Ένα καθαρά γυναικείο “προνόμιο”

 

Κάθε χρόνο,  μα κάθε χρόνο,  απο τον Φεβρουάριο και μετά αν θέλετε να τρομοκρατήσετε,  να καταρακώσετε,  να διαλύσετε μια γυναίκα πείτε της μόνο την φράση:

“Μα τι κυταρρίτιδα είναι αυτή;”

Είναι η φράση που μπορεί να κάνει τον μισό και λίγο παραπάνω γυναικείο πληθυσμό της γής,  να φορέσει σε λίγα δευτερόλεπτα κελεμπία,  με πρόθεση να μη την ξαναβγάλει ποτέ
Και αρχίζει το τρέξιμο όπου ακούσουμε ότι βρέθηκε. κατι καινούργιο και  θαυματουργό κατά της κυτταρίτιδας .

Ας διαλύσουμε όμως πρώτα κάποιους μύθους

Είναι η κυτταρίτιδα πάθηση;

Όχι.Πρόκειται για μια φυσιολογική κατάσταση του γυναικείου δέρματος που δεν θα έπρεπε να προκαλεί αμηχανία ή ντροπή. Η κυτταρίτιδα είναι το αποτέλεσμα της ανομοιόμορφης κατανομής του λίπους που συσσωρεύεται κάτω από την επιφάνεια του δέρματος. Πάνω από το 80% των γυναικών θα εμφανίσουν κυτταρίτιδα σε κάποια φάση της ζωής τους. Θα μπορούσαμε να πούμε ότι η κυτταρίτιδα είναι ένα κατεξοχήν “αισθητικό” πρόβλημα και όχι μια πάθηση.

Η κυτταρίτιδα δεν είναι αρρώστια
Η κυτταρίτιδα δεν είναι αρρώστια

Οι αδύνατες γυναίκες δεν έχουν κυτταρίτιδα. 

Όχι. Η κυτταρίτιδα σχετίζεται με τη φυσιολογία του δέρματος και όχι με την εναπόθεση λίπους.

Ο ήλιος καταπολεμά την κυτταρίτιδα.

Όχι  Το μαύρισμα μπορεί να κάνει την κυτταρίτιδα λιγότερο αισθητή, αλλά η συστηματική έκθεσή μας στο ήλιο φθείρει το δέρμα, το κάνει πιο λεπτό και το καθιστά πιο επιρρεπές σε αυτή.

Η κυτταρίτιδα είναι σημάδι γήρανσης.
Όχι . Μέχρι τα 30 η πυκνότητα του δέρματος είναι πιο μεγάλη από ποτέ, αλλά παρ’ όλα αυτά η κυτταρίτιδα μπορεί να είναι παρούσα και από την εφηβεία. Απλά και φυσιολογικά από τα 40 και μετά το δέρμα, που συγκρατείται από τον συνδετικό ιστό, αρχίζει να χαλαρώνει λόγω της μείωσης του κολλαγόνου και της ελαστίνης. Έτσι, οι προεξοχές των λιποκυττάρων, που είναι αποθηκευμένα κάτω από το δέρμα, φαίνονται πιο έντονες, με αποτέλεσμα η κυτταρίτιδα να γίνεται πιό ορατή.

Μικρές συμβουλές, πριν τον ειδικό.
Αποφεύγουμε τα κορεσμένα λίπη, το αλάτι και τη ζάχαρη και προτιμάμε πιο υγιεινές τροφές, φρούτα και λαχανικά, που θα βοηθήσουν να τονωθούν οι μύες και να καταπολεμηθεί το λίπος.

Ταυτόχρονα, οι απλές αλλά ειδικές ασκήσεις κατά της κυτταρίτιδας στο σπίτι είναι οι καλύτεροι σύμμαχοι για να βελτιώσουν θεαματικά την κατάσταση.

Πιο «πολύτιμα» στη μάχη κατά της κυτταρίτιδας θεωρούνται τα πλούσια σε νερό φρούτα και λαχανικά, όπως το πεπόνι, το καρπούζι, το αγγούρι, το μαρούλι, η ρόκα, τα κολοκυθάκια και τα άγρια χόρτα. Αυτά φαίνεται πως εντείνουν τη διούρηση και συνεπώς εμποδίζουν το οίδημα λόγω κατακράτησης νερού. Επίσης, φαίνεται να βοηθούν το σέλινο, οι πιπεριές, ο ανανάς και το πράσινο μήλο που δρουν αποτοξινωτικά.

Ωστόσο, οι ειδικοί τονίζουν ότι ακόμα και αν αποκτήσουμε το ιδανικό βάρος, δεν πρόκειται να αποκτήσουμε το σώμα των μοντέλων που βλέπουμε στις διαφημίσεις (γιατί ακόμα και εκείνα έχουν ατέλειες).

Αυτά τα απλά επι του παρόντος και ας αρχίζουμε να τα εφαρμόζουμε.

Όσο για τους άνδρες ; Νομίζω ότι τις γυναίκες των άλλων θέλουν άψογες,  τις δικές τους τι αγαπούν όπως είναι!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s