Κόβεται το sex;

Η ερωτική διάθεση, εξαρτάται από πολλούς παράγοντες και λεπτές ισορροπίες. Και αυτό αφορά τόσο τους άντρες όσο και τις γυναίκες. Τα χαμηλά επίπεδα τεστοστερόνης, πάλι και στα δύο φύλα, επηρεάζουν την ερωτική διάθεση. Οι επιστήμονες ερευνούν (φυσικά!) όλο και περισσότερο αυτό το θέμα, αφού η έλλειψη ερωτικής επιθυμίας είναι δυστυχώς μία από τις “νόσους” της εποχής μας. Και  μεταξύ  άλλων, κατέληξαν πως υπάρχουν κάποιες καθημερινές συνήθειες που μειώνουν τα επίπεδα της τεστοστερόνης και το ερωτικό ενδιαφέρον.

Πίνετε πολύ ή και συχνά

Η υπερβολική ή τακτική κατανάλωση αλκοόλ έχει αρνητική επίδραση στην ερωτική διάθεση και στους άντρες και στις γυναίκες. Ένα ποτήρι κρασί ή ένα κοκτέιλ μπορεί να είναι μια χαρά για να σας φτιάξει τη διάθεση, αν όμως πιείτε περισσότερα ποτά, τότε πιθανότατα η ερωτική σας ζωή θα πληρώσει το τίμημα. Ειδικά στους άντρες, το αλκοόλ μπορεί να διαταράξει τη δυνατότητα επίτευξης και διατήρησης της στύσης. Δοκιμάστε να μειώσετε την κατανάλωση αλκοόλ, πίνετε δύο ποτήρια νερό για κάθε ποτό στις εξόδους σας και είναι πολύ πιθανό να δείτε τη διαφορά.

Ο ύπνος βοηθάει
Ο ύπνος βοηθάει

Δεν κοιμάστε (μα γιατί;)

Οι ειδικοί συμφωνούν ομόφωνα πως η έλλειψη ύπνου έχει αρνητική επίδραση στην ερωτική διάθεση. Στους άντρες ειδικότερα, η έλλειψη ύπνου μπορεί να μειώσει τα επίπεδα της τεστοστερόνης. Στις γυναίκες, προκαλεί μείωση της επιθυμίας και δυσκολεύει τον οργασμό. Για να βελτιωθεί η ερωτική σας διάθεση και ζωή, προσπαθήστε να κοιμάστε 7-9 ώρες τη μέρα.

Άγχος-άγχος-άγχος

Το χρόνιο άγχος καταστέλλει την έκκριση της τεστοστερόνης και αυτό με τη σειρά του οδηγεί σε προβλήματα στην ερωτική σας ζωή. Βάλτε προτεραιότητες και προσπαθήστε να αφιερώνετε λίγο χρόνο μέσα στην ημέρα σε δραστηριότητες που σας φτιάχνουν τη διάθεση και σας χαλαρώνουν. (Το σεξ είναι επίσης μια δραστηριότητα που χαλαρώνει, οπότε μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε σαν αντίδοτο στο άγχος που σας μειώνει την ερωτική διάθεση.

Ισορροπημένες ορμόνες
Ισορροπημένες ορμόνες
Μπορείτε και  μόνες/οι σας

Η σωματική ευχαρίστηση μπορεί να εξισορροπήσει τις ορμόνες. Σύμφωνα με μελέτη από το Πανεπιστήμιο του Μίσιγκαν, ο οργασμός βοηθά το σώμα να απελευθερώσει ωκυτοκίνη, την αποκαλούμενη ορμόνη της αγάπης και του συναισθηματικού δεσμού, η οποία με τη σειρά της μειώνει την κορτιζόλη, την ορμόνη του άγχους που οδηγεί στην αποθήκευση λίπους. Διαφορετική μελέτη της ίδιας χρονιάς, έδειξε συσχετισμό ανάμεσα στην αυτοϊκανοποίηση και την αύξηση της αυτοεκτίμησης στις γυναίκες.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s