Ερωτήσεις πριν τον γάμο!

Μετά από μια πρόσφατη κακή εμπειρία ενός πολύ αγαπημένου μου προσώπου, θεώρησα λογικό να μαζέψω όλους τους ειδήμονες που γνώριζα(3-4 φίλες μου) και να συζητήσουμε τι πρέπει να ξέρουμε για το έτερο ήμισυ πριν αποφασίσουμε να παντρευτούμε.Γιατί ωραίος ο ρομαντισμός,οι καρδούλες και τα σύννεφα αλλά πολύ γρήγορα έρχεται η πραγματικότητα και μπορεί να μας πληγώσει ανεπανόρθωτα.

Πολλά ζευγάρια ανακαλύπτουν από τις πρώτες κιόλας μέρες, ότι οι ερωτήσεις που δεν έκαναν λόγω συστολής η αδιαφορίας είναι εκείνες που μπορεί  (ΜΠΟΡΕΙ) να εξασφαλίσουν ένα στέρεο γάμο!

Με ένα λόγο αν δεν αντιμετωπίσουμε ένα θέμα πριν τον γάμο, θα το αντιμετωπίσουμε μέσα στον γάμο.

Ετσι λοιπόν αποφασίσαμε -οι ειδήμονες που σας έλεγα πριν – ότι αυτές είναι οι ερωτήσεις που πρέπιει οπωσδήποτε να απαντηθούν:

Πρίν από τον γάμο τα ζευγάρια θα πρέπει να ρωτήσουν ό ένας τον άλλο αν θέλει παιδιά.Δεν πρέπει να αφήσουμε το θέμα χωρίς συζήτηση και να νομίζουμε ότι αυτό που εμείς πιστεύουμε ότι θέλει ο άλλος είναι και σωστό

Πώς έχει μάθει ο καθένας να επιλύει τις οικογενειακές διαφορές ,γιατί καλώς-κακώς η δυναμική της οικογένειας μέσα στην οποία μεγαλώσαμε μας έχει διαποτίσει.Μάθαμε να λύνουμε τα θέματα που προκύπτουν με συζήτηση,τα κρύβουμε κάτω από το χαλί η εκσφενδονίζεται και κανένα πιάτο;

Πριν την αγορά του νυφικού προέχει η σιγουριά για τον γάμο
Πριν την αγορά του νυφικού προέχει η σιγουριά για τον γάμο

Ένα άλλο μεγάλο ερώτημα είναι οι πρώην μας. Με έναν περίεργο τρόπο στον πρώτο καυγά σχεδόν όλοι αρχίζουμε και ζηλεύουμε αναδρομικά και επικριτικά. Επειδή είναι ένα πολύ μεγάλο αγκάθι οι ερωτήσεις για πρώην θα πρέπει να γίνονται μόνο αν πραγματικά πιστεύουμε και πραγματικά δεχόμαστε ότι ο άλλος είχε ζωή και πριν απο εμάς.

Αν όχι, προσπεράστε αυτη τη γνώση με θαρρος και αποφασιστικότητα.

Πρέπει να ρωτήσουμε και να μάθουμε επακριβώς τα οικονομικά θέματα ο ένας του άλλου .Εδώ δεν χωρούν ψέμματα και ανακρίβειες.Πρέοει επίσης να ξέρουμε αν θάχουμε κοινό “πορτοφόλι” η αν ο καθένας θα είανι αυτάρκης και απλά θα αναλάβει συγκεκριμμένα έξοδα. Επίσης καλό θα ήταν εκ των προτέρων να ξέρουμε αν έχουμε να κάνουμε με σκορποχέρηδες η τσιγγούνιδες (ελπίζω εσείς να βρείτε κάτι στη μέση)

Πηγαίνοντας σε γάμο, πολλοί άνθρωποι ελπίζουν να διατηρήσουν την αυτονομία τους σε ορισμένους τομείς της ζωής τους. Αυτό σημαίνει ότι μπορεί να είναι απρόθυμοι να μοιραστούν χόμπι ή φίλους, και αυτό μπορεί να οδηγήσει σε ένταση και συναισθήματα απόρριψης, αν δεν συζητηθεί.

Σας αρέσουν οι γονείς του;
Σας αρέσουν οι γονείς του;

Όσο και αν σας φανει αστείο μεγάλο ρόλο παίζει και το αν μας αρέσουν οι γονείς του συντρόφου μας και το αντίστροφο. Γιατί αν ο ένας σύζυγος δεν είναι διατεθειμένος να αντιμετωπίσει το θέμα με τους γονείς του -της, αυτό είναι άσχημο προμήνυμα για την μακροπρόθεσμη υγεία της σχέσης.

Η σεξουαλική αποκλειστικότητα θα πρέπει να συζητηθεί με πολύ μεγάλη σοβαρότητα, ακριβώς όπως και όλα τα άλλα θέματα(τι θα γίνει βέβαια στο μέλλον, ο θεός βοηθός)

Πρέπει να ξέρουμε αν είμαστε αποφασισμένοι και οι δυό να δουλέψουμε γιαυτή τη σχέση.

Η πιό επιρρεπής στους γαμους φίλη μου μας είπε για μια λίστα πέντε σημείων : επιβεβαίωση, ποιοτικός χρόνος, ανταλλαγή δώρων, αλληλοϋποστήριξη και φυσική επαφή. (αυτά να τα μάθετε απέξω , είναι SOS
Μέχρις εδώ φτάσαμε.Συμπληρώστε η αφαιρέστε από τη λίστα.

Εσείς ξέρετε-μάλλον- τον άνθρωπό σας.Προσαρμόστε λοιπόν τα πάντα στη δική σας ζωή .

Αν τα πράγματα σας ικανοποιούν τότε,  καλά στέφανα και καλή τύχη.

 

Οι φωτογραφίες είναι από την συλλογή του Αχιλλέα Τακτικού και της Έλενας Τσινιζισέλη

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s