Σπάστε τα στερεότυπα!

H Ηλιάνα Βέρα, η στρουμπουλή 30χρονη από το Τέξας γνωστή και ως «Frostine Shake» κατάφερενα σπάσει όλα τα στερεότυπα γύρω από το κλασσικό μπαλέτο.
Αν και αγαπούσε τον χορό δεν μπορούσε να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις και τις θυσίες που χρειάζεται να κάνει ένας επαγγελματίας του χώρου.

«Ξεκίνησα μαθήματα μπαλέτου στα επτά μου χρόνια και συνέχισα μέχρι τα δεκαεπτά» δηλώνει ίδια και συμπληρώνει: «Στην εφηβεία, σταμάτησα το μπαλέτο, λόγω της πίεσης που δεχόμουν για να είμαι αδύνατη. Απλά δεν μπορούσα να ανταποκριθώ στις απαιτήσεις των εκπαιδευτών μου και πραγματικά δεν ήθελα να το κάνω».

"Δεν ήθελα να είμαι αδύνατη"
“Δεν ήθελα να είμαι αδύνατη”

Χρόνια μετά η Frostine ανακάλυψε το burlesque show και αφιερώθηκε σε αυτό.  «Άρχισα να εξερευνώ διάφορα είδη χορού, που μου έδιναν την ευκαιρία να εκφραστώ με έναν θετικό τρόπο για το σώμα μου. Το burlesque συνδυάζει την αγάπη μου για την μόδα, την τέχνη, το χορό και την μουσική. Μπορώ να ενσωματώσω κινήσεις του μπαλέτου σε αυτό. Μερικοί από τους παιδικούς μου φίλους έχουν γίνει δάσκαλοι μπαλέτου, οπότε με την βοήθειά τους, ξαναβρήκα το ρυθμό μου. Μου αρέσει η δομή και η πειθαρχία που χρειάζεται το μπαλέτο. Απολαμβάνω τις πόζες, τις κινήσεις των χεριών και τη χάρη που έχει το μπαλέτο. Αισθάνομαι κομψή και δυνατή» δηλώνει.

Μεγάλο παραδειγμα προς μίμηση , έστω και αν δεν στραφούμε στο burlesque.

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s