Κρατάει ο έρωτας για πάντα;

Η καθημερινότητα στην πόλη επιβάλλει μεγάλες ταχύτητες, ένα συνεχές τρέξιμο για να “προλάβεις”, ακόμα κι αν αυτό που θέλεις να προλάβεις δεν πρόκειται ποτέ να φύγει από τη θέση του. Είναι ο ρυθμός που αγνοεί ή αφήνει πίσω τα πράγματα που έχουν διάρκεια, είναι λάτρης του εφήμερου αυτός ο ρυθμός. Επιβεβαιώνεται από τον ίδιο του τον εαυτό.

Ένα τέτοιο πρωινό, κάπου στους Αμπελόκηπους, την ώρα που περνάς βιαστικά από έναν πεζόδρομο, όπου κυριαρχούν οι φωνές των παιδιών από τα δύο σχολεία που τον πλαισιώνουν και έχουν διάλλειμα και ενώ το βήμα σου είναι γρήγορο και αγχωμένο, αρχίζεις να επιβραδύνεις.

Ένα ζευγάρι ηλικιωμένων, ντυμένο όμορφα- όχι επίσημα, όμορφα- κατηφορίζει τον πεζόδρομο, κάτι λέει ο άνδρας στη γυναίκα κι αυτή χαμογελά σχεδόν ντροπαλά. Είναι πιασμένοι χέρι- χέρι, μ’ εκείνον τον τρόπο που το κάνουν τα ζευγάρια στις πρώτες μέρες του έρωτα τους. Δυνατά και τρυφερά ταυτοχρόνως. Αυτό το πιάσιμο του χεριού που φωνάζει δύναμη, εμπιστοσύνη και αδιαφορεί για τον χρόνο.

Πίσω τους, στα κάγκελα του σχολείου, ένα κορίτσι κι ένα αγόρι, μιλούν, γελάνε, μαθαίνουν το αλφάβητο του φλέρτ, το κοκκινισμένο τους πρόσωπο δείχνει ότι είναι έτοιμοι για τα “πρωτόγνωρα” και τα “αιώνια”.

Ίσως γι αυτό να χαμογέλασε και η γερόντισσα, γιατί είδε κάπου εκεί τον εαυτό της. Και πιάνοντας το χέρι του συντρόφου ένοιωσε να συμπυκνώσει μια ολόκληρη ζωή σε ένα στιβαρό άγγιγμα. Και μαζί έδωσαν και στο δικό μου βήμα την επιβράδυνση που χρειάζεται ο καθένας κάποια πρωινά ώστε τα χέρια δύο αγαπημένων να του υπενθυμίσουν πόσο σχετικός μπορεί να είναι ο χρόνος και πόσο διαρκής μπορεί να είναι ο έρωτας.

 

Το έγραψε ο Δημήτρης Δεληγιώργης .Φιλόσοφος της καθημερινότητας,δημοσιογράφος και φίλος πάνω απ΄όλα. Η φωτογραφία επίσης είναι δική του.

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s