Ρίξτε το φταίξιμο στην επιστήμη!

Για κοιτάξτε λίγο πιο καλά τους φίλους σας ,αν είστε μόνοι.Και μην μου απαντήσετε:
“Τους φίλους μας δεν τους κοιτάζουμε ποτέ ερωτικά” “Δεν διακινδυνεύω την φιλία μας για κάτι που μπορεί να μην έχει διάρκεια”κλπ,κλπ.

Σας το λέω -αλλά ευθύνη δεν φέρω-γιατί νέα αμερικανική  έρευνα τονίζει τα οφέλη που έχει μία σχέση όταν ένα  ζευγάρι είναι εκτός των άλλων και φίλοι.

«Το να βλέπεις τον σύντροφό σου και ως φίλο σου είναι το μυστικό επιτυχίας σε μία σχέση», επισημαίνει η βοηθός καθηγητή ψυχολογίας Laura VanderDrift.

Η μελέτη πραγματοποιήθηκε στο Πανεπιστήμιο Purdue στην Ιντιάνα και είναι η πρώτη που συνδέει τη φιλία με τη σεξουαλική ζωή ενός ζευγαριού σε τόσο μεγάλο βαθμό.

Συγκεκριμένα, τα αποτελέσματα της μελέτης έδειξαν πως τα ζευγάρια που τους συνδέει μία στενή φιλία μεταξύ τους, έχουν καλύτερη σεξουαλική ζωή από τα υπόλοιπα.
Για την έρευνα ρωτήθηκαν 184 ζευγάρια που είχαν σχέση από 16 μήνες και πάνω σχετικά για το τι εκτιμούν περισσότερο στην σχέση τους.
Μερικές από τις απαντήσεις των ερωτηθέντων ήταν η συντροφικότητα, η φιλία, οι κοινές εμπειρίες και το σεξ.

Μάλιστα, όσοι  απάντησαν  πως η φιλία είναι αυτό που εκτιμούν περισσότερο στην σχέση τους με την/τον παρτενέρ τους, είχαν τα υψηλότερα ποσοστά ικανοποίησής στην σεξουαλικής τους ζωή.
«Για τους ανθρώπους που θέλουν να βελτιώσουν την σχέση τους, θα πρέπει να εστιάσουν στο πως να γίνουν και φίλοι με τον άλλον και να μην έχουν τα τυπικά στοιχεία μίας σχέσης», είπε η Vanderdrift
Έτσι, αν πιστεύετε πως υπάρχουν ερωτικά   περιθώρια σε μια φιλία γιατί όχι;

ΥΓ:Ξαναλέω η επιστήμη τα λέει αυτά.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s