν ποιήματα και αστεία, τραγουδούν και πολεμούν μεταφέροντας μας από τις αίθουσες θεάτρου και τις μυρωμένες αυλές σπιτιών ως τα μοναστήρια καπουτσίνων και τα αιματοβαμμένα πεδία μαχών.

Η μουσική της Ευανθίας Ρεμπούτσικα δίνει τη δική της νότα μέσα από τις μελωδίες που έχει συνθέσει αποκλειστικά για την παράσταση, ενισχύοντας τον ηρωισμό και το χιούμορ που χαρακτηρίζει το έργο.

Ξεκίνησα το κείμενο με το πόσο μεγάλος ηθοποιός είναι ο Χαραλαμπόπουλος ,απο τη μιά μεριά γιατί θα ήθελα να τον γνωρίσουν όλοι και εκτός τηλεόρασης και απο την άλλη γιατί δίνεται σε προσεγμένες και μεγάλες -για τα μέτρα της χώρας μας-παραστάσεις να παρουσιαστούν σε κάθε γωνιά της Ελλάδας με σεβασμό στους θεατές.

Οι παραστάσεις θα αρχίσουν  την Τρίτη 21 και την  Τετάρτη 22 Ιουνίου,απο το  Θέατρο Βράχων “Μελίνα Μερκούρη στον Βύρωνα.

 

 

 

 

 

 

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s