Ξανθιές Vs όλων των υπολοίπων

Στη ζωή μου πήρα κάποιες σημαντικές αποφάσεις , όπως πχ από φυσική καστανή να γίνω φυσική κοκκινομάλλα ,μετά φυσική πρασινομάλλα ,μετά και για λίγο διάστημα φυσική δίχρωμη σε άσπρο -καροτί, ώσπου καταστάλαξα ότι ο Θεός κατά λάθος δεν με έφτιαξε εξ αρχής φυσική ξανθιά.
Ως φυσικότατη ξανθιά λοιπόν, έχω καθε δικαίωμα να κρίνω τις βαθυτάτου περιεχομένου έρευνες στις οποίες συγκρίνουν τη νοημοσύνη των ξανθιών με καθε άλλη κυρία ,άλλου φυσικού χρώματος .
Οι ερευνητές ανέλυσαν τις επιδόσεις στα τέστ νοημοσύνης, που έφτιαξαν, περίπου 11.000 ξανθιών και τις συσχέτισαν με τις αντίστοιχες γυναικών με μαλλιά άλλου χρώματος
Το στερεότυπο -που είναι παγκόσμιο- θέλει τις ξανθιές να είναι χαζές (κούνια που σας κούναγε) αλλά μια νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα καταρρίπτει αυτές τις κακίες.
Στην πραγματικότητα, μάλιστα, ο δείκτης νοημοσύνης των ξανθιών είναι λίγο υψηλότερος από ό,τι των μελαχροινών.

Οι ερευνητές του Πολιτειακού Πανεπιστημίου του Οχάιο, με επικεφαλής τον καθηγητή Τζέι Ζαγκόρσκι του Κέντρου Ερευνών Ανθρωπίνου Δυναμικού, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο οικονομικό περιοδικό “Economics Bulletin”, ανέλυσαν τις επιδόσεις στα τέστ νοημοσύνης που είχαν περίπου 11.000 ξανθιές και τις συσχέτισαν με τις αντίστοιχες γυναικών με μαλλιά καστανά, μαύρα και κόκκινα.
Η μέση βαθμολογία μιας ξανθιάς ήταν 103,2 έναντι 102,7 μιας καστανομάλλας, 101,2 μιας κοκκινομάλλας και 100,5 μιας γυναίκας με μαύρα μαλλιά. Όσον αφορά στους ξανθούς άνδρες , οι επιδόσεις τους στα τεστ δεν διαφέρουν σε τίποτε από εκείνες ανδρών με μαλλιά άλλου χρώματος.

Ο Ζαγκόρσκι επεσήμανε ότι τέτοια διεθνή στερεότυπα όπως αυτό με τις ξανθιές, δυστυχώς «έχουν συχνά αρνητικές επιπτώσεις στις προσλήψεις, στις προαγωγές και σε άλλες κοινωνικές επαφές. Η νέα έρευνα δείχνει όμως ότι δεν πρέπει να υπάρχει καμία διάκριση κατά των ξανθών με βάση τη νοημοσύνη».

«Δεν μπορεί να πει κανείς με βεβαιότητα ότι οι ξανθιές είναι πιο έξυπνες, αλλά σίγουρα δεν είναι πιο χαζές»,, πρόσθεσε και τόνισε ότι, αν τελικά έχουν ένα μικρό πλεονέκτημα οι ξανθιές, αυτό θα μπορούσε να οφείλεται στο ότι, σύμφωνα με την μελέτη, φαίνεται να μεγαλώνουν συχνότερα σε οικογένειες που τους δίνουν περισσότερα ερεθίσματα.

Το όλο στερεότυπο όπως λέει ο μύθος ξεκίνησε από τη Γαλλία του 18ου αιώνα, εξαιτίας μιας πόρνης που είχε γίνει διάσημη για την ομορφιά της, αλλά όχι για την ανάλογη εξυπνάδα της.

Σύμφωνα με τους επιστήμονες, αρκεί ένα «γράμμα» του DNA να αλλάξει για να γίνει ξανθιά μια μελαχρινή.
Και, τέλος, μια μικρή λεπτομέρεια: το 3,5% των ξανθιών ανέφεραν ότι ήσαν φυσικές ξανθιές, ενώ δεν ήταν.
Πάντως πέρα απο την πλάκα η ακόμα και από την έξυπνη “εκμετάλευση” του ξανθού ,σας διαβεβαιώνω εγω που έχω περάσει απόλα τα χρώματα το σημαντικό είναι το πως χρησιμοποιούμε την εξυπνάδα μας !

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s