“Κλικ, προστάτευσέ το”

Μέρες σαν και αυτές που περνάμε, μέρες δύσκολες,μέρες που δεν βλέπουμε απο πουθενά φώς,ανοίγουν κάτι χαραμάδες βρέ παιδιά και απο εκεί μπαίνουν κατι αχτίδες μα κάτι αχτίδες που σε κάνουν να ελπίζεις και πραγματικά να πιστεύεις ότι η γενιά που έρχεται φέρνει το καινούργιο στο οποίο η κυριότερη αλλαγή είναι τα ίδια τα παιδιά.

Γιατί τα λέω όλα αυτά; Γιατί “Κλικ, Προστάτευσέ το”

Οι μαθητές τριάντα έξι σχολείων, μελών του δικτύου της Δευτεροβάθμιας και Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Θεσσαλονίκης, θα παρουσιάσουν τις φωτογραφίες και τις δράσεις τους.

Στο πλαίσιο των προγραμμάτων Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης του δικτύου «Κλικ, προστάτευσέ το!», οι μαθητές κάθε σχολείου αποφάσισαν τι θα ήθελαν να προστατεύσουν στην πόλη τους ή την περιοχή τους, το φωτογράφισαν και ανέλαβαν δράση!
Η ποικιλία θεμάτων που προέκυψαν, η διαφορετική οπτική των μαθητών και οι πρωτότυπες δράσεις κάθε σχολείου αποτυπώνονται στην έκθεση η οποία αρχίζει αύριο10/5  και θα διαρκέσει ως τις 20/5 και θα παρουσιαστούν στην εκδήλωση που διοργανώνεται για αυτό τον σκοπό την Τετάρτη 11/5,  στο Μέγαρο του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Η έκθεση μαθητικής φωτογραφίας διοργανώνεται για 4η συνεχή χρονιά με διαφορετικά θέματα κάθε χρόνο: «Η γειτονιά μου μέσα από το φακό μιας κάμερας, 2012-13» και «Της πόλης το νερό μιλάει στο φακό, 2013-14». Τις δύο τελευταίες χρονιές το θέμα είναι ελεύθερο και ο τίτλος της είναι «Κλικ, προστάτευσέ το!».

Αρωγοί στην προσπάθεια των παιδιών είναι τα Γραφεία Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Δευτεροβάθμιας και Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Θεσσαλον ίκης και το Εργαστήριο Φωτογραφίας του Τμήματος Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών της Σχολής Καλών Τεχνών ΑΠΘ. Συντονίστρια είναι η βιολόγος κ. Αντωνία Δαρδιώτη υπεύθυνη περιβαλλοντικής εκπαίδευσης της διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Ανατολικής Θεσσαλονίκης .
Γι΄αυτό σας λέω !
Όσο υπάρχουν τέτοια παιδιά και τέτοιοι δάσκαλοι υπάρχει ελπίδα!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s