Η νηστεία είναι και θέμα διατροφής

 

Οι μέρες της μεγάλης εβδομάδας είναι μέρες που ενεργειακά μας καλούν στην εσωτερική μας αναζήτηση περισσότερο από κάθε άλλη φορά μέσα στο χρόνο.

Η νηστεία είναι μέρος αυτής της αναζήτησης και ανάγκη που εκδηλώνεται σε όλους μας για να σκύψουμε μέσα μας και να αναζητήσουμε αξίες που η καθημερινότητα σκεπάζει.

Η «μη βία» είναι συνδεδεμένη άρρικτα με την αγάπη και την αρμονία της φύσης και είναι ανάγκη προσωπική για τον καθένα μας να βρει για λίγο τον εαυτό του και να του δώσει τον χρόνο να επαναξετάσει το μεγαλείο της ύπαρξής του.

Το κομμάτι της διατροφής και της σωματικής μας άσκησης είναι ένα από τα πιο σημαντικά κλειδιά που ξεκλειδώνουν πτυχές πίστης και αφοσίωσης.

Η καλή φυσική κατάσταση, μας βοηθά να μπορούμε να ανακτίσουμε σεβασμό και αγάπη προς το θαύμα της ζωής.

Τις περισσότερες φορές θέτουμε το θέμα «νηστεία» ως περιορισμό. Ενα «πρέπει» που δεν το αντέχουμε γιατί η ζωή μας είναι γεμάτη από κανόνες που μας πιέζουν.

Αν καταφέρουμε να διώξουμε για λίγο την παρόρμηση και την μετατρέψουμε σε πειθαρχεία (πιστευω σε μια αρχή), τότε μόνο καλό μπορεί να συμβεί στη ζωη μας.

Η καλή διατροφή και η ευκαιρία που έχουμε κάποιες μερες μέσα στον χρόνο να αποτοξινωθούμε από τις συνήθειες της καθημερινότητας και τις ευκολίες του γρήγορου φαγητού, ξαναδίνουν την χαμένη μας ενέργεια και την ζωτικότητα που έχει ανάγκη ο οργανισμός για να συνεχίσει να λειτουργεί έχοντας υγεία.

Νηστεία δεν σημαίνει φυλακή.

Σημαίνει μια παύση σε αυτόν τον δρόμο της ζωής που όλοι τρέχουμε και σε κάποια σημεία πρέπει να σταματάμε για να ξεκουραζόμαστε, να σκεφτόμαστε, να ανακτούμε δυνάμεις για να συνεχίζουμε το ταξίδι έχοντας κερδίσει μια νέα εικόνα για το ποιοι είμαστε, τι έχουμε κάνει μέχρι εδώ….

Αυτές οι μέρες είναι ευκαιρία για μια τέτοια στάση.

Αν καταφέρουμε να σταθούμε για λίγο και να ζήσουμε στην κατάνυξη και την ενέργεια της βαθιάς πίστης προς τον ίδιο μας τον εαυτό, την  Αγάπη, την προσφορά και τη φροντίδα είναι σίγουρο ότι θα νιώσουμε χαρά και ικανοποίηση.

Μην κοιτάξεις τι κάνει να φας για να είσαι μέσα στα πλαίσια κάποιου κανόνα της νηστείας…

Δες τι μπορείς να κάνεις για να φέρεις στη ζωή σου ότι «δεν έχει βία», ότι θα σε κάνει πιο ήρεμο, θα σε φέρει πιο κοντά στην ροή της ζωής και στον ίδιο σου τον εαυτό!

 

Μέρες που δηλώνουν τη δύναμη της Αγάπης και δοξάζουν την Αναγέννηση… μέρες ανάμεσα στον θάνατο και τη ζωή, τον πόνο και την ελευθερία….επέλεξε να παραδοθείς στην ενέργεια που σου προσφέρουν.

Κι αν νιώθεις ότι πιέζεσαι… σκέψου ότι το σημείο της δύναμής σου βρίσκεται πάντα στην παρούσα στιγμή!

 

Το κείμενο έγραψε η παλιά φίλη και συνάδελφος Νάντια  Σανταμούρη. Τώρα είναι δασκάλα Hatha Yoga  και δεν την έχω δει να χαμογελά περισσότερο ,παρά μόνον όταν μιλάει για τα παιδιά της!

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s