Καριέρα και μύθοι!

 

Όλα αυτά τα λένε οι ειδικοί και  επειδή δεν είναι και ιδιαιτέρως ριψοκίνδυνα δεν έχουμε να χάσουμε τίποτα επιλέγοντς αυτό που μας ταιριάζει.

Δεν μπορείς να αλλάζεις καριέρες

Λάθος. Οι περισσότεροι career experts συμφωνούν πως η ιδέα της «καριέρας», με την έννοια του ότι δεν μπορείς να μετακινείσαι από τον έναν τομέα στον άλλον, είναι ξεπερασμένη και κυρίως επιβλαβής για εκείνους που ψάχνουν δουλειά. Γιατί; Γιατί σε κάνει να φοβάσαι να παίρνεις ρίσκα και να αλλάζεις τις καταστάσεις που δεν σε ικανοποιούν.
Ακόμα και αν νιώθεις ότι έχεις ‘κολλήσει’ σε ένα συγκεκριμένο τομέα μετά την αλλαγή καριέρας, μπορείς πάντα να ξεκολλήσεις παίρνοντας μαθήματα, μέσω internet και προσπαθώντας σκληρά, να παρουσιάσεις τον εαυτό σου ως μία δυνατή υποψήφια για την επόμενη επαγγελματική κίνησή σου.

Πρέπει να έχεις υψηλή θέση για να θεωρηθείς leader  στο επαγγελματικό περιβάλλον σου

Όχι. Διότι α): οι επιχειρήσεις πια προτιμούν την ‘οριζόντια’ μετακίνηση των εργαζομένων αντί για την ιεραρχική, και η ιδέα του ‘leader’ στο χώρο εργασίας αλλάζει σιγά σιγά και
β): ευτυχώς, οι Millenials έχουν ήδη αλλάξει τον τρόπο που διαχειρίζονται τη διοίκηση των επιχειρήσεων. Για την ακρίβεια, 83% των Millenials λένε πως νιώθουν ήδη leaders.

Στη δουλειά φοράμε μόνο σακάκια, παντελόνια και ουδέτερα χρώματα

Αν ταιριάζει στο στιλ σου, φυσικά. Τι συμβαίνει όμως όταν αυτά τα κομμάτια απέχουν πολύ από το καθημερινό στιλ σου;
Δεν θα πρέπει να νιώθεις περιορισμένη στο να φοράς μία συγκεκριμένη στολή γραφείου. Το πιο σημαντικό είναι να παρατηρήσεις τι φοράνε οι ευυπόληπτοι εργαζόμενοι στην εταιρία σου και να το προσαρμόσεις στο δικό σου αυθεντικό στιλ.

Θα πετύχεις μόνο αν βάλεις την καριέρα σου στην κορυφή της λίστας προτεραιοτήτων σου

Σήκωσε το χέρι σου αν έχεις νιώσει άσχημα κάποια στιγμή επειδή ένας συνάδελφος ή το αφεντικό σου σε έκανε να νομίζεις πως τους ενδιαφέρει μόνο ό,τι συμβαίνει στο γραφείο.
Ναι, η σκληρή δουλειά είναι must αν θες να πετύχεις, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως πρέπει να γίνεις εργασιομανής.

Για την ακρίβεια, οι περισσότεροι ειδικοί συμφωνούν πως οι αληθινές διακοπές (και όχι εκείνες στις οποίες τσεκάρεις συνεχώς τα mails σου) και η τοποθέτηση άλλων πραγμάτων στη λίστα με τις προτεραιότητες σου (ναι, ακόμα και πιο πάνω από τη δουλειά) θα σε κάνουν καλύτερη, πιο χαρούμενη και περισσότερο αποδοτική στο γραφείο.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s